Homepage  / Nu rata!

Cine cântă diseară în semifinala Selecției Naționale Eurovision

Cine cântă diseară în semifinala Selecției Naționale Eurovision

de Redactia Tvmania

Astăzi, 4 martie, dar și duminică, 6 martie, vor avea loc cele două show-uri ale Selecţiei Naţionale, ambele fiind transmise, în direct, de la 20.30, de TVR 1. În finala din 6 martie vor ajunge şase piese, din cele 12 selecţionate iniţial, iar câştigătorul va fi ales (pentru prima oară) de telespectatori prin televot. România va participa în a doua semifinală a concursului Eurovision, care va avea loc pe 12 mai, la Stockholm.

doru

Prezentatorii Selecţiei Naţionale sunt Cornel Ilie și Ioana Voicu, în timp ce, în camera verde, alături de concurenți, se va afla Jo (Ioana Anuța, fostă finalistă la „X Factor”). Jurații concursului sunt Sanda Cepraga, Horia Moculescu, Zoli Toth, Randi și Cezar Ouatu.

Aceasta este lista celor 12 concurenți:

Doru Todoruţ şi Irina Baianţ. Doru Todoruţ, solistul formaţiei Deepcentral, şi soprana Irina Baianţ vor face show cu piesa „The Voice”. Anul trecut, ei au prezentat la TVR 2 emisiunea „Matinissimo”.

Jukebox – Trupa, cu Alex Vasilache ca lead singer, a renunţat, de curând, după 10 ani, la colaborarea cu emisiunea „Cronica cârcotaşilor” de la Prima şi îşi încearcă norocul la Eurovision.

Mihai Trăistariu – Cântăreţul a obţinut locul al patrulea la Atena, în 2006, cu piesa „Tornero”. De data aceasta, mizează pe melodia „Paradisio”, promovată de un videoclip… futuristic.

Ovidiu Anton. Ovidiu Anton a fost concurent „X Factor” 2014 şi câştigător în anul 2005 al emisiunii „Şcoala Vedetelor” de la TVR. Anul acesta va participa pentru a cincea oară la Selecţia Naţională.

Florena. La doar 16 ani, Florena vrea să impresioneze juraţii şi telespectatorii cu piesa ei de debut, „Behind the Shadows”. A participat la „X Factor” în 2013, în echipa lui Dan Bittman.

Dream Walkers. Băieţii de la Dream Walkers, coordonaţi de compozitorul Cristian Faur, vor cânta piesa „Let It Shine”.

Hayley Evetts. Cântăreaţa britanică vrea să reprezinte ţara noastră la Eurovision. Ea a devenit cunoscută în Anglia după ce a participat la show-urile de talente „Pop Idol” şi „X Factor”.

Andra Olteanu. Cântăreaţa îşi încearcă norocul la Selecţia Naţională cu o piesă în limba română, „Nai Nai”.

Irina Popa. Interpreta piesei „Lasă-mă, eu te las” este considerată o revelaţie a jazz-ului şi a participat la diferite festivaluri de gen.

Vanotek feat. The Code & Georgian. După ce s-a remarcat în muzica dance românească, producătorul moldovean Vanotek participă şi la Eurovision alături de Georgian şi The Code. Ei vor cânta piesa „I’m Coming Home”.

Xandra. Premiantă la Festivalul Mamaia în 2012, Xandra va concura la Eurovision cu piesa “Superhuman”, compusă de suedezul Jonas Gladnikoff și britanicul William Taylor.

Mihai Băjinaru. Premiat pe la diferite festivaluri, printre care şi Cerbul de Aur, Mihai speră să impresioneze la Eurovision cu piesa „Never too late”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton