Homepage  / Ultimul număr

„Chemarea tăcerii”, un documentar de excepţie la Viasat Explorer

„Chemarea tăcerii”, un documentar de excepţie la Viasat Explorer

de Redactia Tvmania

Alpinistul Joe Simpson se întoarce pe muntele Eiger pentru a reface ultimul traseu al idolului său, Toni Kurz, într-un documentar premiat la Emmy şi difuzat în premieră pe ţară de Viasat Explorer.

Joe Simpson şi-a făcut un obicei din a relata tragediile epice ale predecesorilor săi, iar documentarul „Chemarea tăcerii” îi este dedicat germanului Toni Kurz. Fosta stea a alpinismului interbelic a murit în 1936, la capătul unei expediţii eşuate de a escalada Muntele Eiger din Alpii Bernezi.

În anii `30, versantul nordic al Muntelui Eiger era necucerit şi exercita o atracţie aparte asupra căţărătorilor dornici de afirmare. Toni Kurz conducea o echipă formată din Andreas Hinterstoisser, prietenul său din copilărie, şi doi austrieci, Willy Angerer şi Edi Rainer.

Ascensiunea a debutat promiţător, însă căţăratorii au făcut cale întoarsă după ce unul dintre ei a fost rănit de pietrele căzute de pe versant. Faptul că au fost nevoiţi să recurgă la o altă rută decât cea folosită la urcare doar le-a îngreunat situaţia.

Citeşte textul integral în revistă

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton