Homepage  / Vedete / Vedete străine

Cine este Netta Barzilai, câştigătoarea concursului Eurovision

Cine este Netta Barzilai, câştigătoarea concursului Eurovision

de Redactia Tvmania

Cea de-a 63-a ediţie a concursului muzical Eurovision, desfăşurată la Lisabona, a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta Barzilai, favorită încă de la început la casele de pariuri cu piesa ei ritmată, „Toy”.

 

Netta s-a născut în urmă cu 25 de ani în oraşul Hod HaSharon, iar în prezent locuieşte la Tel Aviv. Imediat după ce s-a născut părinţii ei au plecat cu ea în Nigeria, iar ulterior s-au întors în Israel. Netta s-a remarcat în ţara de origine după ce a câştigat talent show-ul HaKokhav HaBa, un concurs foarte greu, desfăşurat pe parcursul mai multor sezoane, în urma căruia este desemnat reprezentantul ţării la Eurovision.

Netta a reuşit să obţină cu melodia „Toy” mult râvnitul trofeu Eurovision (pe care de altfel l-a şi spart imediat după finală, primind altul în schimb). Israel va găzdui competiţia în 2019 pentru a patra oară în istorie (după 1978, 1979 şi 1998).

„Sunt atât de bucuroasă! Vă mulțumesc foarte mult că ați ales diversitatea și că ați acceptat diferențele dintre noi! Îmi iubesc țara! Data viitoare, ne vedem în Ierusalim”, a spus Netta, pe scenă, imediat după ce a fost declarată câștigătoare grație votului dat de public. Piesa Nettei a avut şi un mesaj adresat femeilor din întreaga lume, care ar trebui să aibă mai multă încredere în ele.

Podiumul a fost completat de cântăreaţa din Cipru, Eleni Foureiera, care a cântat piesa „Fuego”. Australianul Cesar Sampson s-a clasat cu melodia „Nobody But You“ pe poziţia a treia. România, reprezentată de trupa The Humans, care a interpretat melodia „Goodbye”, nu s-a calificat în finala Eurovisionului. Grupul DoReDoS, care a reprezentat Moldova cu melodia „My Lucky Day“, a terminat competiţia pe locul zece.

 

Vedeţi aici clasamentul de la Eurovision, după acordarea voturilor publicului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton