Homepage  / Televiziune

Cine va transmite următoarele trei ediții ale Jocurilor Olimpice

Cine va transmite următoarele trei ediții ale Jocurilor Olimpice

de Redactia Tvmania

Comitetul Olimpic Internațional (IOC) a anunțat că toate drepturile de difuzare în Europa a celor patru ediții ale Jocurilor Olimpice din perioada 2026-2032 au fost câștigate de Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (European Broadcasting Union - EBU) și Warner Bros. Discovery.

Ceea ce înseamnă că în România competiția va fi transmisă de TVR și Eurosport.

În urma licitației organizate de IOC, EBU și Warner Bros. Discovery au prezentat o ofertă împreună și au câștigat drepturile de difuzare în 49 de teritorii din Europa pentru Jocurile Olimpice de la Paris (2024), Los Angeles (2028) și Brisbane (2032).

Prima colaborare IOC cu EBU și membrii săi datează din 1956. În 2015, IOC a început parteneriatul cu Warner Bros. Discovery în Europa, pentru Jocurile Olimpice din perioada 2018-2024.

Acest nou parteneriat asigură acces free-to-air la Jocurile Olimpice prin rețeaua EBU de televiziuni naționale – TVR, în cazul României. Cele mai multe dintre acestea au difuzat Jocurile Olimpice pe parcursul ultimelor trei ediții, în parteneriat cu IOC și Warner Bros. Discovery.

Începând cu 2026, EBU va deține drepturi TV free-to-air și pe platforme digitale. Fiecare membru EBU o să difuzeze peste 200 de ore de transmisiuni ale Jocurilor Olimpice de Vară și cel puțin 100 de ore de la Jocurile Olimpice de Iarnă, dar vor avea si acoperire radio, transmisiuni în direct și materiale online, în aplicații și platformele de socializare.

Warner Bros. Discovery și EBU au o istorie lungă de parteneriate, prin intermediul cărora aduc transmisiuni complementare ale marilor competiții sportive, printre care Cupa Mondială de Biatlon și campionatele mondiale, pe lângă alte evenimente sportive de vară, inclusiv Campionatele Mondiale de Atletism și Marile Tururi de ciclism Tour de France și La Vuelta.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton