Homepage  / Filme Online / Vedete străine

Continuă războiul dintre Disney și Scarlett Johansson

Continuă războiul dintre Disney și Scarlett Johansson

de Andreea Hentea,

Conflictul declanșat de Scarlett Johansson împotriva studiourilor Disney din cauza lansării duble a filmului „Văduva neagră” a înregistrat o nouă etapă, în care vedeta acuză studiourile de misoginism, scrie deadline.com. 

Presa americană a scris deja că actrița „s-a mișcat în această dimineață la fel de rapid și ucigător precum Văduva neagră, supereroina pe care a interpretat-o în film”. 

Totul a început de la faptul că studiourile Disney au lansat filmul „Văduva neagră” (pe 9 iulie, n.n.) simultan în cinematografe și pe platforma de streaming Disney +. La scurt timp, Scarlett Johansson, interpreta rolului titular, a dat în judecată studiourile Disney, susținând că au încălcat contractul cu ea prin această dublă lansare.

Vedeta a susținut, prin avocații săi, că acest tip de lansare a redus publicul din sala de cinema și, proporțional, compensația financiară rezervată ei și restului distribuției, care provine „în mare măsură din încasările filmului în cinematografe”. Scarlett Johansson a mai spus că anterior obținuse o promisiune de la studiourile Marvel că filmul „Văduva neagră” se va lansa exclusiv în cinematografe.

Bulgărele conflictului se rostogolește

Astăzi, principalul avocat al actriței, John Berlinski, a declarat:

„După ce a răspuns inițial la acest litigiu printr-un atac misogin împotriva lui Scarlett Johansson, Disney încearcă acum, în mod previzibil, să-și ascundă comportamentul necorespunzător în spatele unui arbitraj confidențial”. „De ce se tem studiourile Disney atât de mult să expună public acest caz?”, a adăugat avocatul, comentând acest conflict pe care presa îl consideră deja „un război al cuvintelor la nivel de criză a rachetelor cubaneze”.

John Berlinski, avocatul actriței

„Pentru că se știe că Marvel a promis să organizeze pentru film o lansare tipică în cinema, ca și în cazul celorlalte producții ale sale, deci cu garanția că Disney nu va canibaliza încasările de la box office pentru a spori abonamentele platformei Disney +”, a răspuns, se pare, tot Berlinski, la disputa izbucnită pe 29 iulie. „Cu toate acestea, exact așa s-a întâmplat – și așteptăm cu nerăbdare să prezentăm dovezile copleșitoare care o dovedesc”, a mai spus el.

„Văduva neagră” trebuia lansat „în nu mai puțin de 1.500 de săli de cinema”

E adevărat, compania Marvel a solicitat ca procesul să aibă loc cu ușile închise. Până la urmă, s-a decis ca toate hotărârile să fie supuse unui arbitraj confidențial și obligatoriu la New York”, spune moțiunea depusă vineri la Curtea Superioară din Los Angeles de avocații externi ai companiei Disney, Daniel Petrocelli, Leah Godesky și Tim Heafner, împotriva lui Scarlett Johansson și a companiei care a reprezentat-o pe platouri, Periwinkle Entertainment. Conform acestei companii, Marvel a încălcat cerința contractului, conform căreia lansarea filmului „Văduva neagră” trebuia să fie făcută „în nu mai puțin de 1.500 de săli de cinema”. 

Vom vedea, în cele din urmă, cum se va încheia acest proces din ce în ce mai răsunător și dacă și alte lansări vor deveni motive de dispută. În orice caz, conflictul dintre Scarlett Johansson și Disney nu are șanse să se încheie prea curând. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton