Sezonul acesta, te invităm să descoperi cele mai noi şi mai atipice tipuri de gelato, pregătite de cel mai bun maestru gelatier din Bucureşti, Oana Pleşan.
Reporter pe evenimente și economic, Oana Pleşan, soţia fotbalistului Mihăiţă Pleşan, a decis să lase televiziunea pentru antreprenoriat.
Totul a pornit acum câţiva ani, când se afla în vacanţă în Viena şi a gustat, pentru prima dată, o îngheţată cu aromă de tulburel, la celebra gelaterie artizanală Eis Greissler.
A fost cucerită de experienţa senzorială pe care o poate produce un gelato bine preparat şi, deloc novice în prepararea îngheţatei home-made, s-a gândit că cel mai bine ar fi să-şi transforme pasiunea într-un business de familie.
Salată de caracatiță cu gelato de fistic și pesto
A urmat cursuri de gelatier, cu fondatorul Sorbetteriei di Castiglione din Bologna, Chef Giacomo Schiavon şi a revenit în ţară deschizând întâi o gelaterie în Centrul Vechi, ca ulterior să devină co-owner la Fior Di Latte, împreună cu Marius Tucă şi un al treilea asociat. De curând, Oana a introdus în meniu specialități-gourmet de main-course cu înghețată.