Homepage  / Cinema

Continuarea poveștii de la Downton Abbey are titlu oficial, iar primul trailer e gata!

Continuarea poveștii de la Downton Abbey are titlu oficial, iar primul trailer e gata!

de Andreea Hentea,

Așteptatul film care va duce mai departe povestea eroilor din „Downton Abbey” are titlul oficial „Downton Abbey: A New Era”. Filmul va avea premiera internațională pe 18 martie 2022, scrie deadline.com


Au trecut doi ani de la lansarea primului trailer al primului film „Downton Abbey” (2019), prezentat în cadrul CinemaCon din anul respectiv, care continua acțiunea adoratului și multipremiatului serial omonim. Recent, la Las Vegas, în cadrul prezentării portofoliului Universal, s-a aflat că „Downton Abbey 2”, ale cărui filmări sunt în desfășurare, se va numi „Downton Abbey: A New Era”. Premiera sa internațională va avea loc pe 18 martie 2022. 

Imaginile prezentate în trailer îi readuc în prim plan pe membrii familiei Crawley, dar și pe membrii personalului de la Downton Abbey, în timp ce se pregătesc pentru o importantă călătorie în străinătate. Devotatul domn Carson (Jim Carter) are o replică grăitoare: „Vin britanicii!”, iar cele câteva imagini oferă destule indicii despre o poveste caracterizată prin strălucire, glamour și jazz, al cărei punct culminant este o nuntă. Încă nu s-a precizat nicăieri când va fi disponibil acest trailer și pentru public, așa că fanii trebuie, deocamdată, să își dozeze răbdarea.

Cine s-a alăturat îndrăgitei distribuții Downton Abbey 2

Filmul „Downton Abbey: A New Era” îi va avea în distribuție pe interpreții tradiționali ai rolurilor principale, de la impozanta Dame Maggie Smith la Hugh Bonneville, Michelle Dockery, Elizabeth McGovern, Laura Charmichael, Jim Carter, Phyllis Logan și Imelda Staunton (care s-a alăturat distribuției o dată cu lungmetrajul diin 2019). Viitoarea poveste va include însă și figuri noi, tot celebre, pe generic, precum Nathalie Baye, Dominic West, Hugh Dancy și Laura Haddock. 

Scenariul va fi semnat de același prolific și oscarizat Julian Fellowes, creatorul serialului „Downton Abbey”, care a semnat și scenariul lungmetrajului din 2019.

„Downton Abbey: A New Era” va fi produs de Julian Fellowes împreună cu Gareth Neame, premiată cu Emmy și BAFTA, și de Liz Trubridge, câștigătoare a premiului Emmy.

Regia îi va aparține, de această dată, lui Simon Curtis, autorul superbului „O săptămână cu Marilyn” / „My Week With Marilyn” (2011), nominalizat la BAFTA și la Emmy. Acesta va colabora la filmul de față inclusiv cu soția lui, Elizabeth McGovern, care joacă rolul elegantei Cora Crawley.

Cei doi sunt căsătoriți din 1992 și au două fiice, Matilda și Grace Curtis.

Filmul „Downton Abbey” (2019), regizat de Michael Engler, urmărea vizita regelui George al V-lea și a reginei Mary la conacul Downton și se încheia cu un bal grandios organizat de familia Crawley în cinstea înalților oaspeți. Lungmetrajul, lansat în septembrie 2019, a avut încasări de 237,9 milioane de dolari la nivel internațional. 

Ce filme va mai aduce Focus pe ecrane

„Downton Abbey: A New Era” (2022) este produs de studiourile Universal și de Carnival Film & Television. Lungmetrajul va fi distribuit de Focus Features în Statele Unite și de Universal Pictures International în restul lumii.

Din portofoliul Focus Features mai face parte anticipatul thriller psihologic „Last Night In Soho” (2021), semnat de Edgar Wright, care va avea premiera mondială pe 4 septembrie la Festivalul Internațional de Film de la Veneția și va intra pe ecranele din România pe 22 octombrie.

Regizorul Edgar Wright a spus că este „responsabil pentru împingerea premierei în toamnă”, deoarece este „neclintit în convingerea că nu există o modalitate mai bună de a vedea un film decât pe marele ecran, în cinema”.

Un alt titlu tentant distribuit de Focus va fi „Belfast” (2021), al lui Kenneth Branagh, care va fi prezentat în septembrie la prestigiosul Festival Internațional de Film de la Toronto și va intra pe ecrane în noiembrie.

Numit de regizorul născut la Belfast „De departe cel mai personal film al meu”, filmul are acțiunea situată în tumultuoșii ani ’60, este filmat în alb-negru, include „mult umor irlandez” și este un film „despre gloriile comunității din Belfast”.

Din distribuția sa fac parte Caitriona Balfe, Jamie Dornan, Ciaran Hinds, Judi Dench, Colin Morgan și Lara McDonnell. 
Focus va aduce, de asemenea, pe ecrane așteptatul thriller al lui Robert Eggers „The Northman” (2022), o saga vikingă de aventuri plasată în secolul al X-lea, care îi are în distribuție pe Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Alexander Skarsgård, Ethan Hawke, Willem Dafoe, Ralph Ineson („Agatha și crima adevărată”, „Cernobîl”), Claes Bang („Pătratul” / „The Square”) și pe Björk.

Filmul va avea premiera în România în 2022, pe 8 aprilie.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton