Homepage  / Seriale / Seriale americane

Cine este Emma Fielding, noua investigatoare amatoare de la Diva

Cine este Emma Fielding, noua investigatoare amatoare de la Diva

de Mioara Tronaru,

De profesie, arheolog, de pasiune, detectiv: faceți cunoștință cu Emma Fielding, o nouă investigatoare amatoare, care rezolvă diverse cazuri de crimă în timp ce face escavații pe șantierele arheologice în noua miniserie difuzată miercurea la Diva, „Misterele Emmei Fielding”, „Emma Fielding Mysteries” (2017).

Genială, dedicată și motivată, profesoara Emma Fielding (Courtney Thorne-Smith), specialistă în arheologie, poate să găsească lucruri care au fost pierdute cu sute și sute de ani în urmă. Și este chiar foarte bună la asta. Dar, de curând, și-a descoperit și un alt talent neașteptat: poate să rezolve și cazuri recente de crimă.

Primul peste care a dat a avut loc chiar pe șantierul arheologic în care lucra. Și după ce și-a făcut „uceinicia” și în rezolvarea misterelor din prezent, cazurile au început să vină la ea. Nu face chiar totul singură, este ajutată în cercetări de prietenul ei, agentul FBI Jim Connor (James Tupper).

În partea a doua, „Misterele Emmei Fielding: Trecut întunecat” („Past Malice: An Emma Fielding Mystery”, 2017), difuzată pe 13 iulie, este recrutată pentru a ajuta la o descoperire revoluționară sub Castelul Chandler. Dar în timp ce își face treaba de arheolog, își găsește un coleg ucis în criptele din subteran.

Investigația o duce pe urmele unui vechi blestem și a unei capcane noi, pentru că Emma, studenții ei și agentul Jim Conner se găsesc în scurt timp în pericol de a fi îngropați împreună cu toate celelalte secrete ale castelului.

În ultima parte, „Misterele Emmei Fielding: Mai amar ca moartea” („More Bitter Than Death: An Emma Fielding Mystery”, 2017), care va fi la Diva pe 20 iulie, Emma are de rezolvat o crimă ce are loc chiar la întrunirea anuală a Asociației pentru Studiul Arheologiei Americane.

Un altfel de rol

Până să o interpreteze pe Emma Fielding, actrița americană Courtney Thorne-Smith (54 de ani) a avut o cu totul altă paletă de roluri. Americanca este cunoscută pentru interpretările din „Melrose Place” – în care a fost Alison Parker, „Ally McBeal” – Georgia Thomas sau partitura Lyndsey McElroy din „Two and a Half Men”. Dar grația și inteligența cu care dezleahă misterele peste care dă Emma Fielding sunt normale pentru actrița care dă viață personajului: „Emma este arheolog, este obișnuită să adune indicii, nu i se pare foarte diferit de investigația unei crime” a declarant Courtney Thorne-Smith.

Și a doua… arheoloagă

Miniseria „Misterele Emmei Fielding” adaptează seria de romane „Emma Fielding Mystery”, scrise de Dana Cameron (57 de ani)… arheolog de profesie. „În prima mea carte, protagonista Emma Fielding descoperă că arheologii sunt instruiți să pună aceleași întrebări pe care le pun detectivii: cine, ce, unde, când, cum și de ce. Când am început să scriu, mi-am dat seama că arheologia este, de asemenea, un bun antrenament pentru scris, deoarece cercetarea, logica și perseverența sunt la fel de importante pentru ambele meserii”, spune scriitoarea pe blogul său.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton