Homepage  / Netflix

Cele mai bune filme și seriale turcești pe care le găsești doar pe Netflix

Cele mai bune filme și seriale turcești pe care le găsești doar pe Netflix

de Andra Stana,

Serialele turcești au luat un adevărat avânt în ultima perioadă. În Turcia, competiția este cu adevărat strânsă: mai mult de jumătate dintre serialele turcești sunt anulate după primele câteva episoade. În timp ce unele dintre producții pot fi urmărite la TV, pe posturile de televiziune, sunt câteva titluri care pot fi urmărite doar online. Iată ce filme, respectiv seriale filmate la turci pe care le poți vedea doar pe Netflix.

10 filme și seriale turcești pe care le poți urmări doar pe Netflix

[toc]

Paper Lives / Cartierul supraviețuirii

„Cartierul supraviețuirii”/„Paper Lives”, în original „Kagittan Hayatlar”, îl are pe Çağatay Ulusoy în rol principal. Filmul turcesc a fost lansat pe Netflix, inclusiv în România, în luna martie. În câteva zile de la lansare, pelicula intrase deja în top 10 cele mai urmărite producții de pe Netflix la noi în țară.

În drama cu Çağatay Ulusoy în rol principal, descrisă de cei de la Netflix ca fiind sentimentală, întunecată și emoționantă totodată, este spusă povestea lui Mehmet, un lucrător la salubritate bolnav, care îl ia sub aripa sa pe Ali, un copil de pe străzile Istanbulului. Cel mic fusese abandonat de familia sa pe stradă, iar în timp ce încearcă să îl reunească pe băiat cu părinții lui, între Mehmet și Ali apare o legătură ieșită din comun. În scurt timp, tânărul se vede nevoit să-și înfrunte propria copilărie plină de traume.

The Yard / Curtea închisorii

Serialul „The Yard” („Avlu” în original) are 35 de episoade și trei sezoane lansate între 2018-2019.

În prim-planul poveștii se află Deniz Demir (Demet Evgar, o știm din „Patria mea esti tu!”), o femeie a cărei viață ia o întorsătură dramatică după ce fiica ei își împușcă din greșeală tatăl în timpul unui scandal în care bărbatul devine violent.

Vrând să-și protejeze fiica, Demir își asumă responsabilitatea infracțiunii și intră la închisoare. În spatele gratiilor, ea trebuie să se adapteze unor reguli dure și să facă față multor confruntări.

La închisoare, protagonista o cunoaște pe Azra (Ceren Moray, „Bahar: Viaţă furată”), care îi schimbă perspectiva asupra lucrurilor. „Curtea închisorii” este adaptarea turcească a unui serial australian de succes, „Wentworth” (2013-2021).

The Grudge / Vrajba

Filmul „Vrajba” este încă un proiect turcesc pe care îl puteți urmări pe Netflix. Potrivit informațiilor de pe platforma de streaming, este vorba de un film dur, plin de suspans. În engleză „The Grudge”, pelicula este regizată de Türkan Derya. Yılmaz Erdoğan, Cem Yiğit Üzümoğlu și Duygu Sarıșın joacă rolurile principale. Filmul distribuit de Netflix a fost lansat pe 8 octombrie 2021.

Last Summer / O vară plină de amintiri

Filmul „Last Summer” a fost lansat pe Netflix anul acesta. La începutul lunii, TVmania a inclus acest film pe lista celor 9 pelicule turcești de neratat pe platforma de streaming.

„O vară plină de amintiri” (“Last summer”/ “Geçen Yaz”) este, potrivit descrierii de pe Netflix, o dramă romantică, sobră și emoționantă. În timpul vacanței de vară într-un oraș de lângă plajă, Deniz (Fatih Șahin), un adolescent în vârstă de 16 ani, este prins într-un triunghi amoros. Încercând să îi intre în grații frumoasei Aslı (Ece Çesmioglu), își dă seama că aceasta mai are un pretendent, pe Burak (Halit Özgür Sari).

One-Way to Tomorrow / Un bilet dus către ziua de mâine

Filmul „Un bilet dus către ziua de mâine” a fost lansat în vara lui 2020. Pelicula îi are în rolurile principale pe Dilan Çiçek Deniz și Metin Akdülger.

Despre ce e vorba: Filmul din 2020 “Un bilet dus către ziua de mâine” (“One-Way to Tomorrow”/ “Yarına Tek Bilet”) prezintă povestea de dragoste dintre Leila (Dilan Çiçek Deniz) și Ali (Metin Akdülger), care se cunosc în tren în timp ce merg spre Izmir. Călătoria cu trenul durează 14 ore, iar cei doi își dau seama, în urma conversațiilor pe care le poartă, că sunt făcuți unul pentru celălalt. 

Leyla Everlasting / Leyla cea cu 9 vieți

„Leyla Everlasting” este un film de comedie turcesc lansat în 2020. Pelicula regizată de Ezel Akay și scrisă de Akay, Adnan Yıldırım, Özlem Lale și Uğur Saatçi, îi are în distribuție pe Demet Akbağ, Haluk Bilginer, Elçin Sangu, Fırat Tanıș și Alican Yücesoy.

Despre ce e vorba: O casnică indestructibilă, soțul ei și psihologa lor de cuplu sunt absorbiți de o intrigă privind un manuscris antic, complicând un triunghi amoros deja bolnăvicios.

Have You Ever Seen Fireflies / Ai văzut vreodată licurici?

Filmul turcesc „Have You Ever Seen Fireflies?” a avut premiera chiar anul acesta. Regia este semnată de Andaç Haznedaroğlu, iar din distribuție fac parte Ecem Erkek, Devrim Yakut, Engin Alkan și Merve Dizdar.

În film, Gülseren, un copil-minune rebel și sfidător, experimentează singurătatea, iubirea și pierderea pe fundalul instabilității politice și schimbărilor sociale. Filmul este descris ca fiind excentric și emoționant de platforma de streaming.

Money Trap

Comedia „Money Trap” (în original „Organize İşler: Sazan Sarmalı”) a avut premiera în Turcia la începutul anului 2019.  Filmul este regizat și scris de Yılmaz Erdoğan. În distribuție apar: Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ și Ezgi Mola.

Despre ce e vorba: Când fiica și ginerele lui devin victimele unei înșelătorii, escrocul Asım Noyan își găsește nașul în persoana șefului nebun al lumii interlope a jocurilor de noroc.

BÖRÜ / Wolf / Ultima linie de apărare

Serialul original Netflix „BÖRÜ” a fost lansat în 2018 și este o miniserie în șase părți. În distribuție apar Ahu Türkpençe, Serkan Çayoğlu și Emir Benderlioğlu. „Ultima linie de apărare” a fost lansat pe 28 februarie 2018 la Star TV.

Despre ce este vorba: Delegați cu operațiuni riscante din Turcia, membrii unei unități speciale de securitate se confruntă cu pericolul și tragedia atât pe teren, cât și acasă.

Stuck Apart / Dilema lui Aziz

Filmul Netflix „Stuck Apart” (Azizler) a fost lansat în România cu titlul „Dilema lui Aziz”. Pelicula a avut premiera pe platforma de streaming pe 8 ianuarie 2021.

„Stuck Apart” este un film turcesc de comedie-dramă regizat de Durul Taylan și Yağmur Taylan, scris de Durul Taylan, Yagmur Taylan și Berkun Oya. În rolurile principale îi regăsim pe Engin Günaydın, Haluk Bilginer și Binnur Kaya.

Despre ce e vorba: Cuprins de criza vârstei mijlocii, dar încercând să pară normal, Aziz își caută alinarea în slujba sa banală, în prietenii singuratici și în familia sa gălăgioasă.

Sursa foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton