Homepage  / Recomandări

Cine transmite finala Ligii Campionilor 2022: Liverpool – Real Madrid

Cine transmite finala Ligii Campionilor 2022: Liverpool - Real Madrid

de Tavi Cojocaru,

Finala Ligii Campionilor, partida care închide sezonul 2021-2022 al fotbalului european, are loc sâmbătă, 28 mai, la Paris, pe celebrul „Stade de France”.

Noua campioană a Europei va fi cunoscută la capătul acestei finale, FC Liverpool – Real Madrid, poate cea mai fericită „combinaţie” pentru acest ultim act. Sunt două cluburi care au succesul în ADN. Real Madrid este echipa cea mai titrată în cea mai tare competiţie europeană: are 13 trofee. „Cormoranii” au doar 6 şi visează s-o ajungă pe AC Milan, a doua în topul celor mai titrate formaţii, cu 7 trofee. Finala are loc la Paris, pe „Stade de France”, şi va fi condusă de o brigadă din Franţa, în frunte cu Clement Turpin.

Liverpool – Real Madrid LIVE, 28 mai 2022

Cele două superputeri s-au mai întâlnit de două ori în finala Cupei Campionilor Europeni/Liga Campionilor. Prima întâlnire a avut loc în 1981, tot la Paris, dar pe „Parc de Princes”. Atunci au câştigat „cormoranii” cu 1-0. Real Madrid şi-a luat revanşa în ediţia 2017-2018, când „albii” s-au impus în finala de la Kiev cu 3-1. Acela a fost ultimul dintre cele 13 trofee cucerite de madrileni.

Klopp spune că Real este favorită

În total, cele două au jucat de opt ori şi cifrele arată un echilibru pronunţat. Real are 4 succese, Liverpool 3, iar un joc s-a terminat la egalitate.

„Când am pierdut finala din 2018, dorinţa mea era să jucăm anul următor în ultimul act tot cu Real, dar am
întâlnit-o pe Tottenham la Madrid, aşa că Madridul pare că ne este destinat. Ei sunt acum favoriţii clari, cu toată experienţa pe care o au.

Şi noi suntem acum mult mai experimentaţi decât eram înainte, dar nu ne putem compara. Am fost trişti la finala din 2018, însă acum ne dorim să mergem acolo şi să încercăm s-o câştigăm”, a spus Jürgen Klopp, antrenorul lui Liverpool.

„Mă bucur să fiu în finală. În Paris ne aşteaptă o altă adversară uriaşă. Suntem obişnuiţi. Va fi un meci fantastic de fotbal”, a spus Carlo Ancelotti, antrenorul celor de la Real Madrid, după semifinala senzaţională cu Manchester City.

Recordul lui Ancelotti Carlo Ancelotti, italianul de pe banca madrilenilor, a ajuns la a cincea finală de Champions League, un record. El a cucerit trofeele în ediţiile 2002-2003 şi 2006-2007, ambele cu Milan, şi
2013-2014, cu Real Madrid. A pierdut o singură dată în finală, în ediţia 2004-2005, chiar împotriva celor de
la Liverpool!

A fost poate cea mai tare finală: Milanul lui Ancelotti a condus cu 3-0, dar a fost egalat şi a pierdut la loviturile de departajare.

Finala Champions League dintre Liverpool – Real Madrid va fi transmisă de Digi Sport 1 și Orange Sport 1 de la ora 22.00

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton