Homepage  / Televiziune

Finala „Romanii au talent” 2023. Cei mai talentați 11 concurenți ai sezonului 13 luptă pentru premiul de 120.000 de euro

Finala „Romanii au talent” 2023. Cei mai talentați 11 concurenți ai sezonului 13 luptă pentru premiul de 120.000 de euro

de Roxana Mirea,

După cele două semifinale, show-ul Românii au talent 2023 se apropie de final, iar cei mai buni concurenți vor urca pentru ultima oară pe scena de la PRO TV. Soarta finaliștilor stă acum în mâinile publicului, cei care trebuie să îi voteze.

[toc]

Când e finala Românii au talent 2023

Show-ul Românii au talent se apropie cu pași repezi de marea finală. Cei mai buni concurenți vor urca pentru ultima oară pe scena emisiunii de la Pro TV astăzi, 12 mai 2023. Andra, Andi Moisescu, Mihai Bobonete și Dragoș Bucur așteaptă cu nerăbdare să afle cine e câștigătorul Românii au talent 2023. Smiley și Pavel Partoș, prezentatorii concursului, vor înmâna marele premiu în valoare de 120.000 de euro.

Cine sunt finaliștii Românii au talent 2023, sezonul 13

Albert Gugulan, Bianca Avram, Monique Family, Oleg Spînu și Rareș Prisacariu sunt cei care au fost votați în prima semifinală, de pe 28 aprilie, pentru a merge în marea finală.

Vinerea trecută, pe 5 mai, au fost aleși ultimii cinci calificați în marea finalăOlya și Valera, Taheira Sașa, Sara Piliego, Sandip Brahamin și Eduard Dragu. Acestora li s-a adăugat și Carina Veghiu care a primit un wild card din partea celor patru jurați.

Oleg Spânu, Bianca Avram, Sandip Brahamin și Denisia Sănduleac au fost concurenții propuși de juriu pentru premiul de originalitate, în valoare de 10.000 de euro. Votul este deschis toată săptămâna, iar câștigătorul va fi anunțat în marea finală din 12 mai 2023. 

Cine e Albert Gugulan, finalist la Românii au talent 2023

Concurentul în vârstă de 17 ani e din Buzău și e pianist. În prima semifinală Românii au talent 2023,  Albert Gugulan a impresionat publicul și juriul cu momentul său la pian.

Albert Gugulan moștenește acest talent atât din partea mamei, cât și din partea tatălui, care cânta la acordeon, iar mama este solistă vocală. De asemenea, străbunicul său a fost un violonist consacrat, scrie protv.ro.

Dacă ar câștiga, în primul rând și-ar achiziționa un pian de care are foarte mare nevoie, pentru că cel pe care îl are nu este atât de performant. Să-și ia un pian foarte bun este o dorința arzătoare de-a lui. Și, de asemenea, vrea să-și ajute familia.

Cine este Bianca Avram, finalistă la Românii au talent 2023

Bianca Avram a primit ropote de aplauze pentru numărul impresionant de dans contemporan, în prima semifinală live Românii au talent 2023. Și-a descoperit pasiunea pentru dans modern în clasa a II-a, iar în clasa a IX-a s-a înscris la liceul de coregrafie, acolo unde a făcut balet și dans contemporan. Ulterior, Bianca și-a dat seama că ar avea nevoie și de gimnastică pentru ca momentele ei să fie cu unice cu adevărat. Așadar, ea a făcut și gimnastică timp de un an de zile.

Bianca are 16 ani și are două surori mai mici, de 8, respectiv 1 an jumătate, de care are grijă atunci când mama lor este la serviciu. Adolescenta visează să ajungă cel mai mare coregraf al lumii și să trăiască în Barcelona.

Cine este Monique Family, din finala Românii au talent 2023

În prima semifinală Românii au talent 2023, trupa Monique Family a stârnit ropote de aplauze cu prestația lor.

Copiii din grupul Monique Family sunt elevi ai școlii de dans „Monique”. Sunt 7 grupe avansate și din acestea au fost selectați cei mai buni copii, cei mai competitivi, cei care nu lipsesc des de la cursuri, cei care au atitudine și  care au putut face față acestei provocări. Copiii au vârste cuprinse între 5 și 16 ani.

Cine este Oleg Spînu, finalist la Românii au talent 2023

Oleg Spînu are 15 ani și este pasionat de tot ce este legat de muzică. „Când și la oameni acasă, și la cumetrii, ca invitat special și la nunți și la botezuri”, a spus el în audițiile Românii au talent 2023. Oleg Spînu vine din Republica Moldova și este este singurul artist din familie. Cântă la vioara, chitară, fluier, saxofon, dar și cu vocea.

Este cunoscut în Chișinău și în toată Moldova, chiar și în România. Nu a mai participat la Românii au talent și a venit să arate lumii că este un om bun și un “doctor al sufletului”, prin muzica sa.

În prima semifinală live Românii au talent 2023, Oleg Spînu a avut o interpretare de excepție, cu o piesă pe care i-a dedicat-o mamei lui.

Cine este Rareș Prisacariu, finalist la Românii au talent 2023

La doar 7 ani, Rareș Prisacariu, un băiețel din Botoșani, a cucerit publicul și juriul de la „Românii au talent”. El a recitat, cu o expresivitate ieșită din comun, fragmente din texte literare cu un puternic mesaj patriotic și educativ. După prestația lui din audiții, a primit Golden Buzz de la Smiley și Pavel Bartoș.

Rareș este elev la Școala Gimnazială nr. 7, Botoșani, în clasa I. El mai merge și la cursuri de actorie, la Școala Populară de Arte „George Enescu” din Botoșani. Băiatul face parte din Trupa Mică de teatru.

Cine sunt Olya și Valera, finaliști la Românii au talent 2023

Olya are 10 ani, iar Valera are 15 ani. Cei doi copii vin din Ucraina și sunt dansatori aerieni. Andra a fost impresionată de momentul prezentat de Olya și Valera, așa că a apăsat butonul auriu pentru ei. Cei doi copii au început să danseze împreună după ce antrenorul lor a văzut că există potențial pentru a forma o echipă de succes.

Cine este Taheira Sașa, finalistă la Românii au talent

Taheira Sașa este cea care l-a făcut pe Dragoș Bucur să apese pentru a doua oară în acest sezon butonul auriu și care s-a calificat direct în semifinale, în urma unui moment incredibil. Pasionată de circ, susținută de întreaga familie și dornică să scrie istorie, puștoaica a arătat că nu există imposibilul. „Este un moment inspirațional”, i-a spus Bobo, iar Dragoș a ținut să sublinieze că „acolo, pe cerc, strălucea. Când a coborât, era un copil”. 

Taheira are 13 ani și locuiește în București. A făcut tot felul de sporturi, iar la 8 ani a descoperit singură Școală de Circ în București, unde a rămas și a învățat acrobația pe cerc. A fost la foarte multe competiții, iar anul acesta a căștigat titlul de vicecampioană națională și va reprezenta România la campionatul mondial, care va avea loc în Elveția.

Cine este Sara Piliego, finalistă la Românii au talent 2023

Sara Piliego este golden buzz-ul lui Mihai Bobonete la Românii au talent 2023. Cu numărul său de dans contemporan, transpus pe un monolog despre depresie, Sara i-a tăiat respirația comediantului.

Sara Piliego are 12 ani, s-a născut în Italia, dar locuiește acum în România alături de părinții săi. Marea sa pasiune este dansul și spune că nu are timp pentru nimic altceva. Ia ore de balet, dans și gimnastică și visul ei este să ajungă dansatoare pe marile scene din lume, de la Opera din Paris la Scala din Milano.

Sara a început să facă balet acum cinci ani , a mers pe la diferite școli de dans, iar de patru ani de zile face dans contemporan de performanță.

Cine este Sandip Brahamin, finalist la Românii au talent 2023

În cea de-a doua semifinală Românii au talent, Sandip Brahamin a cucerit publicul cu un număr incredibil de dans. Sandip Brahamin are 22 de ani și vine din India. Talentul lui Sandip este dansul și l-a descoperit în copilărie, când un grup de bătrâni de la el din sat l-au pus să danseze. Numește această pasiune: viața lui, meditația lui, aerul sufletului său. Nu are studii în acest sens, este complet autodidact. Este prima oară în România și este foarte entuziasmat. În afară de dans, iubește actoria.

Cine este Eduard Dragu, finalist la Românii au talent 2023

În semifinală , Eduard Dragu, în vârstă de 18 ani, a transmis emoții puternice printr-o interpretare impecabilă la pian. Eduard a fost diagnosticat la un an şi nouă luni cu autism infantil. Pentru ca el să poată merge la şcoală fără însoţitor, alături de alţi copii de vârsta lui, a fost nevoie de şase ani de terapie neîntreruptă, şase ani de perseverenţă şi curaj din partea mamei lui şi a celor apropiaţi. Mama lui i-a cumpărat un pian. În primele 4 luni, el nu a intrat deloc în camera cu pianul, apoi a început să cânte dintr-o dată piesele auzite prin casă.

Cine este Carina Veghiu, finalistă Românii au talent

Carina Veghiu este din Ploiești, are 11 ani și visează să devină cântăreață. A început să cânte muzică ușoară, însă ulterior a trecut și la cea clasică. La prima sa apariție pe scena „Românii au talent”, ea a reușit să-l facă pe Andi Moisescu să apese butonul Golden Buzz. Fetița nu moștenește talentul din familie. Mama ei este cosmeticiană, iar tatăl este polițist.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton