Homepage  / Filme Online / Seriale coreene

Cinci seriale de dragoste asiatice pe care le puteți vedea pe Netflix

Cinci seriale de dragoste asiatice pe care le puteți vedea pe Netflix

de Redactia Tvmania

În ciuda faptului că sunt relativ recente, și-au câștigat deja fanii și statutul de „clasice”. „Meteor Garden”, „Bromance”, „A Korean Odyssey”, „Good Morning Call”, „Something in the Rain” nu trebuie ratate. Vedeți mai jos și de ce.

Dacă sunteți pentru prima oară în universul asiatic, trebuie să știți câteva lucruri esențiale care să vă ajute să înțelegeți mai bine ce se petrece pe ecran.

Legăturile dintre părinți și copii sunt foarte puternice. Nimeni nu face nimic fără voie de la părinți. Și o simplă bunică arțăgoasă poate pune la pământ cel mai puternic CEO (mai ales în Coreea de Sud).

Societatea este puternic ierarhizată, iar dacă ești la baza piramidei și mai ești și femeie, șansele tale sunt absolut nule.

Toată lumea, de la bunici la nepoți, crede în tot felul de spirite, mai mult sau mai puțin malefice, în fantome și în reîncarnare. Există în continuare, mai ales în Coreea și în spațiul chinez, inclusiv tot felul de vrăjitori, ghicitori, prezicători și îți poți cumpăra oricând leacuri pentru orice, de la dragoste la dureri de cap, și chiar un mic voiaj în trecut, viitor sau pe tărâmul morților.

Meteor Garden” (China, 2018)

Ca și varianta coreeană, „Boys Over Flowers” (2009) – și el disponibil pe Netflix, „Meteor Garden” ecranizează de fapt o celebră manga japoneză, apărută în perioada octombrie 1992 – septembrie 2003. Subiectul a fost atât de iubit pe continentul asiatic încât a avut parte de numeroase ecranizări în toate țările din zonă și în toate formatele (adică serial, film, anime). Cele două variante disponibile pe Netflix sunt dintre cele mai recente, dar nu și ultimele pentru că există încă ecranizări în lucru. Povestea e aceeași – într-o școală de elită, în care nu au acces decât cei mai bogați copii, ajunge o fată foarte săracă care intră în conflict cu gașca F4 (patru băieți: cei mai frumoși, mai înalți, mai bogați, mai deștepți și mai talentați) care sunt liderii incontestabili ai locului – dar fiecare are diverse adaptări la culturile locale. De exemplu, în varianta coreeană, bullying-ul este foarte agresiv și în general producția e mai violentă. Cea mai nouă adaptare – „Meteor Garden” – a avut în spate o adevărată desfășurare de forțe: pentru a-i găsi pe cei patru „perfecți” a fost puricată toată China. Rolul principal masculin, Daoming Si, a fost interpretat de Dylan Wang, care-a devenit ulterior o adevărată vedetă pe continent.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by Meteor Garden 2018 (@meteorgarden.official)

Bromance” (Taiwan, 2015)

Este o simpatică și neașteptată poveste de dragoste. Partea amuzantă e că personajul principal feminin, din cauza unei încurcături la naștere (cel care trebuia să-i prezică viitorul a zis că-i băiat și ca să-și ascundă greșeala le-a spus părinților că pentru a avea noroc în viață fata trebuie crescută ca un băiat, fără să-i știe nimeni adevărata identitate sexuală, până la vârsta de 26 de ani), se îmbracă și se comportă ca un băiat. Evident că, atunci când personajul principal masculin se îndrăgostește de ea, omul începe să-și pună întrebări în legătură cu orientarea sa sexuală. Dar și el și restul lumii acceptă firesc situația. Pentru rolul său, actrița Megan Lai a câștigat premiul de interpretare la Sanlih Drama.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by korecennetim (@kore.cennetim)

A Korean Odyssey” (Coreea de Sud, 2017)

Serialul este o adaptare modernă a capodoperei literaturii chinezești „Călătorie spre Vest”, scrisă în secolul al XVI-lea în timpul dinastiei Ming de Wu Cheng’en. Este vorba despre un fantasy, în care abundă spiritele, zei mai micuți sau mai mari, fiecare gata să-l păcălească (sau măcar să-l necăjească) mai bine pe celălalt. E drept, în final, apare și un dragon, dar fanii „Urzeala tronurilor” sunt rugați să fie îngăduitori… efectele speciale sunt la pământ!

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by (@a.korean.odyssey)

Good Morning Call” (Japonia, 2016)

La originea poveștii este o manga japoneză, scrisă de Yue Takasuka și publicată în perioada septembrie 1997 – aprilie 2002. Este vorba despre doi colegi de școală, din clase diferite, care se trezesc din greșeală colegi de apartament. El e cel frumos și deștept, ea e rățușca cea urâtă și prostuță. Nici vorbă de vreo legătură între ei și nici vorbă ca cineva (de la școală sau dintre părinți) să afle că locuiesc împreună. Greu, nu? E simpatic modul în care joacă cei doi actori din rolurile principale, el are fața complet imobilă în toate scenele, pe când ea are grimase desprinse direct din zona anime-urilor. Serialul are două sezoane, iar fanii îl așteaptă pe cel de-al treilea.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by Good Morning Call (@goodmorningcall__)

Something in the Rain” (Coreea de Sud, 2018)

De această dată, suntem în fața unei situații inedite: ea are vreo 35 de ani, el e cu vreo 10 ani mai mic, pe de-asupra e și cel mai bun prieten al fratelui ei și au mai și copilărit împreună! Și cu toate astea, cei doi ajung iubiți, spre disperarea tuturor celor din jur cărora li se pare situația complet nepotrivită. Cât de tare poți sau nu poți lupta cu lumea din jur pentru omul pe care-l iubești? Probabil, dacă povestea era occidentală, s-ar fi rezolvat ușor, dar vă reamintesc că suntem în Asia… Serialul a fost un adevărat hit, devenind cel mai vizionat din toată istoria televiziunii coreene. Iar actrița din rolul principal, Son Ye-jin, a câștigat premiul de interpretare la Seoul International Drama.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by Something in The Rain FanPage (@something.in.the.rain)

Sursa foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton