Chef Cătălin Scărlătescu, juratul emisiunii Chefi la cuțite, continuă tradiția celui mai drag eveniment al său și promite că toți cei care îi vor trece pragul săptămâna viitoare vor avea parte de nenumărate surprize:
“Festivalul Scoicilor este festivalul meu de suflet, pentru că eu la mare am crescut. E deja al patrulea an în care îl organizăm la Constanța și al șaselea an de când există, pentru că doi ani l-am organizat în Balotești. Anul trecut am avut o surpriză fantastică, am întâlnit nenumărați oameni care au venit din cele mai îndepărtate colțuri ale țării ca să mănânce la festival. Mie nu îmi vine să cred câteodată că în patru ani de zile în care organizez evenimentul în Piața Ovidiu a luat o asemenea amploare. În tot acest timp am descoperit că mâncarea bună este cea care aduce oamenii împreună, indiferent de vârstă, preocupări, indiferent de zonă”, spune Cătălin Scărlătescu.
Tocănițe de midii, scoici sotate cu vin alb sau sos de roșii picant, cu pătrunjel şi usturoi, supe, midii pane, marinate sau tempura și alte delicatese de specialitate, toate se vor regăsi în meniul festivalului din acest an. În edițiile trecute, Festivalul Scoicilor a reunit mii de oameni, uniți de aceeași pasiune comună, mâncarea cu gust și gastronomia.
”Declar fără nicio urmă de îndoială că sunt primul care a umplut fiecare colțișor din Piața Ovidiu pe zona gastronomică. Sigur, muzicienilor le e mai ușor, dar în zona culinară lucrurile stau puțin diferit. Este incredibil când observ, an de an, câți oameni revin și vin să ne viziteze. Cel mai frumos este că vin din suflet, nu îi obligă nimeni, iar asta mă impinge ca mereu să revin cu și mai multe surprize pentru ei. Suntem ca într-o mare familie”, a mărturisit chef Scărlătescu, ce poate fi urmărit în fiecare marți pe Antena 1, de la 20:00, în sezonul special Chefi la cuțite, dedicat familiilor.
Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Scoicilor va fi organizată în Constanța, în Piața Ovidiu, de joi până duminică, între 16 și 19 mai.