Homepage  / Vedete străine

Copiii vedetelor au ajuns în prim-plan. Iată cele mai în vogă tinere actrițe ale momentului

Copiii vedetelor au ajuns în prim-plan. Iată cele mai în vogă tinere actrițe ale momentului
32

de Andreea Hentea,

Sunt tinere frumoase, talentate și ne aduc aminte de părinții lor, pe care i-am urmărit și iubit cu fiecare film nou pe care ni l-au oferit. Iată doar câteva dintre cele mai în vogă tinere vedete care stârnesc vâlvă în acest moment.

[toc]

Lily-Rose Depp

Lily-Rose Depp (împlinește 24 de ani pe 27 mai): Fiica lui Johnny Depp și a Vanessei Paradis, Lily-Rose Depp a apărut de mică în filme. În 2008 am văzut-o în minunatul „Te iubesc de mult”, cu Kristin Scott-Thomas, în 2016 a interpretat-o pe celebra Isadora Duncan în „Dansatoarea”, regizat de Stéphanie Di Giusto, iar în 2019 am văzut-o în îndrăznețul „Regele”, cu Timothée Chalamet, în care juca rolul frumoasei regine Caterina de Valois, soția lui Henric al V-lea al Angliei.

Deja nominalizată la trei premii César de-a lungul anilor, tânăra actriță n-a fost însă niciodată în centrul atenției ca acum, când serialul „Idol” (difuzat de HBO Max din 4 iunie), în care joacă rolul unei vedete pop total dezinhibate, a avut premiera la Cannes. Lily-Rose Depp s-a afișat pe covorul roșu în ținute Chanel aflate printre cele mai lăudate ale ediției de față a festivalului.

De altfel, Lily-Rose a fost aleasă, la 15 ani, de către Karl Lagerfeld, una dintre ambasadoarele celebrei case de modă. Actrița a avut doar cuvinte de laudă pentru tatăl ei, protagonist în „Jeanne du Barry”, filmul care a deschis festivalul și a stârnit, deopotrivă, valuri de admirație și controverse prin rolul din „Idol” (în spatele căruia se află Sam Levinson, creatorul hitului „Euphoria”). Variety a spus că eroina ei, sfidătoarea Jocelyn, o vedetă pop destabilizată de moartea mamei ei, este „un amestec de Britney Spears și Miley Cyrus care oscilează permanent între putere și slăbiciune”, o prințesă modernă care caută și stârnește scandalul la fiecare pas și căreia întregul anturaj îi spune doar ceea ce vrea să audă.

Cu tot aplombul afișat în rol, Lily-Rose a povestit: „N-am crezut niciodată că voi primi rolul lui Jocelyn. Știam că sunt multe fete drăguțe, mai muzicale decât mine, dar m-am gândit să încerc”. Ea a împrumutat de la mama ei, Vanessa Paradis, o fustă strâmtă din satin roz și un maiou violet pentru probă. „Am vrut să port culori de vedetă pop și să canalizez un anumit sentiment tipic L.A.-ului. Am crescut în Los Angeles și sunt o fată L.A., la fel ca Jocelyn. Am vrut să surprind amestecul ei de malițiozitate și strălucire”, a povestit Lily-Rose.

Actrița a apărut și în scurtmetrajul documentar Netflix „Period. End of Sentence”, alături de Priyanka Chopra Jones, care ilustra viața femeilor din Delhi, premiat cu un Oscar în 2019 pentru cel mai bun documentar și lansat de Netflix în același an. Lily Rose Depp a avut o relație cu Timothée Chalamet din 2018 până în 2020, iar de la începutul acestui an are o relație cu rapperul american Danielle Balbuena, mai cunoscut sub numele de „070 Shake”.

”The Idol” Photocall – Cannes Film Festival 23160Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 32

Maya Ray Thurman Hawke

Maya Ray Thurman Hawke (care împlinește 25 de ani pe 8 iulie), fiica lui Ethan Hawke și a Umei Thurman, și-a început cariera ca model, urmându-le pe mama ei, dar și pe bunica maternă, baroneasa Nena von Schlebrügge, unul dintre cele mai celebre top-modele ale epocii sale.

O putem vedea și la Netflix, în celebrul serial „Stranger Things” (în care apare începând din sezonul al treilea). Drumul spre filmele de anvergură i-a fost deschis de „A fost odată… la Hollywood” (2019), al lui Quentin Tarantino.

Chiar dacă Maya Hawke s-a plâns că respingerea suferită la probele pentru rolul principal din proaspătul „Mica sirenă” (jucată de Halle Bailey) „este cea mai mare dezamăgire a carierei sale”, și-a luat din plin revanșa în aceste zile, la Cannes, unde a făcut piruete pe covorul roșu alături de colegul ei, Rupert Friend, și de restul distribuției stelare a noului film în care joacă: așteptatul „Asteroid City”, al lui Wes Anderson.

Exuberanța ei a ridicat câteva sprâncene, dar nici ținuta sa Prada, cu o rochie verde cu corsaj evidențiat și mănuși bleu lungi până la cot, nu a trecut neobservată. Maya a aflat că a primit rolul când era în avion spre Spania. Ea spune că nu a apucat să se pregătească prea mult, dar că simte că, pe de altă parte, toată viața ei a fost, într-un fel, pregătită pentru asta.

„Tatăl meu este fascinat de cultura americană, îi place să adâncească în ea, a făcut documentare despre asta. Toată viața mea am mers să văd filme clasice la Film Forum, așa că am avut o educație consistentă în ceea ce privește subiectul”.

Maya Hawke, care este, pe linie paternă, verișoară îndepărtată cu celebrul Tennessee Williams, a crescut, de altfel, într-un mediu artistic. A studiat actoria la Londra și la celebrul studio new-yorkez Stella Adler și a urmat, timp de un an, cursurile celebrei școli Juilliard, pentru care a renunțat ca să joace, în 2017, rolul voluntarei Jo March în „Micuțele doamne”, ecranizarea realizată de BBC după cunoscutul roman al Louisei May Alcott.

Maya Hawke este pasionată și de muzică, lansând albume ca „Blush” (2020) și „Moss” (2022). Printre clipurile muzicale în care o putem vedea se numără: „Maya Hawke: To Love a Boy”, „Maya Hawke: By Myself” și „Maya Hawke: Generous Heart”. 

”Asteroid City” Red Carpet – The 76th Annual Cannes Film FestivalIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  8 / 32

Ever Gabo Anderson

Ever Gabo Anderson (16 ani), fiica actriței Milla Jovovich și a regizorului Paul W. S. Anderson, care seamănă leit cu superba ei mamă, are deja experiență ca actriță și model. A jucat deja alături de mama ei în „Resident Evil: Capitolul final” (2016) și alături de Scarlett Johansson și de Florence Pugh în „Văduva neagră” (2021), în care a avut rolul Natashei Romanoff în copilărie.

Rolul care a adus-o recent în atenție este cel al lui Wendy din filmul live-action „Peter Pan & Wendy” (2023), produs și difuzat de Disney Plus, inspirat de celebrele scrieri ale lui J.M. Barrie, dar și de lungmetrajul de animație Disney din 1953.

„Am primit o educație cinematografică incredibilă încă de la o vârstă fragedă. În timp ce mă jucam cu păpușile și cu prietenii mei, o priveam și pe mama pe platoul de filmare și visam să fac meseria asta”, a povestit pentru wmagazine.com Ever Anderson, care a început să lucreze din greu la „Peter Pan & Wendy” încă din primele zile ale lui 2020, când brusc a lovit pandemia și filmările au fost puternic afectate.

Ever avea doar 12 ani când a citit pentru rol, pentru ca apoi totul să fie amânat din cauza pandemiei.

„Când am început să filmăm, aveam deja 14 ani. Mi-a fost teamă că vor să mă concedieze, fiindcă ajunsesem mai înaltă decât toți băieții din distribuție!”, a mai spus ea, adăugând că a experimentat o creștere bruscă în acea perioadă.

Timp de opt luni, ea și restul distribuției au locuit la Vancouver și în Newfoundland, unde au fost filmate toate exterioarele pentru Neverland. Ea și Alexander Molony, interpretul lui Peter Pan, au petrecut câteva luni pe platourile de filmare luând lecții de scrimă și participând la antrenamente care implicau suspendarea de sârme pentru scenele de zbor.

Ever a aseamănat modelarea personajului ei, Wendy, cu „asamblarea pieselor de Lego”. Ea a văzut desenul animat clasic și a citit cartea, dar a spus că regizorul David Lowery i-a încurajat pe toți copiii „să fie doar ei înșiși” și că i-a permis să adauge rolului „lucruri mărunte, cum ar fi gesturile cu mâinile”, pentru a personaliza stilul de zbor al lui Wendy.

Ea a mai povestit că părinții ei au ajutat-o mult să intre în personaj. „Mă duc la mama pentru sfaturi despre orice. Ea m-a ajutat să sap adânc și să găsesc esența lui Wendy când mergeam pentru prima dată la probe”, a mai spus Ever. Tânăra actriță e pasionată de arte marțiale, practicând Taekwon-Do. Are două surori mai mici, Dashiel și Osian. 

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  14 / 32

Deva Cassel

Deva Cassel (19 ani), fiica cea mare a faimoșilor Monica Bellucci și Vincent Cassel, joacă rolul principal feminin din miniseria inspirată de capodopera „Ghepardul” (1963), regizată de Luchino Visconti.

Splendida actriță, care seamănă leit cu mama ei, dar a moștenit și expresia ironică a tatălui ei, o interpretează pe Angelica Sedara, personaj jucat de Claudia Cardinale în filmul original.

Noua miniserie „Ghepardul”, care se anunță fastuoasă, este o interpretare modernă a impresionantei povești de familie siciliene, adaptată de Luchino Visconti în filmul său premiat cu Palme d’Or în 1963, nominalizat la Oscar în anul următor și devenit un reper al cinematografiei mondiale, în care au strălucit Burt Lancaster, Alain Delon și Claudia Cardinale.

