Homepage  / Vedete / Vedete străine

Cine este regele cofetarilor? Aflați totul despre Buddy Valastro

Cine este regele cofetarilor? Aflați totul despre Buddy Valastro

de Redactia Tvmania

Dacă ajungeţi vreodată la Hoboken, New Jersey, treceţi şi pe la Carlo's Bake Shop, locul unde cofetarul Buddy Valastro, un american de origine italiană care creează o mulţime de torturi de nuntă unice şi nu numai.

Buddy Valastro a vrut să îndeplinească visul tatălui său (care a murit de cancer când el avea 17 ani) şi să transforme Carlo’s Bake Shop într-un nume de referinţă în lumea produselor de cofetărie.

Alături de mama lui, Mary, patru surori mai mari (Grace, Maddalene, Mary şi Lisa) şi trei cumnaţi, Buddy creează torturi de nuntă cu un aspect deosebit, prăjituri speciale şi diverse produse de patiserie.

De la premiera reality-show-ului “Regele cofetarilor” (în aprilie 2009 pe postul american TLC), Carlo’s Bake Shop a devenit un adevărat obiectiv turistic.

Toată lumea vrea să încerce delicioşii biscuiţi, prăjitura din cappuccino, celebrele choux à la crème, checurile şi prăjitura “Cleşti de homar”, toate produse bineînţeles în laboratorul lui Buddy.

Meseria se fură

Valastro provine dintr-o familie cu tradiţie de cofetari-brutari. Bunicul său cocea pâine în Sicilia, iar tatăl său, Buddy senior, a furat meseria de la el.

La vârsta de 13 ani, tatăl lui Buddy s-a dus să lucreze la “Carlo’s” o celebră brutărie tot din Hoboken, New Jersey, care data din 1910. Când s-a căsătorit cu Mary, Buddy senior a cumpărat brutăria şi a păstrat numele, diversificând gama de produse.

“Când aveam cinci ani, tata mă aducea la cofetărie în weekenduri, mă aşeza pe o băncuţă şi mă punea să întind un aluat. Îmi dădea un cuţitaş şi mă punea să decorez diferite prăjiturele.

Mă distram de minune cu tatăl meu. Când am împlinit 11 ani, am început să muncesc mai mult. Mă uitam la tata şi voiam să-l imit. El era un mare decorator de torturi”, îşi aminteşte Buddy, care a reuşit să înveţe de la el toate secretele meseriei.

În cofetăria tatălui său, Buddy a început cu munca de jos spălând podelele până să ajungă să decoreze torturi de nuntă. “Acest lucru m-a făcut să realizez cât de importantă este fiecare parte din sistem”, a explicat el.

După ce tatăl său a murit, când el avea 17 ani, Buddy a renunţat la liceu şi, deşi nu avea un curs de specializare în domeniu, a preluat afacerea familiei.

Reality-show-ul l-a făcut celebru

Între timp, Buddy a început să facă torturi din ce în ce mai spectaculoase (chiar şi unul în formă de robot). Celebrul cofetar a înţeles care e cheia succesului: “Clienţii nu vor doar un tort, vor un tort care să se învârtă, care să vorbească şi care să se mişte”, a zis el.

Carlo’s Bake Shop din Hoboken, New Jersey a devenit un loc de “pelerinaj”.

Faima pe care a dobândit-o în urma reality-show-ului “Regele cofetarilor” nu i s-a urcat însă la cap lui Buddy. A rămas acelaşi tip amuzant, dedicat familiei şi afacerii sale.

El este căsătorit cu Lisa (implicată de asemenea în bunul mers al cofetăriei) şi au împreună trei copii, Sofia (5 ani), Buddy Jr. (4 ani) şi Marco (2 ani). În timpul său liber, lui Buddy îi place să meargă la pescuit sau să joace bowling.

De-a lungul timpului, Valastro şi echipa lui au realizat torturi pentru numeroase vedete (cum ar fi tortul lui Britney Spears când a împlinit 27 de ani) şi directori de companii şi a apărut în numeroase reviste pentru mirese.

Terenul de luptă? Bucătăria!

Majoritatea reţetelor după care lucrează Buddy îi aparţin originalului Carlo de la care tatăl său a învăţat să facă dulciuri.

“Vreau să le arăt oamenilor că încă mai există cofetari din vechea generaţie şi că ceea ce fac eu este de fapt o artă”, a spus, mândru, Buddy.

Reality-show-ul “Regele cofetarilor” prezintă strădaniile de zi cu zi ale familiei lui Buddy în încercarea de a realiza toate comenzile la timp, de a mulţumi toate miresele nevrotice şi de a asculta plângerile clienţilor.

Să îţi păstrezi calmul în bucătărie sub presiunea comenzilor şi, în acelaşi timp, să creezi sute de prăjituri şi torturi elegante nu este chiar atât de simplu. Dar Buddy reuşeşte însă să-i anime şi să-i coordoneze pe toţi.


.
.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton