Homepage  / Recomandări

Cine transmite Kosovo – România, meci din preliminariile Campionatului European din 2024

Cine transmite Kosovo – România, meci din preliminariile Campionatului European din 2024

de Tavi Cojocaru,

Echipa națională de fotbal a României va întâlni în deplasare, la Priștina, formația similară din Kosovo. Partida, contând pentru preliminariile Campionatului European din 2024, din Germania, va avea loc vineri, 16 iunie, de la ora 21:45.

După primele două etape din preliminarii, România și Elveția sunt formațiile din Grupa I cu maximum de puncte, 6, în timp ce Kosovo este pe locul 3, cu 2 puncte.

Kosovarii antrenați de fosta glorie a fotbalului francez Alain Giresse au făcut un egal în Israel, dar și o remiză incredibilă, acasă, contra modestei Andorra. 

Toată lumea o consideră favorita grupei pe Elveția, în timp de România, Kosovo și Israel se vor lupta pentru locul 2. 

Avertisment pentru fani

În nordul Kosovo, stat nerecunoscut oficial de România, situația este destul de încordată, deoarece etnicii sârbi nu recunosc autoritatea acestui stat, ci rămân fideli Belgradului. 

Din acest motiv, Ministerul Afacerilor Externe i-a sfătuit pe fanii României să aleagă alte puncte de intrare în țară în afară de cele din nordul statului. Și să evite orice să scandeze sau să afișeze orice mesaje cu caracter politic, care ar putea degenera în conflicte de altă natură. 

Cine apără?

Până acum, naționalele din Kosovo și România nu s-au întâlnit niciodată. Tricolorii își pun toate speranțele în Nicolae Stanciu, George Pușcaș și în Ianis Hagi, revenit după o absență de mai bine de 1 an printre tricolori.

Selecționerul Edi Iordănescu nu se poate baza pe portarii Ionuț Radu și Florin Niță, ambii accidentați. În aceste condiții, în poartă va fi un titular neexperimentat. În lot sunt Horațiu Moldovan (25 de ani, de la Rapid, care are 1 selecție),  Ștefan Târnovanu (23 de ani, de la FCSB, 1 selecție) și Marian Aioani (23 de ani, Farul, debutant). 

„Cred că alegerea va fi Aioani. E campion cu Farul, are moral bun. Portarii selecționați nu au experiență internațională în meciuri grele, sper să facă față. Eu mă aștept să câștigăm, să luăm cele 3 puncte și să luăm o opțiune serioasă pentru Campionatul European”, a spus recent Helmut Duckadam, portarul cu care Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Kosovo are în lot jucători cu o cotă destul de bună, în frunte cu Amir Rrahmani, proaspăt campion în Italia cu Napoli sau Vedat Muriqi (Mallorca). În lotul lui Giresse se regăsește și Ermal Kraniqi, jucătorul care a impresionat la CFR Cluj.

Meciul Kosovo – România va transmis de Antena 1 pe 16 iunie de la ora 21.45.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton