Homepage  / HBO

Cercul complet, tot ce trebuie să știți despre noua miniserie de la HBO Max. Poveste, distribuție, trailer 

Cercul complet, tot ce trebuie să știți despre noua miniserie de la HBO Max. Poveste, distribuție, trailer 
8

de Andreea Hentea,

Din 13 iulie, HBO Max ne propune miniseria „Cercul complet”, cu Claire Danes și Timothy Olyphant, în care ancheta unei răpiri scoate la iveală o complicată rețea de secrete ce leagă mai multe personaje din New York-ul contemporan.

Regizată de Steven Soderbergh, miniseria cu șase episoade „Cercul complet” / „Full Circle” (2023) explorează diverse cazuri de crimă dintr-un unghi insolit. Miniseria începe cu o anchetă asupra răpirii fiului lui Sam (Claire Danes), avocată la o companie din Manhattan, și al lui Derek (Timothy Olyphant). Anchetatoarea Harmony (Zazie Beetz), agentă a Serviciului de investigații poștale din SUA, care se ocupă de caz, începe să le pună celor doi părinți disperați diverse întrebări despre familie. Ea pare să știe mai multe decât spune și, în mod cert, nu are încredere în nimeni. Investigația ajunge să implice diverse persoane din anturajul lui Sam și Derek, inclusiv pe tatăl lui Sam (jucat de Dennis Quaid), și scoate la iveală secrete de mult îngropate. În serial mai joacă Jim Gaffigan („Peter Pan și Wendy”), Jharrel Jerome („Prin ochii voștri”), Phaldut Sharma („Copiii tatălui”), William Sadler („Închisoarea îngerilor”) și Happy Anderson („Expresul zăpezii”).

cercul-complet-full_64afb56a8bf3dIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Complicații marca Soderbergh

Joi, pe 13 iulie, HBO Max lansează primele două episoade, iar în următoarele două săptămâni va apărea câte unul nou. Scenariul miniseriei este scris de Ed Solomon, care a colaborat cu Steven Soderbergh la thrillerul „Fără mișcări bruște” (2021), dar și la serialul „Mozaic”, lansat în 2018. Ca toate proiectele lui Steven Soderbergh, „Cercul complet” prezintă povești multistratificate, răsturnări ale intrigii, puncte de vedere multiple și un stil de filmare foarte personal.

Regizorul și scenaristul Steven Soderbergh, premiat cu un Oscar pentru regia filmului „Trafic” (2001), a mai fost nominalizat la Oscarul pentru regie, pentru „Erin Brockovich”, în același an și la cel pentru scenariu, pentru „Sex, minciuni și casete video”, în 1990. Cineastul a povestit că s-a implicat în proiectul miniseriei „Cercul complet” în timp ce lucra cu Ed Solomon la post-producția thrillerului „Fără mișcări bruște” (2021). Este o variațiune a unei idei din filmul lui Akira Kurosawa „High and Low” (1963), cu Toshiro Mifune, în care este prezentă și o răpire. Aici, însă, în „Cercul complet”, există câteva ramificații și o suprapunere care fac ca totul să fie diferit.

Un thriller de atmosferă

Aproape toate personajele importante din Cercul complet ascund câte un secret. Există o mulțime de informații care trebuie dezvăluite de-a lungul mai multor episoade, iar noi am analizat în mod constant ritmul în care ar trebui să o facem. Au fost multe încercări și erori, adevărate ședințe de brain-storming în care ne-am pus la bătaie cunoștințele și experiența, fiindcă se întâmpla să scriem ceva și să ni se pară totul clar când citeam, apoi reveneam și începeam să vedem că multe lucruri nu sunt atât de limpezi pe cât ar fi trebuit.

Lucrurile pe care noi le credeam subtile necesitau ceva lucru în plus”, a mai spus regizorul. Ce i-a reușit însă perfect a fost atmosfera. S-a spus deja că „Cercul complet” este „un portret fascinant al New York-ului contemporan”, care prezintă „viața unei familii privilegiate din Manhattan, într-un moment de criză teribilă”.

Cercul complet – Trailer

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton