Homepage  / Vedete străine

Cine este prințesa Anne a Marii Britanii, unica fiică a reginei Elisabeta a II-a

Cine este prințesa Anne a Marii Britanii, unica fiică a reginei Elisabeta a II-a
10

de Roxana Mirea,

Prințesa Anne este singura fiică a reginei Elisabeta a II-a și a prințului Phillip. Ea s-a născut la Londra, primind titlul de Prințesă Regală în 1987. Este bine cunoscută pentru activitatea sa caritabilă, fiind patroana a peste 200 de organizații. Este pasionată de echitație, participând la campionatele europene de echitație și fiind, de asemenea, primul membru al familiei regale britanice care a participat la Jocurile Olimpice. S-a căsătorit cu Timothy Laurence în 1992 și are doi copii, Zara Tindall și Peter Phillips, cu fostul soț, căpitanul Mark Phillips.

Cine este prințesa Anne a Marii Britanii, fiica reginei Elisabeta a II-a

Anne, cel de-al doilea copil al reginei, este cunoscută ca fiind amuzantă și neînfricată. Săptămâna aceasta, a fost singura dintre frații ei care a însoțit sicriul mamei sale într-o călătorie de șase ore cu mașina prin Scoția, de la Castelul Balmoral la Edinburgh, și apoi într-un zbor spre Londra.

Am avut norocul de a împărtăși ultimele 24 de ore din viața mamei mele dragi. A fost o onoare și un privilegiu să o însoțesc în ultimele ei călătorii”, a declarat Anne într-o declarație făcută marți. Miercuri, Anne, în vârstă de 72 de ani, cunoscută sub numele de Prințesa Regală, a mărșăluit în spatele cortegiului mamei sale. Deși nu a servit niciodată în armată, ea deține titluri ceremoniale și a purtat ținută militară. (Prințul Harry și prințul Andrew, care au servit în armată, nu au putut purta o uniformă militară, deoarece nu sunt membri activi ai familiei regale).

Queen Elizabeth II procession for Lying-in State – LondonIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Săptămâna aceasta, Anne i-a mulțumit mamei sale pentru „contribuția sa la identitatea noastră națională”.

La vârsta de 21 de ani, ea a câștigat titlul la individual la Campionatul European de Echitație care a avut loc la Burghley. Fiica ei, Zara Phillips, a câștigat același premiu 35 de ani mai târziu.

Ea a participat la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976 ca membră a echipei britanice de echitație și încă lucrează pentru a sprijini echitația pentru persoanele cu dizabilități din Commonwealth, potrivit Palatului Buckingham.

Viața personală a prințesei Anne

Pasiunea comună pentru echitație a adus-o pe Anne împreună cu primul ei soț, căpitanul Mark Phillips, un ofițer de armată cu care s-a căsătorit la 14 noiembrie 1973, în Westminster Abbey.

Phillips îi fusese coechipier la campionatele europene din 1971. Phillips a fost un om de rând și nu și-a luat niciodată un titlu nobiliar, astfel că cei doi copii ai lui și ai lui Anne s-au numit simplu Peter și Zara Phillips. Peter s-a născut pe 15 noiembrie 1977, iar Zara pe 15 mai 1981. Este cunoscut faptul că Anne a refuzat să le ofere celor doi copii ai săi titluri regale. „Cred că majoritatea oamenilor ar susține că există dezavantaje în a avea titluri„, a spus ea cândva.

Anne a obținut divorțul de Phillips în aprilie 1992, iar în luna decembrie a aceluiași an s-a căsătorit cu Timothy Laurence, ofițer de marină și fost consilier al reginei Elisabeta.

Prințesa Anne, cât pe ce să fie răpită în 1974

În martie 1974, Prințesa Anne a fost aproape răpită când un bărbat înarmat, cu probleme psihice, a atacat mașina în care se afla, rănindu-i garda de corp și șoferul.

„Totul a fost atât de exasperant; am continuat să spun că nu vreau să ies din mașină și că nu voi ieși din mașină”, a spus ea, potrivit BBC. „Era cât pe ce să-mi pierd cumpătul cu el, dar știam că, dacă o făceam, ar fi trebuit să-l lovesc și el m-ar fi împușcat”.

Bărbatul, care avea atunci 26 de ani, a fost în cele din urmă imobilizat de poliție. Premierul de atunci, Harold Wilson, a lăudat-o pe Anne în documentele guvernamentale, spunând că s-a comportat cu „un curaj și o prezență de spirit extraordinare” în acea situație.

În iunie 1987, Anne a primit titlul de prințesă regală, un titlu purtat în mod tradițional de fiica cea mai mare a monarhului britanic și deținut pe viață. Precedenta prințesă regală fusese mătușa ei, Mary, care a murit în 1965. Mary a fost fiica regelui George al V-lea.

Royal Ascot 2018 – Day 1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  5 / 10

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton