Homepage  / Vedete / Vedete străine

Christina Applegate, dezvăluiri dureroase despre lupta sa cu scleroza multiplă. „Mi-e frică să intru acolo”

Christina Applegate, dezvăluiri dureroase despre lupta sa cu scleroza multiplă. „Mi-e frică să intru acolo”
13

de Andra Stana,

Christina Applegate a fost diagnosticată cu scleroză multiplă în august 2021. Recent, actrița a recunoscut că a uitat cum e să ai o zi bună de când suferă de cumplita boală.

Christina Applegate a vorbit despre impactul pe care scleroza multiplă, boala de care suferă deja de 2 ani, l-a avut asupra vieții ei de zi cu zi. Într-un interviu recent pentru Vanity Fair, actrița din serialul Nu mai exiști pentru mine (Dead to Me), de pe Netflix, a reflectat asupra lucrurilor mărunte pe care le lua drept bune și la care nu credea că va trebui vreodată să renunțe înainte de a fi diagnosticată cu scleroză multiplă în 2021.

Cu boala sclerozei multiple, nu ai niciodată o zi bună”, a declarat actrița în vârstă de 51 de ani. „Ai doar mici zile proaste. Oamenii zic ceva de genul: Ei bine, de ce nu faci mai multe dușuri?. Ei bine, pentru că a intra la duș este înfricoșător. Poți cădea, poți aluneca, picioarele ți se pot îndoi. Mai ales pentru că am un duș de sticlă. Mi-e frică să intru acolo”.

Christina Applegate, dezvăluiri dureroare despre lupta sa cu scleroza multiplăIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 13

Scleroza multiplă este o boală care afectează sistemul nervos central – creierul și măduva spinării – și poate cauza probleme cu controlul și forța musculară, vederea, echilibrul și gândirea. Simptomele includ: amorțeală, tremor sau lipsă de coordonare.

De ce se teme Christina Applegate

Applegate a declarat că încă mai poate să conducă mașina pe distanțe scurte și să îi aducă mâncare la etaj fiicei sale de 12 ani, Sadie Grace. Cu toate acestea, ea a subliniat că se simte bine mergând „în sus, niciodată în jos”.

Gravitația te poate trage în jos și poate lua totul cu tine”, a explicat ea. „Așa că avem acest lucru mic în partea de sus a scărilor pe care îl numim „purgatoriu”. Așa că, dacă cineva a terminat ceva anume la etaj, îl punem în purgatoriu pentru ca unul dintre prietenii mei să îl aducă jos.”

Actrița a adăugat că, deși mulți presupun că are o echipă de prieteni și demembri ai familiei care o ajută cu toate sarcinile de zi cu zi, ea și-a micșorat cercul de prieteni când a fost diagnosticată.

„De fapt, nu vreau să fiu în preajma multor oameni. Pentru că sunt imunocompromisă”, a continuat Applegate. „Am o prietenă care locuiește aici în timpul săptămânii și care mă ajută să am grijă de Sadie. Și apoi, în weekend am o îngrijitoare. De asemenea, nu vreau o stimulare mare a sistemului nervos, pentru că poate fi un pic prea mult pentru mine. Îmi place să o țin cât mai liniștită și cât mai calmă posibil. Este epuizant”, a spus Applegate despre simptomele sale. „Imaginați-vă doar să fiți într-o mulțime de oameni și cât de tare este. Este de 5.000 de ori mai tare pentru oricine are leziuni pe creier”.

„Este nevoie de timp pentru a înțelege această boală”

Applegate a fost diagnosticată cu scleroză multiplă în august 2021, în timp ce filma cel de-al treilea sezon al dramediei Netflix Dead to Me. Atunci, producția serialului a fost întreruptă pentru ca actrița să poată începe tratamentul.

După ce a încheiat filmările pentru serialul de pe Netflix, actrița a vorbit cu Variety despre cum au decurs filmările având în vedere ce simptome avea la acea vreme. Christina Applegate a dezvăluit că a fost „la fel de greu cum ai putea crede că ar putea fi”.

„Este vorba despre a găsi ceea ce sunt capabilă să fac”, a spus ea despre viitorul ei în lumea actoriei. „Este nevoie de timp pentru a înțelege această boală și pentru a-mi da seama ce anume aduce simptomele. Sunt doar o începătoare în toate astea. Așa că încerc să-mi dau seama – și sunt, de asemenea, în doliu pentru persoana care am fost. Trebuie să găsesc un loc care să fie la fel de iubitor cum a fost platoul meu, unde să nu creadă că sunt o divă spunând: Hei, pot lucra doar cinci ore.”

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton