Homepage  / Cinema

Cele mai aşteptate 10 filme de la Cannes

Cele mai aşteptate 10 filme de la Cannes

de Redactia Tvmania

Festivalul de Film de la Cannes a ajuns la ediţia cu numărul 66 şi anul acesta covorul roşu se va umple de nume cunoscute, ca Ryan Gosling, Emma Watson, Tilda Swinton, Justin Timberlake, fraţii Joel şi Ethan Coen, Roman Polanski, Sofia Coppola şi Steven Soderbergh. Toţi sunt implicaţi într-un proiect cinematografic care va avea premiera pe Croazetă, iar mai jos am ales cele mai interesante 10 titluri.

 

„ONLY GOD FORGIVES”. Prietenia dintre regizorul danez Nicolas Winding Refn şi actorul Ryan Gosling, născută pe platourile peliculei „Drive” (2011), i-a adus din nou împreună pe cei doi la filmul de faţă. Aici, Gosling e un boxer împins de mama lui (Kristin Scott Thomas) să răzbune moartea fratelui care o ajuta să conducă afacerea cu droguri a familiei din Bangkok. Se zvoneşte că pelicula regizorului e cea mai violentă de până acum. Refn a luat trofeul pentru regie acum doi ani, la Cannes, cu „Drive”. Filmul concurează în competiţia oficială, pentru Palme d’Or.

 

„INSIDE LLEWYN DAVIS”. Filmul fraţilor Coen e povestea cântăreţului de folk din titlu (Oscar Isaac), care intră în lumea muzicală a Greenwich Village, în 1961. Din distribuţie mia fac parte cunoscuţii Carey Mulligan şi Justin Timberlake. Acesta din urmă a contribuit, alături de Marcus Mumford (liderul trupei Mumford & Sons şi soţul actriţei Carey Mulligan) la coloana sonoră a peliculei. Filmul concurează în competiţia oficială, pentru Palme d’Or.

.

.

 

„VENUS IN FUR”. Roman Polanski a adaptat aici – şi va arăta lumiii tot în comeptiţia oficială – o piesă de teatru scrisă de el şi de David Ives şi bazată pe romanul lui Leopold von Sacher-Masoch din 1870. Povestea începe într-un teatru parizian, în care regizorul Thomas (Mathieu Amalric) caută fără success o actriţă puternică pentru rolul din recenta lui piesă. Dar o găseşte în persoana Vandei (Emmanuelle Seigner), o femeie insistentă care se dovedeşte atât de pregătită pentru rol încât Thomas devine obsedat de ea.

.

.

 

„THE IMMIGRANT”. Marion Cotillard, Joaquin Phoenix şi Jeremy Renner joacă în filmul despre un triunghi amoros. În 1921, imigranta poloneză jucată de Cotillard, Ewa Cybulski, ajunge pe Insula americaă Ellis, în căutarea unei vieţi mai bune, alături de sora ei. Aici, aceasta din urmă e reţinută de doctori în carantină, iar Ewa cunoaşte singură Manhattanul, unde îi cade pradă lui Bruno Weiss (Joaquin Phoenix), care o forţează să se prostitueze. Dar în scenă intră salvatorul văr magician al lui Bruno, Orlando (Jeremy Renner), care îi promite salvarea. Filmul concurează în competiţia oficială, pentru Palme d’Or.

.

 

„NEBRASKA”. Woody (Bruce Dern) şi David Grant (Will Forte), tată şi fiu, pleacă din Montana în Nebraska pentru a primi premiul câştigat de cel dintâi la un concurs. Pe drum, se abat pe la rude şi prieteni vechi. Pelicula lui Alexander Payne („Descendenţii”) este filmată în alb-negru şi concurează în competiţia oficială.

.

.

.

.

 

„THE BLING RING”. Emma Watson e fată rea în acest film al Sofiei Coppola, bazat pe realitate. Un grup de adolescenţi care se visează staruri la Hollywood – Rebecca (Katie Chang), Marc (Israel Broussard), Nicki (Emma Watson), Sam (Taissa Farmiga, sora mai mică a Verei Farmiga) şi Chloe (Claire Julien) – sparg casele celebrităţilor plecate în vacanţă. Printre victime se află Paris Hilton, Lindsay Lohan, Megan Fox, Rachel Bilson şi Orlando Bloom. Filmul va deschide secţiunea „Un certain regard”.

.

.

.

.

.

 

„ALL IS LOST”. Filmul intrigă datorită faptului că are un singur actor – Robert Redford – care joacă rolul unui bărbat rătăcit pe mare, care trebuie să supravieţuiască şi care nu va scoate o vorbă tot filmul. Pelicula fără pic de dialog va fi vizionată în afara competiţiei.

.

.

.

.

.

 

„ONLY LOVERS LEFT ALIVE”. Un film cu vampiri în care joacă Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska, John Hurt şi Anton Yelchin? Ce poate fi mai interesant? Doi vampiri, Adam (Tom Hiddleston) şi Eva (Tilda Swinton), se iubesc de secole, dar idila lor e întreruptă de sora mai mică a Evei, Ava (Mia Wasikowska). Pelicula concurează pentru un Palme d’Or.

.

.

.

 

„AS I LAY DYING”. Filmul bazat pe romanul lui William Faulkner din 1930 e regizat de James Franco, care joacă şi rolul principal, cel al lui Darl Bundren. Povestea e cea a familiei Bundren, care încearcă să-şi onoreze mama cu o înmormântare pe măsura ei. Filmul concurează în secţiunea „Un certain regard”.

.

.

.

.

.

.

.

 

„BEHIND THE CANDELABRA”. Steven Soderbergh vrea şi el Palme d’Or-ul cu acest film despre iubirea dintre muzicianul Liberace (Michael Douglas) şi şoferul său, Scott Thorson (Matt Damon). Scenariul a avut la bază cartea autobiografică a lui Thorson, publicată în 1988.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton