Homepage  / Interviul altfel

INTERVIUL ALTFEL. Luca Niculescu merge rar la cinema

INTERVIUL ALTFEL. Luca Niculescu merge rar la cinema

de Redactia Tvmania

L-am luat la întrebări pe Luca Niculescu (40 de ani), pe care îl putem vedea de luni până vineri, de la 22.00, la Digi 24 (post care a împlinit pe 1 martie 1 an de la înfiinţare), în noua rubrică de interviuri din „TVmania”. Citiţi integral interviul mai jos.

 

Ultima emisiune TV la care ai nimerit zappând şi te-a prins imediat a fost... „«Rezistenţa prin cultură» – o emisiune despre I.D. Sârbu, cel care l-a inspirat pe Marin Preda pentru Victor Petrini, din «Cel mai iubit dintre pământeni». Realizată de Stejărel Olaru, difuzată în reluare pe TVR 2, care face bine că reia emisiuni de la dispărutul, din păcate, TVR Cultural”.

Cel mai trăsnit personaj TV al momentului ţi se pare… „E o galerie atât de mare, că nu mă încumet să fac o ierarhie”.

Cel mai interesant format TV străin ţi se pare… „«Le grand journal», pe Canal Plus. Amestecă politica şi divertismentul, fotbalul şi cultura, mondenul şi economia. E un ghiveci simpatic, se vorbeşte pe un ton detaşat despre lucruri serioase. În plus, decorul şi producţia sunt minunate”.

Ultimul film care te-a făcut să simţi că ai dat degeaba banii pe bilet este… „Merg atât de rar la cinema, încât am timp să citesc toate cronicile înainte şi să discut cu toţi prietenii care le-au văzut. Apoi ezit atât de mult, că sfârşesc prin a rămâne acasă, în faţa televizorului”.

Cel mai recent ai dat search pe Google la… „Yair Lapid, un politician israelian, care a obţinut un scor neaşteptat de bun la alegerile legislative. Fostă vedetă de televiziune, are ceva din George Clooney”.

Cât costă un bilet RATB? „Nu ştiu. Am o cartelă pe care o încarc din când în când. Până acum nu s-a golit. Sau n-a venit controlorul”.

În copilărie, la serbare… „recitam «Zdreanţă», de Tudor Arghezi. Atât de bine, se pare, încât l-am recitat de la grupa mică până la grupa mare”.

În copilărie visai că atunci când vei creşte mare vei deveni… „medic. Ca să mă pot trata singur”.

Prima ta amintire (de la… „2 ani şi opt luni”) este… „M-am curentat groaznic, am şi acum semne pe degete, încercând să bag o veioza în priză. Mama ţinea un jurnal cu peripeţiile copilului, aşa am aflat, mult mai târziu, că amintirea asta vine de la 2 ani şi opt luni”.

Cel mai de preţ obiect pe care îl posezi este… „un vas chinezesc care e în familia mea de peste 200 de ani. Din fericire e ciobit, deci nu mai are mare valoare. Aşa a scăpat şi de confiscare în timpul comuniştilor”.

Dacă mâine te-ai trezi şi ai fi Bruce Willis… „aş vrea să adorm la loc, ca să mă trezesc Woody Allen”.

Vacanţa perfectă înseamnă pentru tine… „un oraş gol”.

Gadgetul la care visezi momentan este… „un pick-up. Şi multe discuri”.

Cea mai bună glumă pe care o ştii este… „Dacă Dumnezeu există, sper că are o scuză bună.”

Comedia la care râzi mereu e… „«Patru nunţi şi o înmormântare». Şi plâng”.

Filmul pe care îl revezi de Sărbători, în fiecare an, cu plăcere este… „«Les tontons flingueurs» (1963 – n.r.), cu Lino Ventura”.

Primul film pe care l-ai văzut la cinematograf a fost… „«Pe aripile vântului»” şi te-a impresionat… „Atunci, prin durată”.

Cel mai tare erou de acţiune din filme este… „Inspectorul Barnaby”.

Pe o scară de la 1 la 10, cât eşti de celebru/celebră? „Atât de celebru, încât acum vreo doi ani mama m-a confundat pe stradă cu unul dintre fraţii mei”.

Plăcerea ta vinovată la TV este… „Să văd de două ori, în aceeaşi seară, un film care mi-a plăcut. Cu filmele e ca şi cu romanele. Un film care nu merită revăzut, nu merită văzut nici măcar o dată”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton