Homepage  / Vedete străine

Cine e Emma Răducanu, fata care a câștigat entuziasmant ultimul turneu de Grand Slam al anului

Cine e Emma Răducanu, fata care a câștigat entuziasmant ultimul turneu de Grand Slam al anului
7

de Redactia Tvmania

Emma Răducanu, o tânără în vârstă de 18 ani, cu mamă din China și tată din România, născută la Toronto și crescută în Anglia a uimit toată lumea sportului mondial.

[toc]

Povestea Emmei

S-a născut pe data de 13 (luna noiembrie, anul 2002), dar cifra i-a purtat noroc. Părinții, bucureșteanul Ion Răducanu și chinezoaica Renee, născută în provincia Shenyang, au avut grijă să o înveţe să urmărească ţeluri înalte şi să le şi atingă. Și fata, abia devenită majoră, a reușit. A îmbinat talentul extraordinar cu o putere de muncă fantastică.


La US Open, Emma a devenit prima jucătoare din lume care a câștigat un turneu de Grand Slam venind direct din calificări și fără să piardă niciun set în toată competiția! Niciun set! Practic, jocul ei n-a avut nicio fisură!


Succesul ei răsunător s-a văzut și în conturi (a încasat 2,5 milioane de dolari pentru acest triumf uluitor), dar și-n ierarhia WTA, unde a urcat peste 120 de locuri! A ajuns pe locul 23, depășind nume imense din tenis, precum Serena Williams, Jelena Ostapenko, Madison Keys sau Viktoria Azarenka.

Emma a practicat mai multe sporturi

În copilărie, Emma a încercat mai multe sporturi: tenis, înot, baschet, echitație, karting, motociclism și balet. Când a înțeles că tenisul e ceea ce îi place cel mai mult, a lăsat totul deoparte și s-a focusat pe acest sport. „Părinții mei luau lecții într-un parc din zonă și m-au «târât» și pe mine în treaba asta. Chiar nu mi-a plăcut tenisul la început. Tatăl meu mă cam forța să joc, dar am început să concurez și am simțit că am acel spirit competitiv în mine și că îmi place să lupt”, a dezvăluit Emma presei britanice.

Simona Halep, idolul ei

Când era încă departe de succesul electrizant de la US Open, Emma a dezvăluit și cine sunt idolii săi. „Vreau să fiu atletică precum Halep. De asemenea, sunt o mare fană a lui Li Na, are niște lovituri extrem de puternice. Ador mentalitatea ei, niciodată nu se plânge de ceva”, spunea Emma cu mult înainte să ajungă cine e  azi.

Brandul Emma Răducanu poate deveni uriaș

Dar cine e Emma Răducanu azi? O sportivă cu o explozie fantastică, dar și un brand puternic în devenire. Specialiștii au început deja să calculeze cât va valora brandul Emma Răducanu în viitorul apropiat. Sunt voci care afirmă că Emma ar putea fi prima sportivă din Marea Britanie care ar putea să încaseze 150 de milioane de lire sterline din publicitate!
„Dacă va câștiga turnee de Grand Slam, aș putea să o plasez lângă Serena Williams și Steffi Graf ca potențial comercial”, a spus Mark Borkowski, specialist pe PR în Marea Britanie. Mai mult, același Borkowski a îndrăznit și un pronostic mult mai curajos: „Aș îndrăzni s-o numesc «billion dollar girl» (fata de un miliard de dolari!)”.
„Nu am primit atât de multe telefoane de la companii mari, care sunt interesate ca Emma Răducanu să apară în spoturi publicitare, de la primul titlu mondial al lui Lewis Hamilton”, a spus Tim Crow, un importat consultant în marketing înainte de finală.


Ar putea veni la Cluj

Românii ar putea avea nesperat de rapid şansa de a o vedea la lucru pe viu pe noua senzaţie din circuitul feminin de tenis. Ea a fost invitată la Transylvania Open, competiţie indoor, care va avea loc la Cluj în intervalul 25 octombrie – 1 noiembrie. „O așteptăm la Transylvania Open cu brațele deschise! Cred ca România abia așteaptă să o întâlnească și să o aplaude”, a declarat  recent Patrick Ciorcilă, directorul turneului de la Cluj, pentru Gazeta Sporturilor.
Vine des la „mamaia” din BucureştiChiar dacă e născută în Canada şi crescută în Marea Britanie, Emma cunoaşte bine România. „Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, ca mamaia (n.a – pronunță românește cuvântul), care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special”, a spus recent Emma Răducanu, pentru Gazeta Sporturilor. Dacă va veni la Cluj, probabil va face şi un ocol prin Bucureşti pentru a-şi vizita bunica. 


Aduce cu povestea Biancăi Andreescu

„Explozia” fulminantă a Emmei Răducanu a adus şi o senzaţie de deja vu românilor. În urmă cu doi ani, o altă tânără cu origini româneşti, Bianca Andreescu, născută tot în Canada, a triumfat la US Open. Şi la aproape aceeaşi vârstă. Bianca abia împlinise 19 ani când a ridicat primul trofeu de Grand Slam din carieră. Emma nu mai are mult până va împlini aceeaşi vârstă.

TENNIS 2021:  US Open  Sept.  11Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton