Homepage  / Vedete străine

Cele mai spectaculoase ținute de la încoronarea regelui Charles al III-lea. Kate Middleton și fiica ei au purtat ținute asortate

Cele mai spectaculoase ținute de la încoronarea regelui Charles al III-lea. Kate Middleton și fiica ei au purtat ținute asortate
26

de Roxana Mirea,

De la veșminte tradiționale până la accesorii de pus pe cap sclipitoare, membrii familiei regale și invitații au purtat o serie de ținute colorate pentru încoronarea regelui Charles al III-lea al Marii Britanii, eveniment care a avut loc sâmbătă, umplând Westminster Abbey din Londra cu un amestec de nuanțe și modele. Iată care au fost cele mai sclipitoare ținute de la încoronarea regelui Charles al III-lea.

Cele mai superbe ținute de la încoronarea regelui Charles al III-lea

Monarhul a sosit îmbrăcat în roba de stat din catifea crem, purtată de bunicul său, regele George al VI-lea, la încoronarea din 1937, o tunică de încoronare de culoare crem și o cămașă de mătase tot crem, cu pantaloni regali de marină, potrivit Reuters.

S-a schimbat apoi în ținuta de ceremonie purtată de predecesorii săi pentru a fi încoronat: haina Supertunica din mătase aurită și centura cu spadă, iar peste acestea, mantia imperială din pânză aurie, confecționată inițial pentru încoronarea lui George al IV-lea în 1821 și cel mai vechi veșmânt purtat în timpul evenimentului. O mănușă de piele albă brodată i-a fost pusă pe mâna dreaptă.

Charles a fost încoronat cu coroana istorică a Sfântului Edward, care a fost folosită de la încoronarea regelui Charles al II-lea în anul 1661.

Regina Camilla a sosit îmbrăcată în roba de stat confecționată pentru regretata regină Elisabeta în 1953 peste o rochie de fildeș împodobită cu broderii florale argintii și aurii realizate de creatorul de modă britanic Bruce Oldfield. Amândoi au părăsit Abația în robe purpurii – cea a lui Charles, purtată anterior de George al VI-lea, și cea a Camillei, creată de Royal School of Needlework, cu broderii cu tematică naturală.

„Pentru prima dată, insecte, inclusiv albine, fluturi, un gândac și o omidă, figurează pe Roba Încoronării, bazându-se pe temele naturii și mediului înconjurător și reflectând afecțiunea Majestăților Lor pentru lumea naturală”, a declarat Palatul Buckingham.

The Coronation of King Charles IIIIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 26

Kate Middleton și prințesa Charlotte s-au asortat la încoronarea regelui Charles

Prințul și prințesa de Wales, William și Kate, au purtat peste ținutele lor haine și mantii oficiale, moștenitorul tronului purtând uniforma de ceremonie a gărzilor galeze, iar soția sa purtând pe cap un accesoriu făcut din frunze de argint și cristal în loc de tiară. Atât ea, cât și fiica ei, Charlotte, au purtat rochii din crep de mătase de culoarea fildeșului, împodobite cu motive brodate cu trandafiri, ciulini, narcise și trifoi – o aluzie la cele patru națiuni ale Regatului Unit, create de Alexander McQueen, aceeași marcă pe care Kate a ales-o pentru rochia ei de mireasă în 2011.

Ea a adus un omagiu regretatei Prințese Diana, purtând cercei cu perle și diamante care i-au aparținut cândva, și Reginei Elisabeta, purtând un colier pe care George al VI-lea l-a comandat pentru ea în 1950.

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  7 / 26

Ce ținute au avut invitații la la încoronarea regelui Charles al III-lea

Frații lui Charles au purtat veșminte tradiționale, în timp ce nepoatele sale – prințesele Beatrice, Eugenie, Zara și Lady Louise – au purtat rochii sau paltoane cu imprimeuri fucsia, albastre și, respectiv, florale.

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  12 / 26

Fiul său, Prințul Harry, care nu mai este un membru al familiei regale în activitate, a purtat un costum.

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  19 / 26

Printre invitații celebri s-au numărat actrița Emma Thompson, îmbrăcată într-o haină roșie cu motive de trandafiri, și cântăreața americană Katy Perry, care a cântat duminică la concertul de încoronare de la Windsor, îmbrăcată într-un costum cu fustă lila cu mâneci scurte, cu mănuși de operă și pălărie asortate.

Actrițele veterane Maggie Smith și Judi Dench au ales nuanțe diferite de albastru. Cântăreții Nick Cave și Lionel Ritchie, care au cântat și ei la concertul de duminică, au purtat costume negre din trei piese, în timp ce actorul Stephen Fry a adăugat puțină culoare cu o vestă galbenă.

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  22 / 26

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton