Homepage  / Nu rata!

Cele mai dorite cărţi RAO la BOOKFEST 2014

Cele mai dorite cărţi RAO la BOOKFEST 2014

de Redactia Tvmania

Ieri s-a incheiat ultima zi a celei de-a XIV-a editii a targului de carte BOOKFEST. Au fost 5 zile in care editura RAO a adus inca odata in atentia publicului cititor cele mai de succes productii editoriale ale momentului la cele mai bune preturi, cititorii au putut sa isi intalneasca autorii preferati si s-au bucurat de reducerile semnificative.  

In topul vanzarilor la Bookfest, pe prima pozitie se situeaza volumul „Sirul de platani” al autorului John Grisham, amplasarea actiunii din roman stand la baza tematicii standului. In acest volum John Grisham revine la cadrul si personajele puternice care l-au transformat in povestitorul preferat al Americii. Sirul de platani, probabil cel mai captivant volum din toata opera sa de pana acum, reprezinta un argument solid ca John Grisham ramane maestrul thrillerului juridic, chiar si la aproape 25 de ani de la publicarea romanului … Si vreme e ca sa ucizi.

Foarte apreciat de public a fost si „Ia uite cine s-a intors”, romanul de debut al lui Timur Vermes. Considerata o capodopera literara, aceasta imbinare de satira si comedie politica, le prezinta cititorilor un personaj istoric controversat intr-o lumina noua. In primavara anului 2011, Adolf Hitler se trezeste pe un teren viran din Berlin. Cu o Germanie guvernata de Angela Merkel, fara ordonanta si inconjurat de straini acesta decide sa inceapa o noua cariera la care nu s-ar fi asteptat nimeni nici in o mie de ani. O cariera in televiziune!

„Hotul de carti” –  romanul care a stat la baza unuia dintre cele mai apreciate evenimente cinematografice ale anului se pastreaza in continuare in top-ul preferinelor cititorilor. Romanul de mare succes spune povestea induiosatoare a unei fete greu incercate de viata si curajoase, pe nume Liesel, care transforma vietile tuturor celor din jurul ei cand este trimisa sa locuiasca la o familie adoptiva, în Germania in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Pentru ea, puterea cuvintelor si a imaginatiei devine un mijloc de a evada din valtoarea evenimentelor care ameninta sa ii inghita pe ea si toti oamenii ei dragi, ba chiar un mijloc de a gasi bucurie.
Sase titluri in editii de colectie au imbogatit seria Rao Clasic, autori precum Gabriel Garcia Marquez, Albert Camus si Sartre au fost publicati in noul format atat de apreciat de cititori.

In colectia IcebergFiction s-au alaturat doi noi autori nordici. Erik Axl Sund (un duo de autori) cu romanul „Persona”, primul titlu al seriei Slabiciunile Victoriei Bergman – o trilogie de thrillere sangeroase care si-a castigat renumele mondial ca fiind o lectura dedicata persoanelor cu un caracter puternic. Dan T. Sehlberg cu volumul Mona– un thriller SF in care un virus dezlantuie o aprocalipsa virtuala. Tot sub aceasta colectie a fost publicat un nou titlu semnat Jussi Adler-Olsen – Vanatorii de oameni, continuarea cercetarilor din primul volum al seriei Departamentul Q.

Aceasta editie a targului a adus totodata si multe noutati in completarea seriilor de autori precum Tom Clancy (Viu sau mort), Nelson DeMille (Leul), Ken Follett (Caderea uriasilor), Clive Cussler (Moarte in arctica) sau Agatha Christie.

Printre invitatii targului de carte Bookfest 2014 s-au numarat personalitati precum Larry L. Watts ( autorul celor doua lucrari despre politica si aliantele romaniei: Fereste-ma Doamne de prieteni si Cei dintai vor fi cei din urma), istoricul Alex Mihai Stoenescu (cu ocazia lansarii in premiera a lucrarii Mari Olteni), Petre Anghel (Istoria politica a literaturii Romane postbelice), fostul Ministru al Apararii si actualul Europarlamentar – Ioan Mircea Pascu (Batalia pentru NATO), sociologul Dan Dungaciu (7 teme fundamentale pentru Romania) si ambasadorul George Cristian Maior (la lansarea cartii Winston Churchill – tanarul titan).

In ceea ce priveste cartile dedicate copiilor, acestia s-au putut bucura de lansarea a doua titluri noi dedicate lor. „Hugo” – povestea unui baietel care incearca sa isi convinga profesorii ca el este un geniu neinteles si colegii ca este cel mai cool baiat din clasa si „Pustiul, caruciorul si capsula timpului”, un jurnal plin cu pozele, desenele si planurile lui Hal stranse pe parcursul unui an de zile.

Pasiunea comuna care a adus cititori in standul editurii RAO la aceasta editie a targului demonstreaza inca odata ca o carte buna creaza o stare, transmite un mesaj si aduce cunoastere nu doar cand este la reducere. Valoarea unei cartii nu se poate calcula.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton