Homepage  / Advertorial

De ce este important să mergi periodic la controlul stomatologic de rutină?

De ce este important să mergi periodic la controlul stomatologic de rutină?

de Redactia Tvmania,

Respectarea unei rutine corespunzătoare de igienă orală și lipsa problemelor la nivelul danturii sau cavității bucale nu trebuie să împiedice o persoană din a merge periodic la controlul stomatologic de rutină.

În general, se recomandă vizita la stomatolog de două ori pe an, însă frecvența vizitelor poate să difere în cazul persoanelor care prezintă afecțiuni dentare. 

Motive pentru a merge regulat la controlul stomatologic

Nu puțini sunt cei care așteaptă să se confrunte cu dureri insuportabile sau cu probleme dentare într-un stadiu avansat pentru a merge în cele din urmă la stomatolog. Acest lucru poate însemna necesitatea de a efectua tratamente stomatologice complexe și de a veni mai des la cabinetul medicului, deoarece unele probleme necesita planuri de tratament care se întind pe mai multe ședințe. 

În continuare, vor fi punctate câteva dintre cele mai importante motive pentru a nu neglija vizita periodică la medicul stomatolog:

  • Prevenirea afecțiunilor dentare

Cea mai bună măsură de prevenție în fața dezvoltării afecțiunilor dentare este de a avea o rutină de îngrijire orală corectă și de a merge periodic la controlul stomatologic. În timpul unui astfel de control, medicii de la PlazaDent.ro au grijă să verifice cu atenție dantura și toate țesuturile interne ale gurii.

Această examinare detaliată îi permite medicului să identifice eventualele inflamații sau afecțiuni în stadiu incipient. Dezvoltarea unor probleme precum cariile sau gingivita nu provoacă durere, acesta fiind și motivul pentru care mulți pacienți ajung la clinica de stomatologie când problema este deja serioasă. De aceea, o alegere inspirată pentru o dantură sănătoasă este de a acorda atenție controlului periodic; 

  • Identificarea unor afecțiuni existente

Există afecțiuni dentare care nu pot fi văzute cu ochiul liber, ceea ce înseamnă că pot fi depistate numai în cadrul unui consult stomatologic. Cu ajutorul unor radiografii, medicii pot să observe rapid dacă există probleme precum dinți incluși sau deteriorări la nivelul maxilarului. 

Ca și în cazul altor afecțiuni, este esențial ca astfel de nereguli să fie identificate în timp, pentru a se putea interveni rapid cu un plan de tratament personalizat în vederea corectării problemei;

  • Îndepărtarea tartrului

Periajul frecvent al dinților, folosirea aței dentare și a apei de gură pot proteja dinții de placa bacteriană. Dacă aceasta nu este curățată, în timp se formează o acumulare de tartru, ce reprezintă un pericol pentru întreaga dantură. În această situație, medicul efectuează detartrajul, necesar pentru a preveni apariția unei viitoare afecțiuni parodontale.

Placa bacteriană este formată din bacterii și reziduuri alimentare, iar depunerea și solidificarea acesteia pe dinte înseamnă apariția tartrului. Dacă placa bacteriană poate fi îndepărtată prin spălarea corectă a dinților, tartrul nu poate fi eliminat decât prin intervenția medicului stomatolog. 

După detartraj, aspectul dinților este îmbunătățit și respirația este mai proaspătă. La clinica dentară Plaza Dent se folosesc tehnici moderne pentru această procedură, astfel încât nivelul de disconfort să fie minim. 

Așadar, vizita periodică la medicul stomatolog are numeroase avantaje, de la faptul că se pot preveni afecțiuni dentare grave, până la faptul că se evită procedurile complexe și costisitoare. Plaza Dent este una dintre clinicile dentare care folosesc echipamente de ultimă generație și acordă atenție deosebită fiecărui detaliu în timpul examinărilor stomatologice, astfel încât fiecare pacient să aibă o dantură sănătoasă.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton