Homepage  / Cinema / Prime Video

Celebrul film „Terenul de baseball” a inspirat un nou serial

Celebrul film „Terenul de baseball” a inspirat un nou serial

de Ioana Maria,

Considerat astăzi un film clasic despre lumea sportului, celebrul film „Terenul de baseball” / „Field of Dreams” (1989), cu Kevin Costner și Amy Madigan în rolurile principale, va sta la baza unui serial comandat de Peacock, scrie variety.com. 

Platforma de streaming a NBC Universal va produce și difuza un serial al cărui scenariu va fi scris de Michael Schur, care va fi și producător executiv. Acesta se va inspira din cunoscutul film „Terenul de baseball” / „Field of Dreams”, unul dintre cele mai lirice și sensibile filme despre sport, asemănat de critici cu celebrul „It’s a Wonderful Life” (1946), al lui Frank Capra, cu James Stewart în rolul principal. Regizat de Phil Alden Robinson, filmul „Terenul de baseball” a fost nominalizat în 1990 la trei premii Oscar – pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu adaptat și cea mai bună coloană sonoră.

Povestea sa, ecranizare a cărții scriitorului canadian William Patrick Kinsella, îl avea în centru pe Kevin Costner în rolul lui Ray Kinsella, un fermier din Iowa care la un moment dat aude în vis o voce ce îl îndeamnă să construiască un teren de baseball în locul lanului său de porumb, asigurându-l că, o dată construcția ridicată, se va întâmpla un miracol. 

Susținut de devotata lui soție, Annie (Amy Madigan), acesta ridică terenul și, spre marea sa uimire, locul atrage spiritele celor mai mari jucători de baseball din istorie, care se întâlnesc într-o partidă ideală. Printre ei se află și legendarul Joe „Shoeless” Jackson (Ray Liotta), iar în preajma terenului își mai fac apariția și alți împătimiți ai baseballului, precum doctorul Archibald „Moonlight” Graham (Burt Lancaster) sau scriitorul Terence Mann (James Earl Jones). Printre producătorii noului serial se află și Lawrence Gordon, care a produs acum trei decenii și filmul cu Kevin Costner. 

„De-a lungul anilor, «Field of Dreams» a rămas mereu în inima fanilor, păstrându-și poziția binemeritată, iar acum suntem nerăbdători să realizăm o nouă versiune a acestei povești clasice”, a spus Lisa Katz, președinta NBC Universal și, implicit, a diviziei sale de streaming, Peacock. 

„«Field of Dreams» este un titlu simbolic, pe care nu i l-am fi putut încredința decât lui Michael Schur, a spus și Erin Underhill, președinta televiziunii Universal. Talentul și dragostea lui baseball, precum și dedicarea totală față de temele pe care le tratează îl fac alegerea perfectă pentru a revizita acest film atât de iubit, care le creează emoții și nostalgii foarte puternice fanilor”, a adăugat aceasta. 

Știrea realizării serialului vine la mai puțin de o săptămână de la meciul între legendarele echipe New York Yankees și Chicago White Sox, organizată de Liga Majoră de Baseball pe adevăratul teren de vis din Dyersville, unde a fost filmat clasicul „Terenul de baseball”. Meciul a fost urmărit de 5,9 milioane de spectatori, un număr record pentru ultimii șaisprezece ani. 

„Terenul de baseball” / „Field of Dreams” nu este însă singurul film despre sport care va inspira un serial. Platforma Amazon se pregătește de lansarea unui serial realizat după „A League of Their Own”, în timp ce o versiune în serial a peliculei „The Sandlot” e în lucru la Disney Plus.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton