Homepage  / Articole

Cine ştie câştigătorii de la Premiile Oscar?

Cine ştie câştigătorii de la Premiile Oscar?

de Redactia Tvmania

Secret bine ţinut, lista aleşilor juriului Premiilor Academiei Americane de Film trece, anual, prin mâinile a doi contabili de la PricewaterhouseCoopers, compania care adună voturile membrilor juriului. Ei sunt Brad Oltmanns şi Rick Rosas, singurii care ştiu înainte de gală, de pe 21 februarie, numele câştigătorilor.

Prima ceremonie de decernare a Premiilor Oscar avea loc în mai 1929, la hotelul Hollywood Roosevelt, unde 270 de oameni au prânzit şi apoi au asistat la anunţarea câştigătorilor, ale căror nume se ştiau de trei luni. Practic, oricine putea plăti 5 dolari pentru un brunch la care s-au împărţit 15 statuete.

Din anul următor şi timp de zece ani, rezultatele se dădeau înainte doar ziariştilor, care aflau câştigătorii la ora 23.00, în seara premiilor, pentru a prinde ediţiile de dimineaţă ale publicaţiilor lor. Dar în 1940, „Los Angeles Times” a dat-o în bară, publicând laureaţii înainte de începerea galei, astfel încât din anul următor s-a trecut la plicuri sigilate în mare secret şi la o taină bine ţinută.

Ei ştiu tot!

Cu toate astea, până astăzi, există doi oameni care ştiu cu cinci zile înainte cine va pleca acasă de la Oscar cu o statuetă. Ei sunt Brad Oltmanns şi Rick Rosas, doi contabili de la PricewaterhouseCoopers, compania care adună voturile membrilor juriului.

Voturile sunt numărate de şase angajaţi ai companiei, dar doar Rosas şi Oltmanns ştiu rezultatele finale, ei adunându-le manual, într-o cameră închisă, fără ferestre, într-o clădire secretă.

În noaptea galei, ofiţeri ai L.A.P.D. (îmbrăcaţi la costum) îi escortează pe cei doi la ceremonie, pe rute separate. Fiecare dintre ei are o servietă cu jumătate dintre plicurile cu câştigători: în cazul în care s-ar întâmpla ceva cu unul dintre ei, ar rămâne secreţi măcar jumătate dintre laureaţi.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton