Homepage  / Recomandări

Cine transmite Australian Open 2023. Novak Djokovic are șansa de a-l egala pe Rafa Nadal la numărul de trofee

Cine transmite Australian Open 2023. Novak Djokovic are șansa de a-l egala pe Rafa Nadal la numărul de trofee

de Tavi Cojocaru,

Primul Grand Slam al anului are loc în perioada 16 - 29 ianuarie 2023, la Melbourne, calificările începând astăzi, 9 ianuarie. Va fi ediţia cu numărul 111 a celebrului turneu Australian Open, dar şi a 55-a ediţie din „Open Era”. La ediţia din acest an organizatorii pun la bătaie premii totale în valoare de 76.500.000 de dolari australieni.

Va fi o ediţie văduvită de câteva nume uriaşe. Cea mai importantă absenţă va fi cea a spanionului Carlos Alcaraz (19 ani), liderul clasamentului ATP, care s-a accidentat.

„Când mă aflam în cel mai bun moment din presezon, am avut ghinionul de a mă accidenta, la antrenament. Am muncit din greu pentru a fi la cel mai bun nivel în Australia, dar din păcate nu voi putea la Australian Open”, a fost mesajul postat pe 7 ianuarie de jucătorul spaniol pe Instagram.

În schimb, pe tabloul masculin este de urmărit evoluţia lui Novak Djokovic. Se ştie scandalul de anul trecut legat de viza de Australia care, conform normelor de atunci, era condiţionată de vaccinul anti Covid 19, pe care sârbul n-a vrut să-l facă. Acesta a ajuns pe teritoriul Australiei, dar a fost expulzat. Anul acesta, Djokovic a fost primit pe teritoriul Australiei, fiindcă acea condiţionare legată de vaccin a dispărut. Şi s-a întors în stil de mare campion, câştigând turneul ATP de la Adelaide la începutul anului.

Sârbul Novak Djokovic deţine recordul de trofee la Australian Open – 9. El are şansa de a-l egala pe Rafa Nadal la numărul de trofee de Mare Şlem strânse în carieră. Ibericul are 22, Djokovic – 21.

Nole a picat pe locul 5 în ierarhia ATP, dar nu pentru că a stat destul de mult accidentat, iar la alte turnee n-a putut participa tot din cauza unor interdicţii legate de vaccinul anti-coronavirus. El este însă văzut de casele de pariuri cu prima şansă la cucerirea trofeului, cu o cotă cuprinsă între 1,62 și 2,15, fiind urmat de Daniil Medvedev şi Rafael Nadal.

Fără campioana Barty şi fără Simona

Şi pe tabloul feminin avem o absenţă de marcă, Ashleigh Barty, campioana de anul trecut, care s-a retras la doar 25 de ani, la puţin timp după ce cucerise trofeul de la Australian Open anul trecut. Mai mult, aceasta a anunțat că este însărcinată cu primul ei copil.

„2023 e predestinat să fie cel mai bun an de până acum. Suntem extrem de încântați de noua noastră aventură. Origi deja joacă rolul surorii protectoare,” a scris Ashleigh Barty pe Instagram, anunțându-și sarcina.

Organizatorii au anunţat recent că şi Naomi Osaka s-a retras, dar n-au oferit nicio explicaţie. La câteva zile după, sportiva din Japonia, campioană la Australian Open în 2019 şi 2021, a elucidat misterul și a anunțat și ea că este însărcinată.

Jucătoarea de tenis a precizat că speră să revină în circuitul WTA în 2024.

„Abia aștept să mă întorc pe teren, dar iată o actualizare de viață pentru anul 2023.

Ultimii ani au fost cel puțin interesanți, dar am învățat că momentele cele mai provocatoare din viață pot fi și cele mai distractive. Aceste luni pe care le-am petrecut departe de sport mi-au oferit o nouă dragoste și apreciere pentru jocul pentru care mi-am dedicat viața.

Realizez că viața este atât de scurtă și nu iau niciun moment de-a gata, fiecare zi este o nouă binecuvântare și o aventură. Știu că am atât de multe lucruri la care să aspir în viitor, dar un lucru pe care îl aștept este să văd cum copilul meu mă urmărește într-un meci și îi spune cuiva “Aceea este mama mea”. Haha!

2023 este un an care va fi plin de lecții pentru mine și sper să ne vedem la anul, pentru că voi fi la Australian Open 2024. Vă iubesc pe toți, infinit!

Notă de subsol: Nu cred că există un cale corectă și perfectă pe care să o urmezi în viață, dar am simțit mereu că dacă merg înainte, cu intenții bune, voi găsi calea mea în cele din urmă”, a scris Naomi Osaka.

O altă absenţă foarte importantă este cea a Simonei Halep. Motivul este arhicunoscut: scandalul de dopaj în care este implicată.

Pe tabloul principal vom putea urmări cinci românce: Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Patricia Ţig.

Cine transmite Australian Open 2023 la TV  

Ca în fiecare an Australian Open va fi transmis la TV de Eurosport.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton