Homepage  / Seriale turceşti

Cine este Esra Bilgic, superba actriță din serialul turcesc „Ramo”

Cine este Esra Bilgic, superba actriță din serialul turcesc „Ramo”
7

de Ruxandra Dinca,

Esra Bilgic, una dintre cele mai frumoase tinere actrițe ale Turciei, are rolul principal feminin, Sibel Yıldırım, în serialul „Ramo”, care începe pe 7 februarie la Kanal D.

Esra Bilgic joacă alături de Murat Yildirim în serialul „Ramo”, care va fi difuzat din 7 februarie de Kanal D în serile de luni și marți.

Înainte de acest serial, difuzat la turci în 2020, actrița și modelul Esra (29 de ani) a cucerit publicul din Turcia și numeroase alte țări cu rolul din serialul istoric „Putere și glorie”, în original „Diriliş: Ertuğrul”.

Lansat în 2014, serialul „Putere și glorie”, care spune povestea începuturilor Imperiului Otoman, s-a bucurat de un succes colosal în Turcia. Producția a durat cinci ani și l-a transformat pe actorul din rolul principal, Engin Altan Düzyatan, într-un adevărat star. La fel s-a întâmplat și cu Esra Bilgic, aflată atunci la debut: bruneta foarte frumoasă, care a interpretat-o pe Halime Hatun, prima soție a eroului principal, a devenit celebră peste noapte. 

La noi, „Putere și glorie” este disponibil acum pe Netflix.

Este o tipă foarte deșteaptă

Născută pe 14 octombrie 1992, la Ankara, Esra Bilgic și-a descoperit pasiunea pentru artă încă din copilărie, prin intermediul mamei sale. În plus, mătușa ei lucra la Departamentul Costume al unui teatru, așa că fetița Esra mergea des să vadă piese de teatru și era fascinată de ele. La 10 ani, deja lua lecții de actorie.

Ca studentă, Esra Bilgic s-a orientat însă spre altceva. Întâi a studiat un an și jumătate arheologia, apoi a trecut la Relații Internaționale. Dar apoi, la doar 21 de ani, a fost aleasă să fie Halime Hatun în hitul „Putere și glorie”/„Diriliş: Ertuğrul”. Acest lucru i-a schimbat total viața și a reorientat-o spre actorie. 

În ciuda succesului uriaș ca Halime Hatun, în 2018 a decis să iasă din serial. Hotărârea a luat-o ea pentru că nu i-a mai plăcut evoluția personajului său.

În 2019, Esra Bilgic a mers la Londra, unde a urmat cursuri de actorie la Royal Academy of Drama și a început să ia și lecții de pian (cântă cu vocea, de asemenea). Iar în 2020 explica într-un interviu că, în paralel cu filmările pentru serialul „Ramo”, studiază Dreptul la Universitatea din Istanbul. 

Este divorțată

În 2014, frumoasa Esra Bilgic a început să iasă cu fotbalistul profesionist Gökhan Töre. Cei doi s-au căsătorit într-o ceremonie fastuoasă pe 21 octombrie 2017, la care au participat inclusiv președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și soția lui. 

Dar căsnicia nu a durat decât doi ani, până în toamna lui 2019. La momentul respectiv, tabloidele din Turcia scriau că divorțul s-a terminat rapid, în nici 10 minute, la notar, asta și pentru că Esra renunțase la orice pretenții financiare de la soțul ei. Plus, nu aveau nici copii. 

Dincolo de această despărțire foarte civilizată s-a aflat însă decizia nestrămutată a actriței de a încheia un capitol din viața ei: fotbalistul ar fi înșelat-o. 

În prezent, nu se știe ca Esra, o tipă foarte discretă, să fie implicată în vreo relație. 

Filmează momentan pentru un serial

Filmografia actriței Esra Bilgic, care la toamnă va împlini 30 de ani, nu este deloc amplă. 

După ce, între 2014 și 2018 a jucat în „Putere și glorie”, în toamna lui 2018 a apărut alături de Tolgahan Sayışman („Prizoniera dragostei”) în serialul „Bir Umut Yeter”. Din cauza audiențelor destul de slabe, serialul a fost anulat după doar 6 episoade.

În 2020 s-a lansat „Ramo”, serialul pe care Kanal D îl va difuza din 7 februarie. „Ramo”, o poveste dramatică despre revoltă, dorința de dreptate și iubire, a avut două sezoane și s-a terminat anul trecut, în aprilie, după 40 de episoade.

Din toamna anului trecut, Esra Bilgic are rolul principal în alt serial de epocă, „Kanunsuz Topraklar”. În traducere, titlul înseamnă „Ținuturi fără lege” și este o producție de epocă difuzată de Fox Turcia. Suntem în anii ‘40, în zona minieră Zonguldak din Turcia. Davut (Uğur Güneş) este un miner sărac, care ajunge să se îndrăgostească de frumoasa Gülfem (Esra Bilgiç), fiica unui proprietar de mină, deși totul îi desparte.

esbilgic-243872781_474350754261262_5379699712114704329_nIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton