Homepage  / Vedete / Vedete străine

Colin Firth nu are rival la Oscar 2011

Colin Firth nu are rival la Oscar 2011

de Redactia Tvmania

La un deceniu şi jumătate după ce a cucerit inimile cinefililor cu rolul principal din ecranizarea BBC la „Mândrie şi prejudecată” (1995), actorul Colin Firth a revenit spectaculos în atenţia fanilor săi şi criticilor, interpretându-l pe bâlbâitul George al VI-lea în „Discursul regelui”.

Cu acest rol a câştigat toate premiile importante (practic nu are rival la Oscar), toţi producătorii de la Hollywood se bat pe el, iar presa din toată lumea îi scormoneşte prin viaţa privată pentru vreun detaliu savuros rămas nedisecat. Categoric, e anul lui!

Rolul domnului Darcy din „Mândrie şi prejudecată”, nu e singurul cu care s-a remarcat de-a lungul anilor. A jucat un alt Darcy – Mark, la cererea expresă a scriitoarei Helen Fielding – în ecranizarea după „Jurnalul lui Bridegt Jones”, a făcut un rol memorabil în unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste britanice („Pur şi simplu dragoste”/ „Love Actually”), dar şi un rol nominalizat la Oscar în „Un om singur” (mulţi au considerat că a pierdut nedrept Oscarul, anul trecut pentru această performanţă).

Însă prestaţia din „Discursului regelui” îi va aduce cu siguranţă un trofeu la Gala Oscar din 27 februarie, acesta fiind punctul maxim al carierei actorului britanic de 50 de ani. Succesul fulminant a determinat tabloidele să sape după picanterii în viaţa lui Firth şi l-a adus în atenţia paparazzilor, spre nemulţumirea sa.

„Daily Mail” a scos de la naftalină o poveste de dragoste veche de peste două decenii: cea cu actriţa Meg Tilly, cu care s-a cunoscut la filmările pentru „Valmont” şi cu care are un fiu de 21 de ani, Will. Cei doi au avut o relaţie de cinci ani, neoficializată, iar relaţiile din prezent par prieteneşti, actriţa – retrasă într-o zonă rurală din Canada – felicitându-l public pentru succesul lui la Globurile de Aur.

Deşi Firth nu şi-a ascuns niciodată fiul – cu care a fost văzut public la diverse evenimente – tabloidele britanice vorbesc, totuşi, de o datorie morală pe care britanicul o are faţă de fosta sa iubită, căci el a ales cariera în faţa familiei (ea îşi dorea o viaţa liniştită într-o zonă rurală).

Separarea de fiul său a fost, spun prietenii actorului, cel mai dureros moment din viaţa sa, deşi putea să-l vadă şi să-i vorbească oricând dorea. Băiatul (care mai are, din partea tatălui, doi fraţi vitregi, din căsătoria cu Livia Giuggioli) se pregăteşte să calce pe urmele tatălui, luând lecţii de actorie.

Plouă cu roluri

 

Decizia de a-şi vedea de carieră  nu a fost, după cum se vede, inutilă. Colin Firth a urcat încet, dar sigur în preferinţele cinefililor, fanilor şi producătorilor. Cu rolul din „Discursul regelui” şi ultimele reţineri s-au evaporat.

Dacă nu mai târziu de anul trecut, Colin Firth fusese respins pentru rolul profesorului  Henry Higgins în remake-ul la „My Fair Lady” (în care Carey Mulligan e Eliza), şefii de la Sony Pictures vrându-l pe Hugh Grant, recent a apărut informaţia că Firth e dorit cu disperare. Mai mult, studiourile au lansat informaţia că nu vor face filmul dacă Colin nu acceptă rolul!

Aglomeraţie mare în agenda actorului care a semnat deja pentru alte trei pelicule în 2012.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton