Homepage  / Prime Video

Cine este Alan Ritchson. 5 lucruri de știut despre noul Jack Reacher din serialul Amazon

Cine este Alan Ritchson. 5 lucruri de știut despre noul Jack Reacher din serialul Amazon

de Ruxandra Dinca,

Alan Ritchson a dat lovitura cu rolul principal din serialul „Reacher”, lansat recent la Amazon. Însă înainte de succesul de astăzi, Ritchson a trecut prin momente grele, ba chiar a încercat să se sinucidă.

1. Alan Ritchson a fost diagnosticat cu tulburare bipolară, acum mai mulți ani, după o perioadă foarte dificilă. După diagnostic a trecut pe tratament medicamentos și a început să facă terapie. Actorul de 39 de ani a vorbit pe larg despre problemele sale mentale în podcastul actorului Michael Rosenbaum („Smallville”).

Paradoxal, după un an foarte bun, în care a muncit foarte mult și „am făcut tone de bani”, Ritchson a trecut printr-o criză existențială. Nimic nu părea să mai conteze: „Nu mă puteam ridica dimineața din pat, nu voiam decât să dorm”.

Dezamăgit de viața sa, a avut o tentativă de sinucidere în podul casei, convins fiind că le face un bine soției și celor din jur. Însă gândul la copiii săi l-a oprit și l-a determinat, în cele din urmă, să ceară ajutor specializat. 

Potrivit propriilor declarații, Ritchson continuă și acum tratamentul medicamentos, plus că încearcă să-i ajute pe alții. Pe contul său de Instagram, face periodic live-uri și vorbește constant cât de important este să acordăm atenție sănătății mentale. 

2. S-a căsătorit în 2006, la 24 de ani. Pe Catherine, soția sa, o cunoaște încă din perioada liceului. După 18 ani împreună, cei doi au împreună trei băieți, de 9, 7 și 6 ani și locuiesc în Florida. Căsnicia celor doi a traversat însă și perioade dificile – actorul a povestit cum au fost împreună la consiliere maritală. 

3. Nu a primit din prima rolul lui Jack Reacher.

Alan Ritchson este unul dintre motivele principale pentru care „Reacher” are așa un succes – serialul este unul dintre primele cinci hituri Amazon lansate vreodată.

Americanul dă viață pe ecran unui Jack Reacher fidel eroului creat de scriitorul Lee Child: blond, cu un fizic impresionant, capabil să-i sperie pe băieții răi cu o privire. Adică tot ce n-a putut face înaintea lui Alan actorul Tom Cruise, în cele două filme de cinema lansate în anii 2012 și 2016. 

Însă Ritchson a povestit în podcastul actorului Michael Rosenbaum că nu a primit rolul din prima. De fapt, nimeni nu a trecut de prima selecție.

„Am trimis și eu o probă, eu și cu alți 2000 de tipi, cred. Nu le-a plăcut, au trecut cam 4-5 luni, iar apoi m-au sunat să-mi spună că se schimbă echipa, au ales alt director de castig și s-a reluat tot procesul. Apoi am mai dat încă 7, 8 probe în fața a nu știu câți directori, toți foarte stresați ca Reacher să fie pe placul fanilor cărților”, a povestit actorul.

4. A dat probă pentru Thor și a pierdut. Pentru revista „Total Film”, Ritchson a povestit că aceasta a fost una dintre cele mai importante lecții din cariera sa:

„Abia după ce am pierdut un rol important, cariera mea a luat-o pe alt drum. Am dat probă pentru „Thor”… Eram foarte blazat. Nu m-am pregătit deloc. M-am dus crezând că, dacă arăt ca Thor, eu sunt tipul.

Și apoi am primit un telefon de la directorul de casting – ceea ce nu se întâmplă niciodată  – și mi-a zis: „Ăsta era rolul tău, tu erai Thor, dar l-ai pierdut”.

Și am fost bulversat. Să auzi asemenea feedback. M-a trezit la realitate. Așa că am angajat un antrenor privat și am luat o pauză de șase luni. Nu am lucrat deloc, doar am studiat”. 

5. S-a accidentat serios la filmările pentru „Reacher”. „Nu vreau să mă plâng, pentru că iubesc ceea ce fac. Dar a fost cel mai dur proiect din cariera mea, iar filmările aproape că m-au omorât”, a povestit Alan Ritchson tot pentru podcastul „Inside of You with Michael Rosenbaum”:

„Mi-au cerut să filmez șapte zile din șapte, ceea ce e o nebunie, ca actor principal. Până la urmă, am ajuns la șase zile pe săptămână, dar tot era foarte mult. Alergam mereu între scene, în pauze mă antrenam în parcări, ca să învăț mișcările din secvențele de luptă. Apoi mă întorceam la cadru și se supărau cei de la make-up că eram transpirat și trebuiau să refacă machiajul”, a adăugat actorul.

„Nu dormeam decât trei ore pe noapte, apoi am început să mă accidentez. Din cauza calmantelor pe care le mi prescriau doctorii de pe set, am început să mă sufoc, literalmente. Atunci nu știam ce e, am aflat apoi. De exemplu, e o scenă în închisoare, când mănânc un sandviș, când abia pot vorbi. După filmări, m-am operat la umăr. A fost intens, da”, a detaliat Alan Ritchson, care deja a negociat ca regimul de filmare pentru sezonul 2, deja aprobat, să fie mai relaxat.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton