După ce s-au întrecut în canapé-uri, concurenții au trecut aseară prin proba salatelor, ca mai apoi să aibă de realizat o farfurie ce a avut la bază un ingredient impus: oul. Rândurile s-au strâns cu fiecare test, căci din toți cei 120 de concurenți, la finalul primei sesiuni de gătit doar 60 au trecut mai departe, iar 18 au demonstrat în cele din urmă că merită să facă parte din echipele chefilor. Ediția de marți seară a dezvăluit și culorile în care vor lupta cei trei chefi alături de bucătarii aleși în sezonul de poveste al emisiunii “Chefi la cuțite“. Sorin Bontea va defila în verde, Florin Dumitrescu se bazează că albastru va fi culoarea norocoasă de anul acesta, în vreme ce Cătălin Scărlătescu este convins că finala va străluci în culoarea aleasă de el, galbenul.
Echipa verde este caracterizată de o energie pozitivă debordantă, fiind formată din 4 concurenți și 2 concurente. Doi bucătari cu experiență în domeniul culinar sunt Robertino Țarălungă și Liviu Morărescu, dornici să își etaleze calitățile la bancul de lucru în cel de-al cincilea sezon. Fernando Polo este un instructor de salsa pasionat de magia bucătăriei, în vreme ce Alb Vlad își dorește ca această experiență să îl ajute să evolueze cât mai mult din punct de vedere culinar. Cele două doamne din echipa verde, Marlena Botezatu și Cristina Pavel, au o experiență vastă în domeniu și sunt doi pioni de bază în formula aleasă de chef Sorin Bontea.
Echipa albastră, a lui chef Florin Dumitrescu, este formată din 5 concurenți și o singură concurentă ce vor intra în competiție sub pseudonimul de “jedi”. Cel mai tânăr dintre ei este Bogdan Vandici, care la doar 21 de ani a obținut nu doar o tunică, ci și toată aprecierea mentorului său. Julius Ponce Gutierrez, filipinezul plin de energie care a ajuns sezonul trecut doar până în ultima probă de Bootcamp, a reușit să se califice anul acesta în echipele finale. Trei fețe noi în concurs sunt Robert Csaba Hajdu, Victor Ioniță și Gabriel Mocanu, un trio de bucătari talentați, cu experiență la bancul de lucru. Elena Rus gătește din pasiune și i-a demonstrat lui Florin Dumitrescu că poate fi un aliat de încredere în lupta către marele titlu al sezonului 5.
Bucătarii aleși de Cătălin Scărlătescu reprezintă echipa galbenă, fiind formată din 4 concurenți și 2 concurente. Toți cei șase au experiență la bancul de lucru, de aceea sunt convinși că vor ajunge cât mai departe în concurs. Antoanela Samoilă este bucătar în SUA, Ștefania Manea gătește de mai bine de șaisprezece ani, în vreme ce Amedeo Drosu lucrează într-un restaurant de renume din Anglia. Mihai Chelaru este și el un atu pentru echipă, căci pe lângă diploma de bucătar care îl recomandă, concurentul își petrece cea mai mare parte din timp la bancul de lucru într-un restaurant unde îi învață pe ceilalți să gătească. Răzvan Constantin a venit special din Barcelona pentru a participa și speră ca această experiență să îl ajute să evolueze, iar Mikloș Tolnai este bucătar într-un restaurant din Dej.
Cu echipele de mai jos ne reîntâlnim săptămâna viitoare pe Antena 1, luni și marți, de la 20:00, când se va da startul unei lupte ,,la cuțite” în etapele de confruntări ale sezonului de poveste.
Componența echipelor finale din sezonul 5 ,,Chefi la cuțite”:
Echipa Galbenă, condusă de chef Scărlătescu: Mihai Chelaru, Antoanela Samoilă, Amedeo Drosu, Ștefania Manea, Răzvan Constantin, Mikloș Tolnai
Echipa Albastră, condusă de chef Dumitrescu: Robert Csaba Hajdu, Bogdan Vandici, Elena Rus, Julius Ponce Gutierrez, Gabriel Mocanu, Victor Ioniță
Echipa Verde, condusă de chef Sorin Bontea: Marlena Botezatu, Liviu Morărescu, Robertino Țarălungă, Fernando Polo, Vlad Alb, Cristina Pavel
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 9