Homepage  / Seriale

„Clanul Kennedy”, un serial premiat, dar și controversat, are premiera în curând la TVR 1

„Clanul Kennedy”, un serial premiat, dar și controversat, are premiera în curând la TVR 1

de Mioara Tronaru,

Miniseria de opt episoade „Clanul Kennedy”, cu titlul original „The Kennedys” (2011), este o coproducție canadiano-americană, premiată pentru interpretare și realizare tehnică, dar blamată pentru inacuratețea datelor istorice. Serialul va fi difuzat de TVR 1.

„Clanul Kennedy”, o poveste pe care o știe toată lumea

Totul a început în anul 1960, în pragul alegerilor prezidențiale din Statele Unite. Din „plutonul” candidaților, se detașează John F. „Jack” Kennedy (Greg Kinnear), care este pe punctul de a deveni cel mai tânăr președinte american. În timp ce el, împreună cu Jackie (Katie Holmes), soția lui însărcinată, este în atenția întregii prese, tatăl lui, Joseph P. Kennedy Sr. (Tom Wilkinson), lucrează din umbră pentru a se asigura că fiul său îl va învinge la vot pe contracandidatul Richard Nixon.

Patriarhul clanului Kennedy nu ezită să investească aproape 10 milioane de dolari în campania prezidențială a lui John și-l instalează pe fratele candidatului, Robert F. „Bobby” Kennedy (Barry Pepper), pe postul de director de campanie. Pentru Joseph P. Kennedy Sr., aceasta este o ocazie unică de a-și împlini toate ambițiile politice.

Miniseria „Clanul Kennedy” aduce pe micile ecrane tragicul destin al carismaticului John Fitzgerald Kennedy (1917 – 1963), al 35-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, de la alegerile prezidențiale care l-au dus la Casa Albă până la asasinarea sa, trei ani mai târziu, în Dallas. Moartea sa a generat din 1963 și până în zilele noastre cele mai nebunești teorii ale conspirației.

„Clanul Kennedy”, cu Barry Pepper, Tom Wilkinson, Katie Holmes și Greg Kinnear în rolurile principale, a strâns mai multe premii (printre care și patru trofee Emmy), mai ales la categorii tehnice.

Controversele din jurul serialului „Clanul Kennedy”

Inițial, „Clanul Kennedy” trebuia să fie un serial pentru History Channel, dar pe 7 ianuarie 2011 canalul american a anunțat că nu-l va difuza din cauza inexactităților istorice, scrie The Hollywood Reporter. Trei zile mai târziu, Michael Prupas, șeful casei de producție Muse Entertainment care realizase serialul, și-a cerut scuze public pentru inadvertențele apărute în scenariu.

Între timp, scandalul s-a întins și niciun canal american – HBO, Showtime, CBS – nu voia să difuzeze miniseria, ceea ce i-a făcut să reacționeze și pe producători.

La Television Critics Association, regizorul miniseriei, Jon Cassar, a pornit ofensiva declarând că History Channel și celelalte canale americane refuză să difuzeze „Clanul Kennedy” pentru că liderii politici americani legați în continuare de familia Kennedy și-au folosit influența pentru a evita ca acest serial că fie văzut de americani. În final, „Clanul Kennedy” a avut premiera în aprilie 2011, la ReelzChannel.

Unde și când vom vedea „Clanul Kennedy”

Coproducția canadiano-americană „Clanul Kennedy”, care reface tragicul destin al celui mai tânăr președinte american John F. Kennedy, va fi difuzată de TVR 1 din 15 martie, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 18.00.

După „Clanul Kennedy”, urmează „Clanul Kennedy: După Camelot”

Ultimul episod din „Clanul Kennedy” va fi pe post vineri, 24 martie, iar de luni, pe același tronson orar, postul național aduce continuarea serialului: „Clanul Kennedy: După Camelot”, în original „The Kennedys After Camelot” (2017). Producția merge mai departe cu povestea din „Clanul Kennedy”. În 1968, senatorul Robert Kennedy este la rândul lui asasinat.

Fosta primă doamnă, Jacqueline Kennedy (Katie Holmes), își plânge nefericirea pe umărul lui Aristotel Onassis (Alexander Siddig). Iar Ted Kennedy (Matthew Perry) preia conducerea clanului.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton