Homepage  / Televiziune

Cine transmite Lazio – CFR Cluj, din play-off-ul Conference League

Cine transmite Lazio - CFR Cluj, din play-off-ul Conference League

de Tavi Cojocaru,

CFR Cluj, campioana ultimelor cinci sezoane din România, este singura echipă de la noi rămasă în cueple europene. Formaţia ardeleană a dat peste un club important din Italia, Lazio Roma.

Partida Lazio Roma – CFR Cluj, din play-off-ul Conference League, se va disputa joi, 16 februarie, de la ora 22:00 şi va fi transmis în direct de Pro Arena. 

Partida de pe „Olimpico” se anunţ foarte dificilă pentru echipa lui Dan Petrescu. Atât Lazio, cât şi CFR Cluj traversează perioade complicate.

CFR Cluj a fost învinsă în ultimele două meciuri din Liga 1: 0-1, acasă, cu FCSB, şi 0-2, în deplasare, cu CS Universitatea Craiova. 

Lazio n-a mai învins pe nimeni din 24 ianuarie, data când a umilit-o pe AC Milan, scor 4-0. De atunci, au urmat două remize, 1-1, cu Fiorentina şi cu Hellas Verona şi un eşec, 0-2, cu Atalanta, în Serie A. Şi un 0-1 cu Juventus în Cupa Italiei.

Conference League: Lazio – CFR Cluj. Absenţă importantă la italieni

În ultimul meci din Serie A, Lazio a pierdut atât punctele, 0-2 cu Atalanta pe teren propriu, cât şi pe unul dintre cei mai importanţi jucători. Fundaşul central Alessio Romagnoli a suferit o accidentare şi va lipsi în ambele partide cu clujenii. 

Echipa lui Maurizio Sarri are un prim 11 destul de bine închegat şi de puternic. Portarul Provedel e marea revelaţie a sezonului. Fundaşii Lazzari, Casale, Patric (înlocuitorul lui Romagnoli) şi Marusic formează una dintre cele mai bune apărări din Serie A. La mijloc, în principiu, joacă Milinkovic Savic, Cataldi şi Luis Alberto. Iar atacul e format din Felipe Anderson, Immobile şi Zaccagni. Un prim unsprezece tare.

Dacă însă antrenorul Maurizio Sarri se va gândi să mai odihnească dintre titulari (e o tradiţie la Lazio să mai facă schimbări în echipă în jocurile din Cupa Italiei sau din cupele europene), atunci şansele clujenilor cresc simţitor.

Rezervele biancocelestilor nu sunt nici pe departe la nivelul titularilor. Iar dacă se întâmplă ca „starurile” Milinkovic Savic, Luis Alberto şi Immobile să nu dea randament, nici rezervele nu pot veni cu ceva în plus.

Doar veteranul Pedro este la nivelul titularilor şi l-ar putea înlocui cu succes pe Felipe Anderson. 

Dacă vor apărea portarul Maximiano, fundaşul Hysaj, mijlocaşii Marcos Antonio şi Basici, atunci CFR are şansa unui nou rezultat mare pe „Olimpico”. 

Dan Petrescu mizează şi pe veterani precum Deac, Camora, Burcă, dar şi pe tineri dornici de performanţă, precum Yeboah sau Petrila. 

  • Lazio – CFR Cluj, ora 22:00, Pro Arena
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton