„Ea m-a învățat tot ceea ce știu astăzi. Tot cu ea am gătit prima mea mâncare de cartofi, atunci când avem vreo opt ani”.
„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută. La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, a mărturisit juratul.
Gustul mâncării s-a format în copilărie pentru Cătălin Scărlătescu și chiar dacă acum este pus în lumină prin meseria de chef, cele mai bune preparate sunt pentru faimosul jurat cele care îi aduc aminte de bunătățile pregătite, cu drag, de către bunica sa: “Nu a existat Paște în care să nu pun pe masă rețeta specială de drob a bunicii și ori de câte ori o gătesc, îmi amintesc de mirosul fabulos din bucătăria ei din aproprierea sărbătorilor. Reușea să ne ofere tot ce avea mai bun din ingrediente simple”.
Chefi la cuțite, sezonul special dedicat familiilor, schimbă structura echipelor. Formate din câte patru membri, familiile vor participa ca grup în cel mai iubit show culinar, dornice să demonstreze că au ingredientele necesare pentru a obține cuțitul din partea chefilor Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Vedete, foști concurenți talentați, juniori pasionați de gătit sau oameni în vârstă cu experiență în bucătărie, toți își vor încerca norocul în etapa audițiilor. Cele mai talentate familii vor fi alese în taberele celor trei jurați și vor intra în arena culinară Chefi la cuțite, unde au șansa de a demonstra că au sarea și piperul necesare pentru a ajunge în marea finală și a obține premiul de 10.000 de Euro.
Noul sezon Chefi la cuțite dedicat familiilor are premiera pe 30 aprilie, de la 20:00, pe Antena 1.