Deva Cassel a strălucit deja pe podiumurile de modă, prezentând pentru Dior, Dolce & Gabbana și pentru Alaïa, și pentru moment nu vrea să renunțe la o carieră în industria modei. Cu ambii părinți actori, ea a călătorit mult prin lume de la o vârstă fragedă și a petrecut mult timp cu ei pe platourile de filmare.

Ea a povestit pentru theglassmagazine.com că ar vrea să întoarcă în multe dintre acele locuri.

„Amintirea mea preferată de pe un platou de filmare cu părinții este probabil cea din Balcani, când mama filma «Pe Calea Lactee» / «On the Milky Road» (regizat de Emir Kusturica în 2016 – n.r.). Atunci am ajuns să stau cu toate animalele de la fermă care erau acolo, iar peisajul mi s-a părut extrem de frumos”.

Deva, care a absolvit de curând liceul, vrea să se dedice, măcar pentru un an, modelingului și atelierului de teatru la care e înscrisă, dar nu respinge varianta de a-și continua studiile mai târziu. Ea mai spune că i-ar plăcea destul de mult să practice actoria, dar știe „că este o profesie dificilă, care necesită mult timp pentru perfecționare și multă investiție personală”.

Ea a mai spus: „Apreciez foarte mult faptul că părinții mei nu m-au împins niciodată spre o profesie anume. Întotdeauna mi-au spus că aș putea fi orice îmi doresc când voi fi mare, ceea ce m-a făcut foarte deschisă în diverse domenii”.

Deva adoră să-și petreacă timpul cu prietenii și cu iubitul (modelul masculin Luca Salandra – n.r.), să gătească, să picteze, să cânte la un instrument, să se plimbe sau pur și simplu să se bucure de momente în care e singură, își planifică programul și se odihnește. 

Deva Cassel, la fille de Monica Bellucci et Vincent Cassel, égérie de la campagne du parfum „Dolce Lily” de Dolce & GabbanaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  20 / 32

Mia Threapleton

Mia Threapleton (22 de ani) Fiica actriței Kate Winslet și a regizorului Jim Threapleton, Mia Threapleton a intrat de curând în atenție, cu rolul din serialul „I Am…”, un grupaj de opt povești de sine stătătoare, în care a jucat împreună cu celebra ei mamă, în episodul „I Am Ruth”.

La recenta ceremonie a premiilor BAFTA TV, Kate Winslet, premiată cu trofeul pentru cea mai bună actriță în rol principal, a declarat pe scenă, emoționată până la lacrimi, că „dacă s-ar putea, ar rupe trofeul în două și i-ar da jumătate din el fiicei sale”, care a jucat o adolescentă dependentă de rețelele de socializare, pe care mama ei se luptă să o readucă la realitate.

Mia Threapleton nu e însă la primul rol. Ea a intrat în industria filmului cumva pe sub radar, nimeni, nici măcar agenții de distribuție nefăcând asocierea dintre ea și mama ei.

„Faptul că vrea să fie actriță este un lucru minunat, care simțeam că va veni. Cred că am bănuit mereu asta. Acum câțiva ani, Mia mi-a spus: «Cred că aș vrea să încerc», iar ceea ce a fost cu adevărat grozav pentru ea este că are un nume de familie diferit, așa că s-a strecurat pe sub radar. Oamenii care au ales-o nu aveau absolut nicio idee că ea este fiica mea, ceea ce mi-a diminuat cea mai mare frică. A fost lucrul cel mai important pentru stima ei de sine”, a povestit Kate Winslet, care a declarat în Variety că a fost „impresionată” de Mia Threapleton în fiecare zi de filmare la „I Am Ruth”.

Mia Threapleton a avut un rol mic în filmul „Haos la Versailles” (2014), regizat de Alan Rickman, în care a jucat și mama ei, alături de Matthias Schoenaerts, dar nu au avut de filmat scene împreună. Primul rol principal al Miei a venit o dată cu thrillerul „Shadows” (2020) și o vom mai vedea și în serialul „Dangerous Liaisons” (lansat în 2022), cea mai nouă adaptare a romanului lui Pierre Choderlos de Laclos, produsă de Starz.

Tânăra actriță a povestit pentru Variety: „Nu am petrecut niciodată mult timp în jurul platourilor de filmare unde lucra mama. Vizitele acolo au fost întotdeauna un răsfăț special. Este o experiență foarte diferită când ți se întâmplă ție de cea în care doar stai și privești din când în când. Înțeleg pe deplin de ce mama ne-a impresionat întotdeauna și cât de grea este munca asta, cum mi-a spus mereu. Avea dreptate, dar mi-a plăcut fiecare secundă de filmare. Ea este mama mea de 21 de ani, dar nu am lucrat niciodată împreună până acum. A fost foarte distractiv”.

BAFTA TV Awards 2023 in London, UK – 14 May 2023Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  27 / 32
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton