Homepage  / Cinema

Tot ce trebuie să știi despre „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie”. Când apare la cinema

Tot ce trebuie să știi despre „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie”. Când apare la cinema
18

de Roxana Mirea,

Avanpremiera filmului „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie” a strâns un număr mare de participanţi la evenimentul de gală ce a avut loc în Bucureşti, în data de 22 martie, la Cineplexx din Băneasa Shopping City. Producția „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie” este primul film fantastic produs în România în ultimii 30 de ani adresat generației contemporane de părinți și copii.

Filmul spune povestea unei fetițe de 12 ani, Mara, care alături de familie și prieteni pornește într-o aventură plină de momente de umor, emoție și speranță. Iată tot ce trebuie să știi despre „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie”

Despre  „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie”

„Copacul Dorinţelor: Amintiri din Copilărie” este o poveste care ilustrează călătoria magică a unei tinere paciente ce reuşeşte să evadeze din suferinţa unei boli incurabile. Mara, o fetiță de 12 ani, pornește într-o călătorie fantastică plină de năzuințe. Fata descoperă lângă un centru de îngrijiri paliative un copac care o poate transporta în povestea ei preferată: Amintiri din copilărie, de Ion Creangă. Ea merge în lumea fantastică a satului Humuleşti, aşa cum este el prezentat în cea mai cunoscută carte a lui Ion Creangă: Amintiri din Copilărie.

Un film pentru întreaga familie inspirat din fapte reale, „Copacul Dorințelor: Amintiri din copilărie” spune o poveste plină de peripeții, momente de umor, emoție și speranță.

Filmul readuce în prim plan una dintre cele mai importante opere literare pentru copii, o capodoperă care a încântat copilăria unor întregi generaţii de copii în ultimul secol (şi care nu a fost adaptată pentru marele ecran decât o singură data în 1965: Amintiri din Copilărie, regia: Elisabeta Bostan), fiind primul film fantastic pentru întreaga familie realizat în ultimii 30 de ani în România.

Filmul, realizat după un scenariu scris de Mihai Mănescu, Andrei Huțuleac și Matei Dima, în regia lui Andrei Huțuleac, unul dintre cei mai talentaţi regizori ai tinerei generaţii, are în distribuţie nume precum: Maya Noelle Prediger, Matei Dima (Bromania), Cosmin Nedelcu (Micutzu), Teodor Corban, Grigorie Silișteanu, Ada Condeescu.

Filmul „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie“ va putea fi văzut în sălile de cinema din toată țara începând cu data de 25 martie 2022. Sumele încasate din vânzărea biletelor vor fi donate 50% către refugiații din Ucraina adăpostiți la centrul HOSPICE din Adunații Copăceni și către pacienții HOSPICE Casa Speranței care necesită îngriji paliative. 

Cine sunt protagoniștii din „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie”

Mara – Maya Noelle Prediger avea doar 12 ani când a acceptat provocarea de a juca rolul principal din filmul “Copacul Dorinţelor: Amintiri din copilărie”. Fire răbdătoare, a făcut faţă cu brio celor 22 de zile de filmare şi celor 2 ani de aşteptare până la lansarea filmului. Astăzi, Maya are din nou păr lung (n-a avut nicio problemă să se radă în cap pentru acest rol, ba chiar a fost foarte entuziasmată) şi se pregăteşte de o carieră strălucitoare (sperăm noi) în lumea filmului.

Bunicul – Teodor Corban este un actor extrem de cunoscut publicului de film din România şi nu numai, în special datorită rolului său din Aferim (2015), film pentru care a fost recompensat cu premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol principal. La rândul lui bunic, Teodor Corban interpretează rolul bunicului Marei, un veritabil mentor care încearcă să o îngrijească pe fetiţă. Totodată, Teodor Corban a îndeplinit şi rolul mentorului pe parcursul zilelor de filmare, fiind un sprijin constant pentru Maya Noelle Prediger.

Mircea – Matei Dima, alias BRomania, nu este doar actor în acest film ci şi co-scenarist şi producător, el implicându-se activ în realizarea acestui proiect încă de la fazele lui incipiente. Ambasador HOSPICE Casa Speranţei din 2018, Matei s-a implicat în mai multe evenimente ale fundaţiei şi a acceptat fără ezitare să pornească alături de HOSPICE în realizarea acestui film, punând la bătaie întreaga lui experienţă de cineast dar şi de influencer.

copacul-dorintelor-17Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 18

Micutzu, unul dintre actorii din „Copacul dorințelor”

Cosmin Nedelcu – “Micutzu” nu mai are nevoie de nicio prezentare, el fiind unul dintre cei mai îndrăgiţi actori de film şi stand-up comedy din România. În “Copacul Dorinţelor: Amintiri din copilărie”, Cosmin interpretează un rol de compoziţie inedit pentru cei care sunt obişnuiţi cu el din spectacolele de stand-up. Inspirat din personaje precum Hook sau Stromboli din Pinocchio, Cosmin dă viaţă unei variante reinterpretate a Negustorului din “Amintiri din copilărie”, carte care este una dintre sursele principale de inspiraţie ale scenariului.

Grigorie Silişteanu se află la rândul lui la debutul pe marile ecrane. Fiul cunoscutului director de imagine Adrian Silişteanu, Grigorie îi dă viaţă lui Nică, personajul principal din “Amintiri din copilărie”. Poate cea mai mare provocare pentru echipa de producţie a fost să găsească un copil care să poată duce pe umeri importanta sarcină de a îl interpreta pe Nică, aşa cum a făcut-o Ion Bocancea în filmul Elisabetei Bostan, “Amintiri din copilărie” (1965). În urma unui casting în care au dat probe câteva sute de copii, cu doar o săptămână înainte de începerea filmării, Grigorie a apărut în povestea acestui film şi l-a convins pe regizorul Andrei Huţuleac că merită să devină noul Nică al lui Stefan a Petrei.

„Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie“ este produs de Prietenii Casei Speranţei, Colorbitor Productions şi Viva la Vidra, în parteneriat cu Chainsaw Europe, cu susţinerea Kaufland România. Promovat de Rogalski Damaschin PR, filmul este distribuit pe marile ecrane de către Vertical Entertainment.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton