Homepage  / Netflix

„Complet necunoscuți” este disponibil pe Netflix

„Complet necunoscuți” este disponibil pe Netflix

de Andreea Hentea,

Unul dintre cele mai așteptate filme românești recente, „Complet necunoscuți” (2021), regizat de Octavian Strunilă, a fost prezentat în vara trecută la TIFF, apoi s-a lansat pe ecrane pe 24 septembrie. Acum, filmul este disponibil pe Netflix, iar ideea, distribuția, sinceritatea și umorul său îl recomandă din plin pentru o nouă vizionare. 

Filmul de față este versiunea românească a celebrului film italian „Complet străini” / „Perfetti sconosciuti” (2016), regizat de Paolo Genovese, care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a fost ecranizat în peste 20 de țări, printre care Rusia, Turcia, Franța, Spania, Polonia și Coreea de Sud. 

Povestea a prins atât de bine în culturi foarte diferite datorită universalității, căldurii și umorului său. În centrul său se află telefonul mobil, obiectul de care am devenit cu toții dependenți și de la care pornesc toate quiproquo-urile, surprizele comice și dramatice din film.

Totul începe când șapte prieteni vechi se întâlnesc la cină. La un moment dat, gazda propune un joc: toată lumea va pune telefoanele pe masă și va citi cu voce tare mesajele primite în seara aceea – sms-uri, e-mail-uri, mesaje sosite pe WhatsApp sau pe Facebook – și va răspunde la apeluri pe speaker.

Curând, amuzamentul se transformă în dramă și perplexitate, pentru că toți cei de la masă au secretele lor. 

Versiunea românească a poveștii face un slalom inteligent printre situații amuzante, dar și foarte serioase, iar filmul vorbește, în esență, despre nevoia noastră de demnitate și intimitate, mai ales într-o epocă în care indiscreția e generalizată. Vivacitatea filmului este sporită decisiv de distribuția excelentă, care interpretează cu spontaneitate și nuanțe foarte bine găsite personaje care ne sunt tuturor familiare. Debutul regizoral al actorului Octavian Strunilă îi animă inspirat pe excelenții Alexandru Conovaru, Anca Dumitra, Andreea Grămoșteanu, Leonid Doni, Ada Galeș, Gabriel Răuță și Adrian Ștefan, actori deja îndrăgiți de publicul din România, iar rezultatul este un film viu, autentic și convingător. 

„Complet necunoscuți”

O: Complet necunoscuți, România, 2021 R: Octavian Strunilă D: Anca Dumitra, Andreea Grămoșteanu, Leonid Doni, Ada Galeș, Alexandru Conovaru, Gabriel Răuță, Adrian Ștefan, Catia Maria Tănase, Virginia Rogin, Octavian Strunilă.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton