Homepage  / Știri

Cel de-al treilea jurat de la “Bake Off România”: Simona Pope

Cel de-al treilea jurat de la “Bake Off România”: Simona Pope

de Redactia Tvmania

Pentru “Bake Off România”, 12 concurenți au trecut zilnic prin probe de foc pentru a le demonstra celor trei jurați, Alex Stan, Simona Pope și Tudor Constantinescu că merită să meargă mai departe în competiția pentru titlul de Cel mai bun cofetar amator din România.

Simona Pope 2

Simona Pope este o artistă, ce și-a concentrat atenția pe latura estetică în cofetărie, iar pictura și desenul sunt două pasiuni ce o ajută să își dezvolte constant imaginația. O fire ambițioasă și perfecționistă, ea a avut rezultate remarcabile în domeniul cofetăriei, câștigând două medalii, argint și bronz, la Cupa Mondială de Gastronomie din Luxemburg. “Pentru mine cofetăria este o pasiune descoperită târziu, un mod de a-mi exprima creativitatea și de a îndulci oamenii. Cel mai mult îmi place la cofetărie partea artistică. Este o meserie frumoasă, liniștită, pe care o poți practica doar dacă ești cu adevărat pasionat, pentru că sunt multe reguli de învățat… e o chimie. Spre deosebire de bucătărie, în cofetărie chiar trebuie să știi cum interacționează materiile prime”, a declarat Simona.

Perioada petrecută în Franța pentru studii și practică a transformat-o pe Simona într-un adevărat expert: “Perioada de studiu a fost foarte frumoasă, am vizitat Franța și am învățat ce înseamnă cu adevărat cofetăria, cum integrezi materia primă într-o rețetă, chimia. Am lucrat apoi cu un Chef ciocolatier, alături de care am făcut demonstrații de decoruri din ciocolată, pentru public. În Franța a fost apogeul carierei mele, stilul lor de viață mă făcea să îmi doresc să fac cofetărie, abia așteptam să ajung în laborator să fac ceva nou!”.

Simona are așteptări mari de la concurenții “Bake Off România” și își dorește să vadă mai mult decât un preparat frumos decorat: „M-ar impresiona un concurent care are o cultură în acest sens, să îl văd că într-adevăr s-a interest, că nu face lucrurile mecanic, ci chiar știe procesul. Mă impresionează cei care au atenție pentru detalii, cei cărora le strălucesc ochii când prepară și pun pasiune în ceea ce fac. Îmi doresc de la concurenți să fie creativi, să mă surprindă, iar produsele lor să impresioneze prin aspect, dar și prin gust!”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton