Homepage  / Cinema

Cele mai așteptate premiere ale sfârșitului de an 2021

Cele mai așteptate premiere ale sfârșitului de an 2021

de Andreea Hentea,

Cinefilii care nu au obosit de atâtea amânări și reprogramări cauzate de pandemie sunt invitați la un festin cinematografic. Perioada următoare tinde să compenseze pauza de cinema, aducându-ne poveștile după care am tânjit. 

 

„Nu e vreme de murit” / „No Time to Die” (2021) 

Premiera: 1 octombrie

Fanii lui James Bond vor descoperi în „Nu e vreme de murit” / „No Time to Die”, regizat de Cary Joji Fukunaga, un agent 007 antrenat într-o acțiune frenetică și făcându-și cascadoriile, deși teoretic e pensionat. Pentru ultima oară în pielea lui Bond (provocat de Felix Leiter – Jeffrey Wright), Daniel Craig face uz de șarmul său. Iubita lui din „Spectre” (2015), Madeleine Swann (Léa Seydoux), faimoșii Q (Ben Whishaw) și M (Ralph Fiennes), dar și criminalul Blofeld (Christoph Waltz) sunt din nou în preajma lui, alături de noi rivali sau aliați, jucați de Rami Malek, Ana de Armas și Lashana Lynch, pe poziție în miezul noii povești.

 

„Dune” (2021) 

Premiera: 22 octombrie

 

Probabil cel mai așteptat film al anului, „Dune”, ecranizarea celebrei serii literare a lui Frank Herbert, pare începutul unei francize, de vreme ce regizorul său, Denis Villeneuve („Primul contact”), considerat un geniu SF, are în plan filmul „Dune 2”. El va regiza și pilotul serialului HBO Max „Dune: The Sisterhood”. Filmul recreează atmosfera gândită de marele scriitor și epopeea lui Paul Atreides și a familiei sale, are efecte vizuale impresionante și o distribuție pe măsură. Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Zendaya, Stellan Skarsgård, Javier Bardem, Josh Brolin, Jason Momoa, Charlotte Rampling și Dave Bautista vor fi văzuți la Festivalul de la Veneția 3 septembrie, unde filmul va avea premiera internațională. 

 

„Ultimul duel” / „The Last Duel” (2021) 

Premiera: 15 octombrie 

 

Primul titlu nou al veteranului Ridley Scott ne incită în toate felurile: prin istoria ultimului duel din vremurile în care deznodământul stabilea vinovatul, prin povestea de dragoste ambiguă și complicată, prin imaginea care l-a fixat pe regizor în istoria filmului, dar și prin distribuția sa de ași: Jodie Comer, Matt Damon, Adam Driver, Ben Affleck, Harriet Walter. 

 

„Last Night in Soho” 

Premiera: 22 octombrie

Sofisticatul thriller regizat de Edgar Wright (atât de iubit pentru trilogia sa începută cu „Lupta cu zombi”) a făcut deja vâlvă. Stranietatea poveștii unei designere aspirante care se întoarce în anii ’60, combinația de glamour și accente dark, plus distribuția cu nume hot de azi și de ieri (Anya Taylor-Joy, Matt Smith, Diana Rigg, Terence Stamp) sunt doar câteva atuuri ale sale.

 

„Eternii” / „Eternals” (2021) 

Premiera: 5 noiembrie

După ceremonia Oscarurilor din acest an, numele multipremiatei regizoare Chloé Zhao era deja pe buzele tuturor pentru faimosul „Nomadland”. Asociat cu o distribuție care îi cuprinde pe Angelina Jolie, Salma Hayek, Richard Madden, Kit Harington și Gemma Chan și cu o saga SF cu imagini de o poezie aparte, acest nume echivalează, încă o dată, cu o invitație pur și simplu de neratat. 

 

„Vânătorii de fantome: Moștenirea” / „Ghostbusters: Afterlife” (2021) 

Premiera: 12 noiembrie

În cinema nostalgiile sunt chiar fermecătoare, așa că e momentul să ne amintim de epoca simpaticilor vânători de fantome din anii ’80, cu acel „je ne sais quoi” care i-a instalat în inimile fanilor. „Veteranii” Sigourney Weaver, Bill Murray și Dan Aykroyd sunt aduși la zi de puștanii McKenna Grace și Finn Wolfhard, care fac oficiile de gazdă alături de Carrie Coon și Paul Rudd. 

 

„Top Gun: Maverick” (2021) 

Premiera: 19 noiembrie

Cu același Tom Cruise la manșă, continuarea supercelebrului „Top Gun” (1986), care a făcut toți piloții lumii să viseze, a stârnit deja curiozitatea lumii întregi. Cu o temă muzicală legendară, efecte vizuale uluitoare, dar și cu Tom Cruise și Val Kilmer pe generic, alături de Jennifer Connelly, Miles Teller, Ed Harris și Jon Hamm, noul „Top Gun: Maverick” se recomandă de la sine.

 

„Casa Gucci” /  „House of Gucci” (2021) 

Premiera: 26 noiembrie

A doua premieră oferită de neobositul Ridley Scott, „Casa Gucci” e spectacol pur: o poveste teribilă inspirată de tragedia unei familii celebre, o desfășurare alertă, costume fabuloase și o distribuție în care numele răsunătoare vin în rafală: Adam Driver, Lady Gaga, Salma Hayek, Al Pacino, Jeremy Irons, Jared Leto. Plus Mădălina Ghenea – în rolul Sophiei Loren. Enjoy!

 

„Poveste din cartierul de vest” / „West Side Story” (2021) 

Premiera: 10 decembrie

Steven Spielberg a lucrat asiduu la remake-ul binecunoscutului „Poveste din cartierul de Vest” (1961), iar rezultatul e epatant. Cu flerul său de-a descoperi talente, el a mizat pe grațioasa Rachel Zegler, pe carismaticul Ansel Elgort, pe veterana Rita Moreno (protagonista vechiului film), dar și pe o trupă de tineri sclipitori, în jurul cărora a construit o atmosferă magică.   

 

„Sing 2” (2021)  

Premiera: 10 decembrie

Continuarea peliculei de mare succes „Hai să cântăm!” / „Sing” (2016), animația de față a câștigat, pe lângă povestea amuzantă și vedetele din prima parte (printre care Matthew McConaughey, Taron Egerton, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Tori Kelly sau Nick Kroll), și câteva irezistibile prezențe muzicale care s-au alăturat distribuției: Bono, Pharrell Williams și Halsey.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton