Homepage  / Recomandări

EUROPA LEAGUE: Cine transmite FC Sevilla – AS Roma, finala competiției

EUROPA LEAGUE: Cine transmite FC Sevilla – AS Roma, finala competiției

de Tavi Cojocaru,

Finala Europa League din 2023, FC Sevilla – AS Roma, va avea loc pe 31 mai, de la ora 22:00. Finala va fi găzduită de arena „Ferenc Pușkaș” din Budapesta. Iată cine transmite meciul.

Se anunță un meci pe cinste între specialista competiției, FC Sevilla, care a câștigat toate finalele de Europa League disputate, 6 la număr. Și AS Roma, echipa antrenată de Jose Mourinho, un tehnician care nu prea pierde finale.

Andaluzii au strâns 6 Europa League în doar 17 ani, primul succes din această serie incredibilă având loc în ediția 2005 – 2006.

Portughezul Jose Moutinho a pierdut doar două finale în cariera lui, una de Cupa Portugaliei (FC Porto – Benfica 1-2, 2003 – 2004) și una de Cupa Spaniei (Real Madrid – Atletico 1-2, 2012 – 2013). În competițiile continentale, „The Special One” are procentaj de 100% de reușită în finale: Cupa UEFA și Champions League cu FC Porto, Champions League cu Inter Milano, Europa League cu Manchester United și Conference League cu AS Roma!

Cineva, fie FC Sevilla, fie „Mou” trebuie să-și păteze palmaresul internațional imaculat. 

Europa League: FC Sevilla – AS Roma: care sunt starurile care dau sare și piper finalei

FC Sevilla are în palmares 14 trofee împărțite perfect: 7 pe plan intern (1 titlu, 5 Cupe ale Spaniei și o Supercupă) și 7 internaționale (6 Europa League și 1 Supercupa Europei). 

AS Roma n-a prea existat în plan internațional până la venirea lui Mourinho. A câștigat prima ediție din Cupa Orașelor Târguri (1960 – 1961, în finală cu Birmingham City, 2-0 și 2-2), precursoarea Cupei UEFA de mai târziu și a competiției denumite azi Europa League, dar acel trofeu nu mai este recunoscut oficial de forul european. 

În ediția precedentă, „giallorossii” s-au impus în finala Conference League de la Tirana în fața celor de la Feyenoord (1-0). Acea finală a fost condusă de românul Istvan Kovacs.

FC Sevilla are un lot cotat la 209 milioane de euro, în care se vede și experiența veteranilor Bono (32 de ani), Rakitic (35), Papu Gomez (35), dar și elanul unor Ocampos (28), En-Nesyri (25), Bryan Gil (22).

AS Roma are un lot evaluat la 317 milioane de euro, în care piesele principale sunt Paulo Dybala, Tammy Abraham, Chris Smalling, Rui Patricio.

*Finala Europa League din acest sezon, FC Sevilla – AS Roma, va fi transmisă în direct de Pro Arena.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton