Homepage  / Articole

Cele mai aşteptate ecranizări ale anului 2010

Cele mai aşteptate ecranizări ale anului 2010

de Ruxandra Dinca,

Cinefilii aşteaptă cu interes noutăţile Hollyood-ulul în materie de adaptări ale unor romane foarte diverse. Se pare că în 2010 acest gen de producţie este „la modă”, aşa că până la sfârşitul anului vom avea ocazia să ne luăm bilete pentru cel puţin patru dintre ele, cât timp aşteptăm anunţarea lansării celorlalte.

Kirsten Dunst şi Kristen Stewart sunt protagonistele ecranizării celebrului roman al lui Jack Kerouac.

Într-un articol publicat pe www.variety.com se anunţă că actriţa Kirsten Dunst va juca în filmul „Pe drum” („On the Road”) adaptare a romanului omonim scris de Jack Kerouac în 1957.

Francis Ford Coppola şi Walter Salles au reuşit să adune sub acoperişul studioului nume ca Sam Riley, Kristen Stewart şi Garret Hedlund pentru a începe filmările pentru această producţie, care până în prezent a avut o evoluţie foarte lentă.

„On the Road” e un proiect drag lui Copolla şi Salles, primul achiziţionând drepturile acum mai bine de treizeci de ani. Salles, care va regiza filmul, a început să dezvolte proiectul în 2005, cu ajutorul studiourilor Focus Features şi a distribuitorului Pathe International, însă nu a găsit surse de finanţare pentru o perioadă.

El a mers pe urmele lui Kerouac, de-a lungul şi de-a latul Americii, pentru a pregăti ecranizarea romanului. Mai mult, a strâns suficient material pentru un documentar, “In Search of On the Road”, care e în faza de producţie.

“Filmul a beneficiat de pe urma timpului îndelungat în care am lucrat la concept”, a declarat Salles, citat de revista Variery. “Avem o versiune nouă a scenariului scris de Jose Rivera, care e mai luminoasă, mai îndrăzneaţă şi mai consistentă decât cea de la început”.

Salles se va reuni cu echipa de creaţie din spatele peliculei “Jurnal de călătorie” (2004), din care face parte directorul Festivalului de Film de la Los Angeles, Rebecca Yeldham, care e producător.

Scenaristul Jose Rivera şi compozitorul Gustavo Santaolalla au fost şi ei cooptaţi din rândul acestei echipe.

În luna august a acestui an, actorii sus-menţionaţi vor începe filmările pentru adaptarea acestui roman, iar fanii vor trebui să stea cu ochii pe newslettere în 2011, pentru a nu rata lansarea oficială a filmului.

Pattinson şi Stewart vor fi din nou împreună pe ecran

Cea de a treia carte din seria Amurg a autoarei Stephenie Meyer , „Eclipsa”, va beneficia la rândul ei de o ecranizare, regizată de David Slade.

Kristen Stewart şi Robert Pattinson vor fi şi de această dată actorii principali şi se vor confrunta cu un Seattle îngrozit de crimele misterioase ale vampirilor, care par să se înmulţească din ce în ce mai repede.

În acelaşi timp, Bella va trebui să ia o decizie de care depinde viitorul lumii vampirilor şi vârcolacilor. Pelicula ajunge în cinematografe pe 2 iulie 2010.

Christopher Plummer a îmbrăcat hainele lui Lev Tolstoi

Filmul a avut premiera în 2009. dar cinematografele româneşti încă au porţile deschise în aşteptarea acestei producţii.

Viaţa lui Lev Tolstoi a fost, anul trecut, subiectul unei cărţi scrise de Jay Parini, iar Michael Hoffman („William Shakespeare’s A Midsummer Night’s Dream”) a decis să transforme acest roman într-o dramă biografică ale cărei personaje sunt jucate de nume mari ale cinematografiei, printre care îi amintim pe Christopher Plummer (Lev Tolstoi) şi Helen Mirren (soţia lui, Sofia).

Subiectul tratează în special ultimii ani din viaţa scriitorului când acesta decisese să renunţe la titlul nobiliar şi la averea sa, să adopte un regim alimentar restrictiv şi să trăiască în sărăcie lucie. Soţia sa apelează la toate metodele posibile pentru a împiedica situaţia în care bătrânul Tolstoi îşi va lăsa toată averea poporului rus, ignorând-o pe ea şi pe cei 13 copii.

În paralel, de-a lungul acţiunii, o altă poveste de dragoste abia îşi mijeşte începuturile în timpul finalizării celei dintre scriitor şi Sofia. „Ultima gară“ („The Last Station”) nu a ajuns încă în România, deşi a fost deja nominalizat la Oscar şi Globul de Aur, însă este o premieră aşteptată cu mare interes.

Murakami a acceptat ca romanul „Pădurea norvegiană” să fie ecranizat

O altă peliculă programată pentru acest an este ecranizarea romanului „Pădurea norvegiană” de Haruki Murakami, în regia lui Tran Anh Hung, pentru care scriitorul are o slăbiciune, având în vedere dificultatea cu care acesta acceptă ca cineva să îi adapteze textele. Rolurile principale au fost acordate lui Ken’ichi Matsuyama – Toru Watanabe – şi  Rinko Kikuchi (cunoscută publicului din pelicula „Babel”) – care o va interpreta pe iubita lui Watanabe. Povestea rememorează unele întâmplări care au avut loc cu mulţi ani în urmă, concentrate acum în amintirea personajului principal sub umbra unui cîntec al trupei Beatles, „Norwegian Wood”.

Premiera va avea loc în Japonia, la sfârşitul acestui an. După „Tony Takitani”, „Pădurea norvegiană” este al doilea roman al lui Murakami care se întâlneşte cu pelicula cinematografică.

Keira Knightley, eroina lui Kazuo Ishiguro

Knightley încercă să elucideze misterele legate de originile sale.

Regizorul Mark Romanek a ales-o pe Keira Knightley pentru rolul eroinei Kathy H. din romanul lui Kazuo Ishiguro, „Să nu mă părăseşti”. Cartea apărută în 2005 narează viaţa unei femei care se reuneşte cu doi foşti colegi de şcoală (interpretaţi de Carey Mulligan şi Andrew Garfield) pentru a da de capăt unor secrete întunecate. În timpul şcolii, cei trei nu avuseseră nici un contact cu lumea exterioară internatului, ceea ce le-a făcut să îşi pună foarte multe întrebări. Acestea descoperă că sunt, de fapt, clone şi că au fost concepute pentru a deveni donatori de organe pentru transplanturi.

Potrivit publicaţiei Times, filmul va avea premiera în noiembrie 2010.

.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton