Homepage  / Recomandări

CHAMPIONS LEAGUE: Cine transmite finala Manchester City – Inter Milano

CHAMPIONS LEAGUE: Cine transmite finala Manchester City – Inter Milano

de Tavi Cojocaru,

Manchester City – Inter Milano, finala actualei ediții a Ligii Campionilor, este programată sâmbătă, 10 iunie, de la ora 22:00. Partida va avea loc la Istanbul, pe stadionul „Olimpic – Qemal Ataturk”. Arbitru va fi polonezul Szymon Marciniak, cel care a condus și finala Cupei Mondiale din Qatar, dintre Argentina și Franța. Românii Istvan Kovacs și Vasile Marinescu vor face și ei parte din brigada oficială, ca arbitri de rezervă.

Manchester City visează de ani buni, de când clubul a intrat sub patronajul șeicilor arabi, să pună mâna pe cel mai strălucitor trofeu din fotbalul la nivel de cluburi. Din 2015 încoace, „cetățenii” au ajuns o dată în finală (2020 – 2021) și de două ori în semifinale (2015 – 2016 și 2021 – 2022). Trupa lui Pep Guardiola are, probabil, cea mai mare concentrație de vedete într-un singur vestiar din toată lumea. Starul incontestabil este Erling Haaland, dar Kevin de Bruyne, Ilkay Gundogan, Bernardo Silva, Riyad Mahrez, Julian Alvarez sunt nume foarte importante.

Inter Milano are de partea ei tradiția. Nerrazzurii au trei trofee de Champions League în palmares, ultimul fiind obținut în ediția 2009 – 2010, formație antrenată atunci de Jose Mourinho din care făcea parte și românul Cristian Chivu.

Principalele atuuri ale trupei der azi, antrenate de Simone Inzaghi, sunt atacanții Romelu Lukaku și Lautaro Martinez.

Pentru  bosniacul Edin Dzeko este un meci cu totul și cu totul special, fiindcă va juca împotriva formației la care a evoluat în perioada 2011 – 2016 (72 de goluri în 189 de meciuri).

Finala Ligii Campionilor dintre Manchester City – Inter Milano va fi transmisă în direct de Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton