Homepage  / Vedete / Vedete străine

Christoph Waltz și Willem Dafoe vor juca în noul western „Dead for a Dollar”

Christoph Waltz și Willem Dafoe vor juca în noul western „Dead for a Dollar”

de Redactia Tvmania

Christoph Waltz, recompensat în 2013 cu premiul Oscar pentru rolul din „Django dezlănțuit”, al lui Quentin Tarantino, va juca un alt vânător de recompense în „Dead for a Dollar”, noul western al legendarului regizor Walter Hill, scrie deadline.com.

Veteranul cineast Walter Hill (79 de ani), autor al unor westernuri clasice, precum „Banda fraților James” / „The Long Riders” (1980), va regiza o nouă poveste, plasată în 1897, în zona unde se află astăzi New Mexico.

Ce roluri vor juca Christoph Waltz și Willem Dafoe în „Dead for a Dollar”

Christoph Waltz va juca rolul lui Max Borlund, un renumit vânător de recompense care este angajat de un afacerist bogat din Santa Fe pentru a-i găsi soția răpită de un dezertor. Acesta o ține pe femeie ostatică în Mexic, pentru răscumpărare, iar Max Borlund pleacă pe urmele lor. Ajuns la fața locului, el constată însă că femeia și presupusul ei răpitor au, în realitate, o relație amoroasă și că au fugit de soțul ei abuziv. Max trebuie să hotărască dacă o va aduce pe femeie înapoi la soțul ei, în Statele Unite, pentru a-și încasa recompensa ori îi va ajuta pe cei doi să scape și să-i înfrunte pe cei trimiși deja pe urmele lor.

Willem Dafoe, nominalizat de patru ori la Oscar (cel mai recent pentru rolul lui Vincent Van Gogh din „La poarta eternității” / „At Eternity’s Gate”, din 2018), va juca rolul lui Joe Cribbens, cartofor și proscris și cel mai înrăit dușman al lui Max Borlund. Acesta l-a urmărit vreme îndelungată și l-a trimis, în final, la închisoare cu ani în urmă. Cei doi se vor înfrunta din nou, în Mexic, iar duelul lor va fi printre cele mai tensionate momente ale filmului.

Walter Hill a scris și scenariul, împreună cu Matt Harris, iar filmul va fi prezentat cumpărătorilor internaționali în cadrul Târgului virtual de filme de la Cannes, care se desfășoară săptămâna aceasta.

„Dead for a Dollar” este al treilea film regizat de Walter Hill în ultimii douăzeci de ani, după „Glonț în cap” / „Bullet to the Head” (2012), cu Sylvester Stallone, Christian Slater și Jason Momoa și „The Assignment” (2016), cu Sigourney Weaver și Michelle Rodriguez. Printre cele mai cunoscute filme ale cineastului se numără, de asemenea, „Războinicii” / „The Warriors” (1979), cu James Remar și Michael Beck, și „48 de ore” (1982), cu Eddie Murphy și Nick Nolte.

În ce alte filme îi vom vedea la cinema!

Pe Christoph Waltz îl vom revedea în curând în rolul maleficului Ernst Stavro Blofeld din următorul film al seriei Bond, „Nu e vreme de murit” / „No Time to Die”, care se va lansa în cinematografele din România pe 1 octombrie. El se regăsește, de asemenea, în impresionanta distribuție a filmului „The French Dispatch”, regizat de Wes Anderson, prezent în selecția oficială a Festivalului de la Cannes. Pe Christoph Waltz îl vom mai vedea, în curând și în „Pinocchio”, noul film al cineastului Guillermo del Toro.

Pe Willem Dafoe îl vom întâlni, de asemenea, pe genericul mult-așteptatului „The French Dispatch”, dar și în viitorul film al lui Guillermo del Toro, „Nightmare Alley”, ale cărui filmări s-au încheiat recent. În plus, actorul va începe filmările la noua peliculă a lui Yorgos Lanthimos („Favorita”), „Poor Things”, cu Emma Stone și Mark Ruffalo.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton