Homepage  / Cinema

„Close”, tot ce trebuie să știți despre filmul premiat cu Grand Prix la Cannes. Când are premiera în România

„Close”, tot ce trebuie să știți despre filmul premiat cu Grand Prix la Cannes. Când are premiera în România
9

de Roxana Mirea,

„Close” este cel mai recent film lansat de Lukas Dhont (cunoscut pentru succesul „Girl”). Premiat cu Grand Prix la Cannes, nominalizat la Globurile de Aur și la premiile Oscar la categoria „Cel mai bun film străin”, filmul este o emoționantă poveste despre începuturile adolescenței, despre prietenie și acceptare. Iată tot ce trebuie să știți despre filmul „Close”, care va avea premiera în curând în România.

Care este povestea din filmul „Close”

Filmul belgian „Close”, care este regizat de Lukas Dhont, va avea premiera în cinematografele din România pe 27 ianuarie, o dată cu lansarea lui în SUA de către A24.

La 13 ani, prietenia este un sentiment de neprețuit. Léo şi Rémi împart totul de când se ştiu, însă primele semne ale adolescenței le pune intimitatea relației la grea încercare. O legătură profundă care se rupe brusc și tragic, lăsându-l pe Léo să înţeleagă cu ce a greşit”, este rezumatul filmului.

„Close” a fost premiat cu Grand Prix la Cannes și, de asemenea, a primit o nominalizare la Globurile de Aur. În plus, este unul dintre favoriții în cursa pentru Oscar la categoria „Cel mai bun film străin”.

Genul peliculei este dramă, reprezintă cel de-al doilea film al scenaristului și regizorului Lukas Dhont și se alătură unui grup de filme europene care par atât de originale, încât publicul înțelege copilăria într-o nouă lumină.

„Close” se concentrează pe prietenia a doi băieți, interpretați de Eden Dambrine și Gustav De Waele. Dinamica lor se schimbă atunci când trec la o școală gimnazială, iar ei încearcă să-și înțeleagă propriile sentimente în noul mediu.

Distribuția din filmul „Close”

Din distribuția filmului „Close”, fac parte Eden Dambrine, care îl interpretează pe Leo, Gustav De Waele, în rolul lui Remi, dar și Émilie Dequenne, care o joacă pe Sphie. Alți actori care joacă în film sunt Léa Drucker, Igor van Dessel, Kevin Janssens și Marc Weiss.

„Este un film despre importanța profundă de a rămâne conectat cu ceilalți și cu noi înșine„, spune Dhont, potrivit Variety. „Din nefericire, trăim într-o cultură care deconectează oamenii, și în special bărbații tineri, de la acest vocabular emoțional. Dorința noastră este de a vorbi despre presiunile masculinității, iar știrile zilnice ne aduc la cunoștință brutalitatea bărbaților asupra bărbaților. Este important să vorbim despre lucrul de care îi privăm pe acești bărbați, de la o vârstă fragedă, și anume un adevărat sentiment de conexiune. Simt că este urgent să vorbesc despre acest alt mod de gândire: vulnerabilitatea și tandrețea.”

distributia-din-filmul-close-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Lukas Dhont spune că distribuția este deosebit de dificilă în cazul actorilor tineri. „Căutam oameni aflați în acea perioadă foarte scurtă de timp dintre copilărie și pubertate. Atunci când cauți tineri actori, probabil că te uiți la oameni care nu au mai jucat niciodată.”

Regizorul a avut doar cuvinet de laudă despre Dambrine și De Waele, protagoniștii filmului.

Au gravitat unul în jurul celuilalt; a existat o chimie. Au citit scenariul, pentru că era important pentru mine ca nu doar noi să-i alegem pe ei, ci și ei să vrea să ne aleagă pe noi. La această vârstă, sunt atât de inteligenți.”

În timpul filmărilor, ambii actori aveau 13 ani: „Am fost cu ei în momentul în care s-au transformat din copii în adolescenți.”

Filmul „Close” – trailer

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton