Homepage  / Știri

Chef Florin Scripcă, vacanță în nordul Italiei și sudul Franței

Chef Florin Scripcă, vacanță în nordul Italiei și sudul Franței

de Redactia Tvmania

Înainte de noul sezon MasterChef din această toamnă la Pro TV, juratul Florin Scripcă, cunoscut drept Chef FOA, a pornit în vacanță prin nordul Italiei și sudul Franței. Iubitor al călătoriilor, FOA s-a urcat la volanul mașinii sale și s-a aventurat pe nesfârșitele drumuri ale Europei, dornic să descopere locuri noi, tradițiile localnicilor și mai ales mâncarea specifică acestor zone.

Prima oprire a facut-o în Italia, în micul oraș Asolo din regiunea Veneto, o zonă bogată culinar, situată în imediata apropiere de Valdobbiadene, locul unde a luat naștere vinul Prosecco. Impresionat de frumusețea dealurilor acoperite de viță de vie, FOA a ajuns și la L’Osteria senz’Oste, locație unde clienții se servesc singuri cu mezeluri și brânzeturi de casă, produse local, dar și cu nelipsitul Prosecco.

Echipat de acasă cu o undiță profesională, FOA s-a oprit pentru câteva ore să pescuiască într-un râu din apropiere, aceasta fiind una dintre plăcerile sale, de care se bucură din plin atunci când timpul îi permite.

În drumul său, juratul MasterChef a ajuns și la Riviera Italiană, unde a luat cina într-un restaurant ce servește doar preparate gătite din producția proprie. Meniul este fix și se schimbă zilnic, în funcție de bunătățile găsite în grădină. Chef FOA nu s-a putut abtine din a gusta câte puțin din delicioasele bucate care i-au fost aduse – cârnați făcuți în casă, brânzeturi, măsline, hribi murați, ravioli și alte paste de casă cu pesto din belșug, păstrăv la cuptor, tagliatta de vită, panna cotta, înghețată de casă, dar și grappa și limoncello.

Vacanța sa nu se va încheia înainte ca el să poposească și în Nisa, locul în care și-a propus să guste faimoasa Socca, o lipie fierbinte și crocantă din făină de năut, ce poate fi mâncată doar acolo, iar apoi să viziteze cea mai mare și renumită piață de pe Coasta de Azur, recunoscută pentru produsele sale tradiționale.

Cu Chef FOA ne vom reîntâlni din septembrie, în calitate de jurat al celui mai vizionat show culinar din România, MasterChef. Între timp, îl putem urmări de la ora 17:30 în cadrul emisiunii „Trăiește-ți vara”, de la Pro TV.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton