Homepage  / Știri / Televiziune

Combatanți pe un front discret. Diva difuzează din 20 septembrie serialul „Asistenți medicali”

Combatanți pe un front discret. Diva difuzează din 20 septembrie serialul „Asistenți medicali”

de Redactia Tvmania

Cum astăzi se vorbește mult despre curajul și sacrificiile din lumea medicală, Diva ne propune, din 20 septembrie, primul sezon din „Asistenți medicali”, un serial despre cinci tineri curajoși, cu aspirațiile și provocările din munca lor.

Cu acțiunea plasată la Spitalul St. Mary din Toronto, „Asistenți medicali” nu diferă fundamental de serialele cu tematică medicală, gen „Anatomia lui Grey”. Diferența este însă de perspectivă – aici, în centrul atenției nu sunt medicii, ci un grup de asistenți medicali la început de carieră, care trebuie să intre rapid în algoritmul de eficiență al meseriei, dar și să le acorde sprijin afectiv pacienților. Conceput ca „un carusel al emoțiilor impuse de accepția modernă a meseriei de asistent medical”, serialul ni-i prezintă cu nesiguranța, orgoliile și speranțele lor, obligați să facă față complicatelor cazuri care intră zilnic pe ușile spitalului.

Despre bătălii și începuturi

Fie că au frământări de natură etică, interferențe cu unii pacienți, conflicte interpersonale sau secrete dificile, Grace (Tiera Skoybye), Ashley (Natasha Calis), Keon (Jordan Johson-Hinds), Nazneen (Sandy Sidhu) și Wolf (Donald MacLean Jr.) trebuie să devină ași în meseria lor specială și suprasolicitantă. Cele zece episoade ale primului sezon ne prezintă începuturile echipei lor. Tânăra Grace crede că o va putea lua aici de la capăt, dar apariția arogantului dr. Thomas Hamilton (Peter Stebbings), care a provocat concedierea ei de la spitalul unde lucrase anterior, îi pune în pericol eforturile. Energica Ashley ar vrea să le impună tuturor ritmul ei precipitat de viață. Keon, fotbalist vedetă la colegiu, vrea să le demonstreze colegilor cât de capabil este. În fine, Nazneen, emigrată în Canada dintr-o bogată familie din India, luptă să se descurce doar prin propriile forțe, iar simpaticul Wolf se luptă să păstreze un secret tulburător.

O distribuție debordând de energie

Charisma și tinerețea actorilor din rolurile principale, cu experiență, deja, în filme și seriale, este unul dintre atuurile serialului creat de Adam Pettle (care este și co-scenarist). Frumoasa Tiera Skovbye este fotomodel, a avut mai multe coperți în ediția canadiană a revistei „Elle” și a jucat în serialele „A fost odată ca niciodată”, „Riverdale” și în apreciatul „Supernatural: Aventuri în lumea întunericului”, în care a fost colegă cu Natasha Calis (care a apărut și în „Doctorul cel bun”, cu Freddie Highmore), care o joacă aici pe Ashley, și cu Sandy Sidhu, interpreta ambițioasei Nazneen. Aceasta a fost Priya, iubita lui Jessie Williams din „Anatomia lui Grey”, și a devenit celebră după ce a apărut cu Sandra Oh într-un spot publicitar pentru Air Canada. Jordan Johnson-Hinds a jucat în 2014 în „Robocop” (unde avea inițial doar o scenă, dar regizorul Jose Padilha i-a cerut să joace mai mult după ce a rescris finalul filmului), dar și în serialele „Detectivul Murdoch”, „Costume” și „Blindspot”. La rândul său, Donald MacLean Jr. a apărut în serialele „Bizarre Murders”, „October Faction” și „Workin’ Moms”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton