Homepage  / Seriale coreene

Cele mai bune filme coreene din 2022

Cele mai bune filme coreene din 2022

de Mioara Tronaru,

Site-ul marieclaire.com a făcut o listă cu cele mai bune filme coreene care au apărut deja anul acesta sau sunt încă așteptate pe marile ecrane sau pe platformele de streaming. Vedeți mai jos ce putem vedea deja și unde și ce așteptăm să vedem.

[toc]

„Love and Leashes”

Titlu cu care a apărut pe Netflix România a fost „Dragoste și dominare”. Și așa cum spune și titlul este vorba despre un cuplu de colegi de birou care intră de bună voie într-un parteneriat BDSM. Evident că relația ajunge și la urechile celorlalți colegi, motiv de dezbatere a acestei practici. Cei doi actori din rolurile principale sunt doi idoli foarte iubiți în Coreea de Sud: Seohyun, membră a grupului de fete Girls’ Generation, și Lee Jun-young, cântăreț, rapper și actor.

Love and Leashes” este disponibil pe Netflix.

Trailer „Love and Leashes”:

„The Pirates: The Last Royal Treasure”

Tradus la noi „Pirații: Ultima comoară regală”, filmul este sequel-ul hit-ului din 2014 „The Pirates” și urmărește aventurile unui grup de antieroi din Coreea secolului al XIV-lea. După ce sunt părăsiți în mijlocul oceanului, Wu Mu-chi și oamenii lui sunt salvați de căpitanul Hae-rang. Și își pun la bătaie toate resursele pentru pentru a recupera o comoară ascunsă. Pe urmele aurului este însă și maleficul Bu Heung-soo.

The Pirates: The Last Royal Treasure” este disponibil pe Netflix.

Trailer „The Pirates: The Last Royal Treasure”:

„Yaksha: Ruthless Operations”

Vedeta din „Squid Game” Park Hae-soo și membrul trupei GOT7 Jin-young sunt vedete acestei pelicule de acțiune cu spioni, a cărei acțiune e plasată într-un oraș din nord-estul Chinei. Thriller-ul adună toate serviciile secrete de la China, Japonia, Rusia până la Statele Unite.

Yaksha: Ruthless Operations” este disponibil pe Netflix.

Trailer „Yaksha: Ruthless Operations”:

„Midnight”

Înainte să joace polițistul erou din „Squid Game”, Wi Ha-jun a interpretat un ucigaș în serie cu mințile rătăcite în acest thriller din 2021. Ținta criminalului este o tânără surdă care locuiește cu mama ei surdă și este martoră într-un alt proces care-l vizează. Întreaga poveste este relatată din perspectiva tinerei surde.

Midnight” este disponibil pe Prime Video.

Trailer „Midnight”:

„Spiritwalker”

Kang I-an este un bărbat a cărui conștiință trece dintr-un corp în altul la fiecare 12 ore. Dar cu ultimul corp în care a ajuns, nu a nimerit prea bine. Nu numai că s-a trezit dintr-un accident de mașină fără memorie și trebuie să încerce să-și dea seama cine este, dar pe urmele lui sunt mai mulți oameni, din ambele părți ale legii, care îl vor mort.

Spiritwalkereste disponibil pe Prime Video.

Trailer „Spiritwalker”:

https://www.youtube.com/watch?v=eHzzB-hSSIM

„The Witch 2: The Other One”

„The Witch: Part 1 – The Subversion” nu este deocamdată disponibil pe Netflix România, deși e în restul lumii pe platforma de streaming, așa că poate va ajunge și la noi, mai ales că pe 17 iunie a intrat în cinematografele de-afară mult așteptata continuare „The Witch 2: The Other One”. Filmul urmărește o nouă tânără (interpretată de Shin Si-ah), care este subiectul unui experiment într-un laborator secret. După ce supraviețuiește unui accident care lasă laboratorul în ruine, toată lumea e pe urmele ei.

The Witch 2: The Other One” a avut premiera cinematografe pe 17 iunie.

Trailer „The Witch 2: The Other One”:

„Carter”

Filmul de acțiune regizat de Jung Byung-gil („The Villainess”, „Confession of Murder”) îl urmărește pe Carter, un agent foarte bun care se trezește într-o dimineață complet amnezic. Are în față o misiune foarte importantă și o memorie care-i face probleme.

Carter” va fi disponibil pe Netflix.

„Seoul Vibe”

Acțiunea are loc în 1988, în ziua ceremoniei de deschidere a Seoul Summer Olympics. Chiar în mijlocul festivităților, începe o anchetă pe urmele unor fonduri ilegale. Pelicula este așteptată mai ales datorită actorilor din distribuție: Yoo Ah-in (pe care îl știm din „Hellbound” și „Burning”), Ko Gyung-pyo („Reply 1988”) și Park Ju-hyun („Extracurricular”).

Seoul Vibe” va fi disponibil pe Netflix.

„Broker”

Filmul japonezului Hirokazu Kore-eda a avut premiera la Cannes, de unde a și plecat cu două premii. Pelicula este așteptată în cinematografe (sperăm că și la noi). Din distribuție, fac parte: Song Kang-ho (pe care l-am văzut în „Parasite”), care a plecat cu premiul pentru cel mai bun actor de la Cannes, IU, Bae Doona („Kingdom”, „Sense8”), Gang Dong-won, Lee Ju-young („Itaewon Class”).

Broker” va intra în cinematografe.

Trailer „Broker”:

„Decision to Leave”

Și „Decision to Leave” a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, unde Park Chan-wook a primit premiul pentru cel mai bun regizor. Este vorba despre un ofițer de poliție (interpretat de Park Hae-il) care investighează o crimă ce a avut loc în munți. Când o cunoaște pe soția victimei (jucată de Tang Wei), ofițerul începe să dezvolte sentimente confuze.

Decision to Leave” va intra în cinematografe.

Trailer „Decision to Leave”:

„The Hunt”

Lee Jung-jae, vedeta din „Squid Game”, își face debutul ca regizor în acest thriller cu spioni plasat în anii 1980. Când un agent sud-coreean de elită, interpretat de Lee Jung-jae, începe să vâneze un spion nord-coreean, ajunge să aibă acces la niște secrete întunecate ale propriei sale țări. Și „The Hunt” a avut premiera mondială anul acesta la Festivalul de Film de la Cannes.

The Huntva intra în cinematografe.

Trailer „The Hunt”:

https://www.youtube.com/watch?v=KwmQ46lxGpM

„JUNG_E”

Thriller-ul distopic, în regia lui Yeon Sang-ho (responsabil și de „Train to Busan” și „Hellbound”), are acțiunea plasată în secolul 22, pe un Pământ care nu mai poate fi locuit din cauza schimbărilor climatice. În mijlocul dezastrului, un război între supraviețuitori izbucnește în singurul adăpost al oamenilor. Singura modalitate de a câștiga și de a pune capăt conflictului constă în transformarea legendarului mercenar JUNG_E (interpretat de Kim Hyun-joo) într-un robot nemuritor.

JUNG_E va fi disponibil pe Netflix.

„20th Century Girl”

Această comedie romantică începe în 1999, când tânăra de 17 ani Na Bo-ra (interpretată de Kim Yoo-jung, din „Lovers of the Red Sky”) își întâlnește prima dragoste, pe Hyun Jin (Park Jung Woo, din „Hospital Playlist”). Ani mai târziu, după ce relația lor s-a sfârșit, ea îl reîntâlnește.

20th Century Girl” va fi disponibil pe Netflix.

„Concrete Utopia”

Este un film-catastrofă care este așteptat în cinematografe anul acesta. După un cutremur uriaș care-a demolat Seulul, puținii supraviețuitori și-au găsit un adăpost în singura clădire care a rămas în picioare din tot orașul. Distribuția este condusă de Lee Byung-hun („Squid Game”), Park Seo-jun („Itaewon Class”), Park Bo-young („Strong Woman Do Bong-soon”).

Concrete Utopiava intra în cinematografe.

„Wonderland”

Wonderland este o lume virtuală în care oamenii se pot întâlni cu cei pe care-i iubesc și cu care nu mai pot interacționa în lumea reală. Două personaje (interpretate de Jung Yu Mi și Choi Woo Shik) controlează toate evenimentele care au loc în această realitate simulată. Din distribuție, mai fac parte: Gong Yoo, Bae Suzy, Park Bo-gum, Tang Wei.

Wonderland” va intra în cinematografe.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton