Homepage  / Vedete / Vedete străine

Christopher Plummer a murit. Actorul din „Sunetul muzicii” avea 91 de ani

Christopher Plummer a murit. Actorul din „Sunetul muzicii” avea 91 de ani

de Redactia Tvmania

Christopher Plummer a încetat din viață vineri dimineață, a confirmat familia sa. Un veteran al cinematografiei, cunoscut mai ales pentru rolul căpitanului John Von Trapp din filmul „Sunetul muzicii”, Plummer avea 91 de ani și se afla în locuința sa din Connecticut.

„Chris a fost un om extraordinar care și-a iubit profund și și-a respectat profesia cu maniere de modă veche, umor care se deprecia și muzica cuvintelor”, a declarat Lou Pitt, unul dintre prietenii săi cei mai vechi, citat de variety.com.

„A fost o comoară națională care și-a savurat profund rădăcinile canadiene. Prin arta și umanitatea sa, el ne-a atins toate inimile și viața sa legendară va rezista pentru toate generațiile viitoare. El va fi pentru totdeauna alături de noi ”, a mai spus Lou Pitt.

Cum a fost să joace în „Sunetul muzicii”

Deși a fost filmul care l-a făcut faimos, se ştie că Plummer n-a fost deloc încântat de „Sunetul muzicii‘: la acea vreme, avea 34 de ani, era aclamat pe scena teatrală şi a acceptat rolul pentru că se pregătea să-l interpreteze pe Cyrano de Bergerac într-un muzical de pe Broadway; a filmat totul în puţine zile şi în rest s-a îngrăşat de la băutura şi foietajele austriecilor. În viaţa reală, Plummer şi-a făcut un renume pentru pasiunea pentru alcool şi petreceri (în tinereţe, la bătrânețe a renunţat).

Julie Andrews, în schimb, era atunci la al doilea rol (după debutul „Mary Poppins‘, 1964, care i-a adus Globul de Aur) şi avea o viaţă personală dureroasă, care a întărit-o mult: bunicii din partea mamei muriseră tineri, de sifilis; mama ei şi-a părăsit soţul (care nu era tatăl adevărat al fetei, după cum a aflat viitoarea actriţă la 14 ani) pentru un tip alcoolic, care a încercat în repetate rânduri să o molesteze pe Julie; tânăra a muncit din copilărie pe la spectacole de vodevil, pentru a-şi întreţine familia şi fraţii mai mici.

„Pe cât de cinic am fost mereu în legătură cu filmul, respect că e un respiro faţă de toate poveştile cu împuşcături şi urmăriri cu maşini pe care le vezi astăzi la cinematograf. E ceva universal, de modă veche şi minunat. Ai personajele negative în Alpi, o ai pe Julie şi multă emoţie. Regizorul nostru, dragul de Bob Wise (n.r. – decedat în 2005), s-a asigurat că nu devine o poveste excesiv de siropoasă’, a declarat Christopher Plummer.

Christopher Plummer a primit prima nominalizare la Oscar, în 2010, pentru filmul biografic „The Last Station”. În 2012, Plummer a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor secundar pentru rolul din „Începători”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton