Homepage  / Vedete străine

Chris Hemsworth ar putea suferi de o boală necruțătoare. Verdictul primit din partea medicilor

Chris Hemsworth ar putea suferi de o boală necruțătoare. Verdictul primit din partea medicilor
6

de Roxana Mirea,

Chris Hemsworth a descoperit că are o predispoziție genetică pentru o boală necruțătoare. Actorul din „Thor: Love and Thunder” și-a făcut un set de analize amănunțite și a fost devastat să afle ce se poate întâmpla cu el, în viitor.

Boala de care ar putea suferi Chris Hemsworth

Chris Hemsworth a descoperit că are o predispoziție genetică pentru boala Alzheimer, în timpul filmărilor pentru „Limitless”. Actorul a vorbit pentru Vanity Fair despre „intensitatea [navigării]” rezultatelor testelor sale, într-un interviu publicat joi.

„Celor mai mulți dintre noi, ne place să evităm să vorbim despre moarte”, a explicat starul din „Thor: Love and Thunder”, în vârstă de 39 de ani. „Apoi, ca dintr-o dată să ți se spună că niște indicatori importanți arată, de fapt, că acesta este traseul ce se va întâmpla, realitatea se adâncește. Propria ta mortalitate”.

ADN-ul lui Chris Hemsworth are două gene APOE4, având „de opt până la zece ori mai multe șanse” de a lupta cu această boală progresivă, care se caracterizează prin deteriorare mentală. APOE4 a fost asociată cu un risc crescut de boală Alzheimer cu debut tardiv, care se dezvoltă după vârsta de 65 de ani.

Este ceva care te expune la un risc mai mare de a dezvolta boala Alzheimer. Cei mai mulți dintre noi vor avea fie niciuna, fie o copie sau două copii ale APOE4. Dacă ai două copii, ai mult mai multe șanse să dezvolți Alzheimer, semnificativ mai multe șanse, dar există oameni care au două copii și care totuși nu fac niciodată boala„, a declarat pentru The Post Dr. Gayatri Devi, neurolog la Lenox Hill Hospital.

„Chris Hemsworth Dincolo de limite”Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Chris Hemsworth ar putea suferi de Alzheimer

Hemsworth, alături de doar două până la trei procente din populație, are o copie a acestei gene de la ambii părinți.

„Mi-au luat toate analizele de sânge și mi-au făcut o grămadă de teste, iar planul era ca, în fața camerei, să-mi spună toate rezultatele și apoi să vorbească despre cum poți îmbunătăți asta și asta”, a povestit el pentru “Vanity Fair”. „Iar Peter Attia, care este doctorul longevității în acel episod și care supervizează o mare parte din serial, l-a sunat pe Darren Aronofsky (n.r. producătorul seriei) și i-a spus: ‘Nu vreau să îi spun asta în fața camerei. Trebuie să avem o discuție în particular și să vedem dacă el chiar vrea ca acest lucru să fie în serial’. A fost destul de șocant, atunci când m-a sunat să-mi spună asta.”

În timp ce vestea predispoziției a fost devastatoare inițial pentru Hemsworth, aceasta s-a transformat într-un „fel de glumă autoironică”, a declarat el pentru publicație. „Simt că memoria mea se înrăutățește”, a precizat actorul Marvel. „Este un efect placebo – sau se întâmplă! … Este scuza mea acum”.

Chris Hemsworth ia măsuri preventive  împotriva Alzheimer

Pe lângă faptul că este mai exigent cu proiectele sale și petrece timp „în aer liber și aventuros” cu soția sa, Elsa Pataky, fiica lor India, în vârstă de 10 ani, și fiii lor Sasha și Tristan, în vârstă de 8 ani, Hemsworth ia acum măsuri preventive împotriva demenței.

Mă simt recunoscător că am în arsenalul meu genul de instrumente pentru a mă pregăti cât mai bine și pentru a preveni ca lucrurile să se întâmple în acest fel”, a spus el. „Beneficiul măsurilor preventive este că au un impact asupra întregii vieți. Când ai predispoziție la… orice – totul ține de gestionarea somnului, gestionarea stresului, nutriție, mișcare”, a continuat Hemsworth. „Sunt cam aceleași instrumente care trebuie aplicate într-un mod consecvent”.

Prin împărtășirea poveștii sale, Hemsworth speră să îi influențeze pe alții „să aibă mai multă grijă de ei înșiși”. El a adăugat că intenția sa nu a fost niciodată să „manipuleze” și să „dramatizeze” știrile ca o „încercare de empatie sau orice altceva pentru divertisment”.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton