Homepage  / Vedete româneşti

Chef Radu Dumitrescu are emisiune nouă. „O să fiu J.R. Ewing al TV Paprika”. Ce spune despre viitorul sezon „MasterChef”. EXCLUSIV

Chef Radu Dumitrescu are emisiune nouă. „O să fiu J.R. Ewing al TV Paprika”. Ce spune despre viitorul sezon „MasterChef”. EXCLUSIV

de Vasilica Rogozanu,

Chiar dacă anul acesta l-am văzut în postura de jurat al show-ului culinar „MasterChef” de la Pro TV, Radu Dumitrescu continuă, în această toamnă, colaborarea de suflet cu TV Paprika.

Radu Dumitrescu, la TV Paprika

Relația profesională dintre chef Dumitrescu și TV Paprika a început la sfârșitul lui 2020, cu emisiunea „Culoare în farfurie”, a continuat în octombrie anul trecut cu „Și mai multă culoare în farfurie”. De astă dată, din 10 octombrie până pe 21 octombrie, de luni până vineri la ora 21.00, Radu Dumitrescu va desluși pentru noi, în emisiunea „Culoare în farfurie: pe drumul vinului”, secretele cramelor românești.

Proprietari de podgorii și crame ori somelieri renumiți vor dezvălui telespectatorilor TV Paprika succesul unei crame românești, iar chef Dumitrescu va găti în fiecare episod câte două rețete savuroase.

„Suntem la al treilea sezon al emisiunii. O să fim un fel de Tânăr și neliniștit, dar pe drumul vinului. O să fiu J.R. Ewing al TV Paprika, dar nu atât de malefic. Eu mă bucur că facem proiecte împreună, pentru că orice proiect care poate ajuta la dezvoltarea unei industrii, la educarea unor oameni, în a le arăta anumite locuri din România, mie mi se pare benefic. România e o țară frumoasă, păcat că e condusă prost”, spune chef Dumitrescu.

Băutor de vin, din tată-n fiu

Cum a pornit ideea acestei emisiuni? „Eu tot timpul în viață am văzut lucrurile bune dintr-o întâmplare urâtă, cum a fost pandemia de Covid. În perioada asta, oamenii au descoperit foarte mult România, pentru că nu puteau călători afară. Mă refer la oamenii care pot pleca oriunde, oricând. Cramele au prins trendul și au început să dezvolte foarte mici comunități locale, cu cazare, cu doamne din sat care gătesc și atunci turismul enologic s-a dezvoltat surprinzător de repede în doi ani. Asta a fost ideea pe care am avut-o cu această emisiune”.

Ce înseamnă pentru Radu Dumitrecu un vin bun? „Eu sunt băutor de vin, provin dintr-o familie de băutori de vin. Mi-a spus taică-meu o pildă, când aveam 18 ani: O să devii bărbat când o să înțelegi vinul. Ei, ușor, ușor încep să devin bărbat (râde). Eu beau vin roșu și alb sau bule, șampanie. Dar vinul bun e ăla care îți place ție”, ne-a spus chef Dumitrescu.

A descoperit leacul mahmurelii

Și chiar dacă ezită să povestească despre prima beție („nu intrăm în zona aia, că putem face două emisiuni, dacă e să intrăm”), cheful ne-a spus care este remediul său pentru mahmureală.

„La mine trece cu roșii. E posibil să fie și un fel de placebo. Eram odată super mega giga mahmur, mi-era foarte rău dimineața și nu știam ce să fac și am căutat toate leacurile din lume. Am găsit un studiu al unui medic din SUA, care spunea că licopenul din roșie ajută ficatul să elimine alcoolul fără să îl transforme în zaharuri, pentru că asta ne dea starea asta. La mine a funcționat instant și a funcționat de fiecare dată chestia asta.

În ultima vreme nu am mai avut însă mahmureli din-astea crunte, pentru că am fost și foarte ocupat, nu mai sunt atât de tânăr, nu mai beau atât de mult și am învățat să mă opresc, ceea ce e foarte important. Dar eu sunt un tip foarte haios la băutură, nu îmi place violența.”

Ce se întâmplă cu „MasterChef”

La începutul anului, Radu Dumitrescu și-a început aventura ca jurat al cooking-show-ului „MasterChef”, care a revenit în grila Pro TV după mai mulți ani de pauză. Dumitrescu a jurizat alături de chef Joseph Hadad și chef Foa.

Jurații ultimului sezon „Masterchef”: Radu Dumitrescu, Foa, Joseph Hadad (de la st. la dr.)

Deocamdată, Radu Dumitrescu spune că nu știe nimic despre un viitor sezon. „Nu am discutat nimic nimic până acum, probabil voi afla curând”, spune el.

A crescut în notorietate, zicem noi, grație emisiunii de la Pro TV, însă chef Radu Dumitrescu ne contrazice: „Viața mea nu s-a schimbat decât că am muncit de cinci ori mai mult, în rest nu sunt celebru, muncesc, gătesc la cârciuma mea, spăl pe jos ca și până acum”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton